Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Provozovatele a personal musi mit pedagogicke vzdelani a zkusenosti, tudiz si muzes vyzadat reference. I do zavedene skolky jdes s ditetem na blind a nevis, jestli si s pedagogy sedne.
Opatrnost je na miste, ale podle meho to prehanis, hlavne s tou stenici
.
Skolska zarizeni jsou prisne hlidana, pokud je to akreditovana skolka, tak bych se nebala
@Chocoloco píše:
Provozovatele a personal musi mit pedagogicke vzdelani a zkusenosti, tudiz si muzes vyzadat reference. I do zavedene skolky jdes s ditetem na blind a nevis, jestli si s pedagogy sedne.
Opatrnost je na miste, ale podle meho to prehanis, hlavne s tou stenici.
Ale kde si ty reference mám vyžádat? Jako přímo po nich? Pedagogické vzdělání paní zřejmě má, aspoň to tvrdila. Nemají ani web ani fb, nic. Jinak ano, je mi jasné, že vždycky jdu na blind, ale spíš ve smyslu jak si dítě sedne s učitelkou. Ale pokud by to byla školka která valí 10 let, tak pokud by tam nebylo „něco“ v pořádku tak už by se to asi vědělo.
Třeba moje kámoška reagovala slovy: „tyvole to mi přijde drsný, co když to bude banda pedofilů“? Jasně že je to přitažené za vlasy, ale začla jsem o tom přemýšlet i takhle no..
Tak nic, štěnici kupovat nebudeme ![]()
Myslím, že je to dnešní dobou, kdy každý chce vědět všechno do předu a co nejvíc. Dřív to bylo normální.
A pokud máš takové obavy - musí nastoupit hned v pondělí?
@mothersaboard píše:
Skolska zarizeni jsou prisne hlidana, pokud je to akreditovana skolka, tak bych se nebala
Jak zjistím, že je akreditovaná?
@Anonymní píše:
Jak zjistím, že je akreditovaná?
Web ministerstva?
@zvidavajanca píše:
Myslím, že je to dnešní dobou, kdy každý chce vědět všechno do předu a co nejvíc. Dřív to bylo normální.A pokud máš takové obavy - musí nastoupit hned v pondělí?
NO nakonec mám plán takový, jít to v pondělí omrknout, a nastoupil by v úterý. Myslím že mám docela čuch na lidi, většinou se opravdu nepletu a docela se mi vyplácí dát na pocit a první dojem u lidí, tak snad to odhadnu i tentokrát.
Akreditace se da zjistit na MSMT a reference z predchozich zamestnani asi primo v MS, myslim si, ze neni problem rict, kde jednotlivi pedagogove pusobili drive.
Ja osobne bych se vice bala sverit dite chuve nez materske skolce.
@Chocoloco píše:
Akreditace se da zjistit na MSMT a reference z predchozich zamestnani asi primo v MS, myslim si, ze neni problem rict, kde jednotlivi pedagogove pusobili drive.
Ja osobne bych se vice bala sverit dite chuve nez materske skolce.
Ale jo, taky bych mela větší strach možná u chůvy na blind, ale tohle je v podstatě „paní“ která bude hlídat zatím cca 5 dětí. Nenašla jsem ji ani v obchodním rejstříku ani na ministerstvu školství. No nic, v pondělí tam jdu a snad něco zjistím.
Abych byla upřímná, matce která by mi předvedla takový monolog s argumenty typu, že dnešní doba je plná…, tak jí pošlu domů sociálku s tím, že dotyčná není duševně vyrovnaná a způsobilá k tomu vychovávat dítě.
Zdá se ti to přehnané? Mě taky.
Jenže o nic víc, než ty tvoje argumenty. A to je ten problém.
Já bych se docela bála, ale spíš organizačně. Asi nepůjde o mateřskou školu jako takovou, ale spíš o paní, která bude hlídat víc dětí najednou. Kde se třeba budou děti stravovat?
A je to školka, nebo dětská skupina? U dětské skupiny jsou jiné podmínky pro založení a pedagogické vzdělání není nezbytná nutnost. Každopádně bych tam v pondělí šla se synem a chtěla bych tam alespoň půl hodinky být, jestli dojde víc dětí (když je školka tak nová, aby tam syn nebyl sám), abych viděla personál v akci a zjistila, jak na mě vlastně působí.
@Sany80s píše:
Abych byla upřímná, matce která by mi předvedla takový monolog s argumenty typu, že dnešní doba je plná…, tak jí pošlu domů sociálku s tím, že dotyčná není duševně vyrovnaná a způsobilá k tomu vychovávat dítě.
Zdá se ti to přehnané? Mě taky.Jenže o nic víc, než ty tvoje argumenty. A to je ten problém.
Máš dítě?
@Sany80s píše:
Zdá se ti to přehnané? Mě taky.Jenže o nic víc, než ty tvoje argumenty. A to je ten problém.
Dnešní doba je ale opravdu plná… A proč jsem tak hysterická? Protože to je asi dva roky, kdy mi kamarád, který ma na starosti počítačové sítě jedné základní a mateřské školy řekl, že v počítači jedné z učitelek našel tři „divné“ fotky holčiček z té školky. A ten člověk je úplně normální chlap, žádnej cvok. Paní učitelka už v té školce nepracuje. Nevím co dodat. Doba je bohužel taková a myslím že obavy jsou na místě víc, než tupá „víra“, že ve školce se jim přece nemůže nic stát.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
V blízkém městě otevírají novou školičku, co vím, prostory získali cca před týdnem, ted „dodělávají“, otevírají v pondělí.
No já vím, je to praštěné, ale není mi nějak úplně dobře při té představě 
Není možné se tam jít do té doby ani podívat, ani se setkat s nikým z pedagogů, jedna z dam působila po telefonu velmi sympaticky.
Nějak se pořád nedokážu vyrovnat s představou, že popadnu svého ani ne 3 leťáka a odvedu ho v pondělí naprosto nablind do školky kterou jsem nikdy neviděla (ale tak to budiž - v nejhorším se otočím a jdeme pryč), ale hlavně lidem, které vůbec neznám. Tedy nejen že je já neznám, ale hlavně nejsou nijak „prověření“ nebo jak to napsat.. snad mi rozumíte. Asi jsem postižena dobou a trochu paranoidní, ale v dnešní době plné magorů a úchylů a ženských na antidepresivech apod.. mám prostě strach. Je ten strach oprávněný? Nebo jsem cvok?
Manžel si taky není úplně jistý, a napadlo ho umístit tam štěnici