Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sama si spis nejaky „propousteci protokol“ a nech ho overit u notare, nejblizsiho si najdi online…a radsi podpis obou rodicu, kdyz uz tak uz
ahoj,
pokud děti pojedou s babičkou,tak musí být na listině souhlas OBOU RODIČŮ !!
Pokud vaše matrika ověřuje podpisy (nejsem si jistá, zda byl tento ukon přenesen i na matriky), tak se dostavíte oba s OP a podepíšete se až TAM NA MÍSTĚ !. seznam notářů je v každých zlatých stránkách či na netu.
i.
Ahoj a mělo by to „povolení“ asi být v nějakém cizím jazyce - nejspíš angličtině. Alespoň bych to tak tipla, že s češtinou by asi problémy mít mohli.
Projeď net - na Rodině někdo dával odkaz, kde je ke stažení přímo ten formulář.
Na stránkách ministerstva zahraničí je odkaz na stránky, kde už je přímo ke stažení ten formulář.
Ahoj,
lenka
Ahoj,
dcera jede v utery s mymi rodici do chorvatska. Vytiskla jsem si ten tiskopis z ministerstva. Tusim, ze se to jmenuje souhlas a zitra jdu s nim k notari. Na matrice nevim. Ve Zline je to ve stejne budouve, ale netusim, jak to maji jine mesta…
Terik
ja teda nevim co si ti Chorvati vymysleji - nejdriv tohle a ted zakaz dovozu potravin. Docili tak akorat toho, ze Cesi zacnou postupne jezdit jinam…
podpis ti normálně ověří na každém obecním úřadě, stojí to cca 30 Kč
přimlouvám se za angličtinu, s tou by problém mít neměli.
Můžete sem prosím někdo hodit přesný odkaz na ten formulář? Děkuji.
Podpis se overuje u obou rodicu, doporucuji napsani v cestine a i v anglictine, overeni podpisu se provadi na matrice nebo u notare je to jedno. Overuje se podpis ne listina takze v podstate na jazyce dokumentu nezalezi.
Ahoj holky,
měla bych dotaz, co to přesně znamená notářem ověřený podpis? Stačí podpis ověřený na matrice, nebo musíme shánět notáře??? Děti pojedou s babičkou a s dědou za 14 dní do Chorvatska a nechci, aby měli nějaké zbytečné starosti někde na hranicích.
A musí tam být ověřený podpis můj i manželův? Nebo stačí pouze můj?
Děkuji moc za rady, jsem z těch novinek úplně paf
Pa a dobrou noc Lenka.