Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Marfuscha děkuji, snad to klapne, máme to nejblíž, pak leda motol, ale to když budu týden zkoušet toto, tak už budou mít asi plno ![]()
@Zuzi_V Leda zkoušet obojí najednou a pak si vybrat. Já zase uvažovala nad Krčí (máme jí o fous blíž), ale v termínu porodu tam malujou. U prvního dítěte taky malovali, asi mi to tam není souzeno ![]()
@Marfuscha no v motole je to osobně hned s průkazkou, takže to dohromady zkoušet nejde. Na krč kouknu, máme ji taky o kousek blíž, ale nemám s jinýma odděleníma tam dobré zkušenosti, tak nevím, ale lepší než nic…
Ahoj, termin porodu mam 5.8. Snazila sem se registrovat v Podoli ve 14+0 tohle utery. Ukazalo mi ze se muzu registrovat az od patku tzn. 14+3. Od patku se kazde rano snazime registrovat a bohuzel mame smulu. Chci se zeptat kdyz mam na registraci tyden jestli mam psat poradne stejne datum porodu? Dekuji
@Petule 82 No to ne, protoze logicky je uz 12 mist na predchozi termin zabrano. Musis se porad o den posouvat.
A nebudou s tim mit v porodnici problem? Ze se bude lisit datum? Dekuji ![]()
@Petule 82 A ty myslis, ze v Podoli smi zeny rodit jen ten jeden den, na ktery jsou zaregistrovane a zbyle dny rodi na parkovisti? A jak ti to mohlo ukazat, ze se muzes zaregistrovat az 14+3? Na zaklade ceho?
Kdyz sem vyplnovala formular a zadala me datum porodu 5.8 tak mi to napsalo ze je to mozne az od 5.2. a to bych mela byt 14+3. Ve 14+0 tydnu sem byla 2.2
Zdravím nastávající maminky!
Sleduji už delší dobu informace o registraci do porodnice v ÚPMD.
Ty obrázky, které mají zabránit robotům, jsou i pro lidi dost neprůchodné.
Shodneme se na tom, že by registrace měla být přístupná všem stejně, měla by být pro všechny rovná a férová.
Ale tak to teď není! Protože obrázky „nejsem robot“ se zobrazují jen někomu a jen někdy. A stejně tak jen někdo má uložený předvyplněný formulář. Ten, kdo formulář předvyplněný nemá a zobrazí se mu „blbé“ obrázky, má smůlu a holt se nezaregistruje.
To vám přijde fér? Mně tedy vůbec ne.
Registrační formulář prošel řadou změn - prý kvůli těm firmám, co na tom vydělávají. Skutečnost je jiná. Poškození jste pouze vy, „obyčejní“ lidé, kteří se snažíte zaregistrovat. Protože ty firmy samozřejmě běží dál. Pro tyto firmy není problém automaticky projít i kontrolou „nejsem robot“.
Jakákoli „ochrana“ registračního formuláře se ukázala jako zbytečná - roboty nijak nezdrží, zato úplně zablokuje opravdové lidi.
Asi je to záměr?
Je docela možné, že ano. Protože tímto krokem ÚPMD prakticky znemožnil registraci pro lidi a naopak pomohl firmám, které registraci nabízejí za úplatu.
Inu - byznys ![]()
Samozřejmě pak už jen stačí na stránkách ÚPMD a na stránkách zmíněných firem oficiálně prohlásit, že spolu nemají nic společného - a vlk se nažere a koza zůstane celá.
Rád bych vám vysvětlil, že na vině nejsou tyto firmy. Tyto firmy nejsou ti špatní. Oni vám pomáhají s registrací do systému, který je špatně navržený. Když to budou dělat za stokorunu nebo zadarmo, bude stále ti špatní?
Naopak bych řekl, že na vině je ÚPMD, protože zbytečně vynakládá finanční prostředky a úsilí na zkomplikování registrace. A tím hůř, že svými kroky registraci činí ještě více „nefér“.
@knova A co tím chtěl básník jako říct? Tyhle konspirační teorie jsou dost postavené na hlavu. Trochu mi to připadá jako zoufalá obrana firmy, proti které je protirobotí tlačítko namířené. Ano, systém je špatný a je o štěstí, ale co by bylo podle vás spravedlivější? Zase zavést osobní registrace s frontama rodiček od čtyř ráno? Opravdu by mě zajímalo, jak si tedy ten rovný a férový systém představujete(teď nerýpám, jen by mě opravdu zajímal návrh řešení, protože kritizovat je snadné, ale přijít s návrhem už ne). A „obyčejný člověk“ (fuj, na tohle označení jsem fakt alergická) vyřazený není, je to o štěstí, ale s trochou snahy to není problém ani pro počítačového laika jako jsem třeba já.
@Marfuscha Tou konspirací jsem chtěl spíše odlehčit problém. Vpravdě tomu moc nevěřím (ale co kdyby?) ![]()
Opravdu chcete navrhnout spravedlivý systém? Chcete to Vy nebo porodnice? Totiž - co z toho budu mít já (kromě dobrého pocitu)? A na druhou stranu ostatní firmy dostaly zaplaceno za něco, co nefunguje (míním tím systém současný). A nedivte se, že za to něco chci. Je to můj strávený čas. Moje žena a moji známí zaregistrovaní jsou. Rád pomohu i ostatním - ale stojí to dost času…
Souhlasím s Vámi, že kritizovat je snadnější a přijít s lepším návrhem už ne. To proto, že kritizovat je (téměř) zdarma - navrhnout systém už zdarma není - a já jsem zaměstnaný jinde - a opravdu ne ve firmě, která nabízí registraci do porodnic ![]()
Omlouvám se, že se Vás dotklo označení „obyčejný člověk“ - měl jsem tím na mysli „standardní, bez přísad“ - jakožto člověk bez znalosti IT. Člověk, co si koupí notebook s předinstalovaným systémem i prohlížečem a neví, že existuje něco jiného a lepšího.
Pokud Vám přijde registrační systém založený na štěstí v pořádku, tak v pořádku. Ale současný stav je jiný! Nejde tu o štěstí. Klacky, které by formulář měl házet pod nohy robotům, je ve skutečnosti hází pod nohy lidem. A jelikož se denně bere pouze 12 lidí (snad nekecám), je situace o to horší.
Pokud by systém byl založen na štěstí, byl by výrazně spravedlivější pro všechny. To znamená, že ze všech žen, které se ten den chtěly registrovat, se večer vylosuje 12. Ale lze toto dělat legálně? Nevím.
A lepší systémy zjevně existují. Nemyslím si ale, že tyhle diskuze čte někdo povolaný. Pokud ano, může se mi s nabídkou ozvat do e-mailu a něco vymyslíme.
Jen nastíním v rychlosti oblasti, na které bych se zaměřil:
Jak vidíte, nemlátím prázdnou slámu, opravdu věci rozumím a vím, jak na to.
Jenže - jak už bývá u velkých společností zvykem - na tyhle „kšefty“ si najímají známosti, které jsou dobře zaplacené a - jak je vidět - odvedou většinou práci, která je k ničemu. Ale to přece nevadí, zaplatíme to z daní ![]()
@knova Nuž, takže to zkrátíme. Vydělával jste na registraci maminek a oni vás připravili o byznys, takže jste naštvaný. Pochopitelné. A teď popojedem. ![]()
Co chce Podolí? Podolí se chce vyhnout maminkám ze emh sociálně znevýhodněného prostředí, což se jim tím systémem daří. Je veřejné tajemství, že proto „registrace“ vznikly.
Ten systém nebude nikdy spravedlivý, protože někomu klekne počítač, někdo se přepíše a řada lidí si zajistí registraci jinak.
To je prostě život.
Souhlas s @Bábrdl a teď si milý @knova představte, že se taky může stát, že i přes registraci v Podolí neporodíte, protože je stop stav. Ono to Podolí jaksi není nafukovací. To je prostě tak.
@Bábrdl Nevím, jak jste na tohle přišla. Nic takového nikde nepíšu ani nenaznačuju. A nemáte pravdu ani v tom „oni vás připravili o byznys“.
Jak už jsem uvedl výše - ono „protirobotské“ opatření proti robotům opravdu nefunguje a jak je vidět, ty firmy dále fungují a profitují. Zkuste si prosím přečíst ještě jednou, co jsem výše napsal..
S tím „sociálně znevýhodněné prostředím“ to slyším poprvé - to by dávalo smysl. Neznám čísla - myslíte, že těch maminek bylo opravdu TOLIK?
@Marfuscha To je jasné, že Podolí je plné - proto se taky dělají registrace. Ale vysvětlujte tohle nastávající mamince už ve 14. týdnu… Nehledě na to, že - jak píšete - je úplně fuk, jestli jste zaregistrovaná, prostě vás nevezmou.
A znovu opakuji, že nemám nic společného ani s porodnicí, ani s firmou nabízející registraci. Jsem prostě jen člověk z davu, který si věcí všímá. Víte, mám ve svém okolí řadu nastávajících maminek, které měly doslova noční můry z registrace. A jde o naprosto zbytečně, uměle vyvolaný humbuk, protože registrace je navržená špatně. O to mi jde - o nic jiného. Nepřijde mi v pořádku trápit ženu v jejím nejtěžším období zbytečnou zátěží.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.