Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@neregistr. píše:
pro Gilotek tak alespon, ze dobre slysi, to je fakt dulezite, rymy snad casem prejdou. Tim si asi musi projit vsichni. Je fakt, ze mi pripada, ze ostatni tak nemocni nejsou.anngie, tak to je strasny, snad to je jen komplikace po operaci a bude v poradku. Taky jsem si myslela, ze po odstraneni mandli by se sluch mel zlepsit. Muj syn pujde na odstraneni nosnich mandli a davani tzv. gromazek do usi, ty by meli po case vypadnout sami. Tak snad to pomuze. Tak se drzte.
Ty trubičky mu hrozily taky, ale vůbec to nebylo nutné.
no holky myslím na vás at jste zdrávi, není nic horšího než věčně nemocné dítě. Přemýšlela jste některá jak posílit imunitu? Máte nějaký nápad? Mě doporučila dětská mudr. Luivac ale slyšela a četla jsem na něj spíš negativní názory, bud nepomohl nebo měli vedlejší účinky.
@GILOTEK ten bereme taky, i probiotika - Lactobacilky. Zvažuju že investuju do Wobenzymu.
@anngie píše:
@GILOTEK ten bereme taky, i probiotika - Lactobacilky. Zvažuju že investuju do Wobenzymu.
no taky mě napadl, ta cena je ale šílená a pravidelně kupovat si to se 3 dětmi nemůžu dovolit.
A ještě bere homeo - engystol ![]()
ahoj, tak my bereme jen nejake detske vitaminy, nepripada mi, ze to nejak pomaha
svagrova dava hlivu a jeste tu mam homeopatika , tak nevim
ty probiotica by jim urcite chutnaly, ale stoji fakt dost, kdyby to meli brat denne.
Ziju v Holandsku a my jsme jedni z mala, kteri hodne oblikaji, v zime cepici, zateplene kalhoty, ted jeste alespon kapucu..po okoli vidam deticky behat treba jen ve svetru, kdyz je jen trochu slunicko, ale jeste zima.
Treba je to tim, ze jsou otuzilejsi a vic vydrzi.
@GILOTEK já se na něj dnes ptala, tak Wobenzym je kolem tisícovky ale je to na nějakou dobu třeba by to jedno balení stačilo na posílení imunity.
Ahoj holky, tak my máme termín 14.5. Doufám tedy že nebude moc dalších komplikací. Řekla bych že to není o tom že dítě bude stopro míň nemocné. Když přijdou virózy, tak prostě přijdou, spály a jiné ani nemluvím. Spíš klasické rýmy že se nedrží tak dlouho a rozhodně jestli vaše děcko nemůže dýchat nosem ani když rýmu nemá, chce to vyndat, od dvou let údajně v pohodě dle mé ORL, jediné co hrozí že mandle do pěti let dorůstají, takže za rok a půl můžete jít znovu. Ale to se může a nemusí stát a jestli malá bude rok a půl dýchat normálně nosem, jdu do toho. Tak pak napíšu jak jsme dopadly ![]()
Ahoj holky, tak to máme za sebou. Bylo to tedy hustý. Děti od půlnoci na lačno (a to ani nepít), takže řvaly žízní a hlady. Všichni povinně nástup v 7.15, takže ráno budit a ještě nedat napít. Bomba. Anestezioložka přišla až v půl deváté, takže fakt nevim proč jsme tam strašili tak brzy. Nota bene nás bylo osm a poslední dítě šlo až po poledni, takže ti mohli klidně přijít aspoň na devátou, desátou. No a pak už to šlo šup šup. Dostaly jsme oblbovák, prý „udržte ji v posteli ať nespadne“ Chacha, to bylo něco pro mě. Lenča furt chtěla běhat a já ji tam čtvrt hodiny držela. No, pak ji odvezli, přivezli s krvavým nosem a pusinkou, takže jsem si ji tam otírala. Pak na štěstí usnula, páč další dvě hodiny po zákroku se zase ještě nesmí pít, další dvě pak ještě nejíst. Spala hoďku a půl, takže hurá, jak se probudila už mohla jít za chvilku pít. Vychlastala jim tam skoro celou konev čaje. No pak už to šlo, ale bylo to strašně dlouhé, děti dostaly oběd i večeři, ale Lenče bylo ještě zle po narkoze, takže bečela že ji bolí bříško. Ale měla hlad, tak to snědla. Pustili nás domů až v půl šesté. Za týden nás chtěli na kontrolu. Já to mám přes celou Prahu, tak jsem si vydyndala že se necháme prohlédnout u nás na ORL. A šlo to. Teď sice občas pokašlává jak ji to asi ještě dráždí, ale je to super. Dýchá normálně v noci nosem, přes den se to musí ještě učit, ale je to fakt bezva. Takže neváhejte, čí děcko má furt rýmy a špatně dýchá i bez nich, jděte na to, stojí to za to.
ahoj
tak se to nakonec nejak semlelo, ze na vytrzeni mandle nastupujeme dnes. od 16.5. mel zanet v usich..prvni antibiotika nezabrala, tak dostal druha… pri kontrole(vcera) nam rekl doktor, ze je Mila v pohode a protoze je stale pod antibiotiky,( krete ho jisti) a uvolnilo se jim misto, tak nastupujeme dnes. zitra zakrok a ve ctvrtek domu… lepsi nez se predem dlouho nervovat, jeste vcera rano jsem nevedela, ze na trhani pujdeme.
myslete na nas!!!!
dik
![]()
dam vedet.
Holky, kluk má jít taky na mandle - neustále nachlazený, záněty středouší. Je týden ve školce, pak doma, chytne kde co. Zvětšené je nemá moc 2 stupeň. Jeho brácha to měl taky, ale ten dostal nějáký sprej, mandle se zmenšila a od té doby OK nemoci přestaly jako když utne.
Jenže doktor posílá toho mladšího (4,5) na zákrok. A já nechápu proč? Na jednu stranu by mu to pomohlo, asi, ale na druhou stranu se ho bojím na zákrok dát. Přiznám se bez mučení, že jsem srab, a nejraději bych volila ten sprej. Bohužel si nepamatuji, co to bylo za sprej. A nechápu, proč mu jej doktor nepředepsal. Co by jste dělali vy? Nemůžu se rozhodnout a hlavně se bojím.
@Kkukačka Ahoj, no já bych se taky bála a chtěla bych slyšet teda názor víc doktorů a pak bych se teprve rozhodla. Chlapeček mojí sestřenice si mandli nechal vyndat a nemocný je pořád stejně :-/. Ale třeba můj bratr byl jako malý taky a tomu to pomohlo. Těžko říct no
. Rozhodně se ještě poraď u jiného doktora a uvidíš…
pro Gilotek tak alespon, ze dobre slysi, to je fakt dulezite, rymy snad casem prejdou. Tim si asi musi projit vsichni. Je fakt, ze mi pripada, ze ostatni tak nemocni nejsou.
anngie, tak to je strasny, snad to je jen komplikace po operaci a bude v poradku. Taky jsem si myslela, ze po odstraneni mandli by se sluch mel zlepsit. Muj syn pujde na odstraneni nosnich mandli a davani tzv. gromazek do usi, ty by meli po case vypadnout sami. Tak snad to pomuze. Tak se drzte.