Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
radka.vos: Jakým seriálům přítel dává přednost???
Omlouvám se, ale docela mě to pobavilo! Pavla.94:Já antikoncepci nikdy nebrala, menstruace mi chodila pravidelně jako hodinky, ale jak sme se začali snažit, normálně se mi cyklus asi zbláznil, začalo to v květnu, dostala sem to už po 23 dnech, následující měsíc až po 32 dnech a teď zase po 23 dnech, úděsný! Tělo si dělá co chce, asi mě zkouší a pokouší! nebo že by pracovala psychika?
Hodně sil do snažení, snad se nám brzy zadaří!
A měříte si bazální teplotu, hlídáte hlen a podobně??? ![]()
Potfur - Myslenky zlocince, simpsonovy a jak ja rikam „vesmirny pi*oviny“ - zuzny takovy ty se sisatejme hlavama a tak… Uz mi to pije krev, jeste ze mame doma dve bedny.
Jinak ja antikoncepci neberu asi 4 mesice. Kdysi davno, kdyz jsem ji nebrala, si to chodilo, jak se tomu zachtelo. Ted (tuk tuk tuk) prvni 3 mesice po cca 26 dnech, posledni mesic presne po 28, takze doktor rikal, ze i tak si mam ovulku hlidat na cca 14ty den od prvniho dne ms. Treba se mi narodi lepkoun a nebo bart simpson, kdyz to vidam castejc, nez pritele.
![]()
Jinak nehlidam vubec nic, teplotu, hnen, zadny prasky nejim, nechavam to prirode a kdyz se i zadari, dokonce mame sex.
Ne, kecam, behem mesice mi takhle pritel skubnul (radsi televize nez milovani) podruhy, ale vcera mi to proste nakrklo. ![]()
radka.vos:
To je vtipný, teda mě to jako nezúčastněnému čtenáři přijde!
Ale asi bych řádila jako černá ruka, kdyby mi tohle přítel taky udělal
. Šišaté hlavy, no to mimčo možná po porodu chvíli bude mít
. Jinak taky vitamíny neberu, teplotu sem si měřila asi tak 4 dny, pořád byla 37, 2 °C, i před menstruací, kdy by se měla snižovat, ale to není u mě nic divného, z teploty ani z krve u mě nikdo moc nevyčte…
Ahojky holky, to nás tu je. To je dobře, více zkušeností, více tipů. více rad, bíce názorů. Já jak už jsem psala 21let, docela mladá,že? Ale přítel je let, jsem spolu již pítým rokem. Stavíme si domeček a tak jsme si řekli, že bychom si mohli založit rodinku. HA jsem brala čtyři roky a momentálně se jit měsíce pokoušíme o mimi. MS si poslední dobou také semnou hraje, minulý měsíc spoždění 7 dní, tento měsíc 11 dní. Člověk si pak myslí, že by už? Ale pak zas přijde MS
. Jinak doktor by řekl ať užívám vitamíny při plánovaném těhu, tak užávám Calibrum Babyplane, která obsahuje kyselinu listovou atd.
Ahoj Martinko! Pokud to tak cítíš, že bys chtěla miminko, proč to oddalovat..Když píšeš, že ti lékař doporučil brát nějaké vitamíny, tak to mě lékařka nedoporučila vůbec nic, jen tak s úsměškem prohodila, že ať si to snažení s přítelem užíváme, ale že ono až se budeme snažit delší dobu to tak příjemné už nebude…
, zajímavý…možná bych ale tu listovku taky zkusila, přeci jen se už snažíme 4. měsíc, tak ať taky tomu trošku pomůžu…
Potfur - tak ja se tomu tady taky smeju, ale neboj se nic, ze mu to nevytmavim. Jeste v noci, kdyz sem sla na zachod, sem radne triskla s dverma, aby vedel, ze mu to jentak neprijde.
A ocividne to vi, protoze mi dneska jeste ani nezavolal.
Jediny stesti ma, ze bych uz mela mit po ovulaci, ale i tak bych se radsi jistila. Poprve mi to udelal 12ty den, takze pokud sem mela ovulku driv, nez rekl doktor, mame smolika. ![]()
radka.vos: K rámusu s dveřma bych přidala ještě světelný efekt, to taky zabírá
. Někde sem se dočetla, že spermie vydrží v těle ženy dva i více dní, ale kdo ví…já teda zatím ani netuším, kdy ovulaci skutečn mám ![]()
Potfur - me rikal doktor, ze prave vydrzi az 3 dny, ale i tak sme prisvihli toho 12tyho a to me mrzi.
a ten vcerejsek mi stve.
Svetlo nebrat, byli by tam komari.
A vzbudila bych hodne psi, zacali by radit jak bolava ruka. ![]()
radka.vos:Jéé a co máte za pesany??? Taky bych hrozně nějakého chtěla, ale v bytě se pes prý trápí, což může být taky pravda, ale nevzdávám to ![]()
Potfur - ja mam dalmatinku a pritel rotvajlerku. Kdyz sme si je porizovali, tak sme se jeste neznali.
Ale rotvice pujde z baraku, co sme se prestehovali k sobe, tak rotvice zacala byt dominantni a zacala na me vrcet. Asi az po 2 mesicich, co sem ji zacala totalne ignorovat, na me prestala vrcet, ale zavrci i na pritele, venku zacala startovat na lidi - proste dospiva. Priteluv je to prvni pes a mel to vzdycky jako miminko a podle toho ji taky tak vychovaval.
Je rozmazlena, az to boli. Taky ji nereknu jinak, nez cerna svine a kdyz me hodne stve (coz je vlastne porad), tak cernej sranec.
Jsem psomil, uz od dvanacti let a ted se priznavam a je to poprve, nenavidim tohohle psa.
Priteli sem rekla, ze s ditetem s ni doma rozhodne nebudu, takze o tom vi a v momente, kdy rekl, ze chce mit dite, mu muselo byt jasny, ze pujde z bytu pryc. Strasne se na to tesim. Je to takovy tele a uz se zacina rvat i s dalmatinkou, ta ji ma taky plny zuby, protoze kdyz si hraje, je to proste kus psa a tu dalmatinku to boli.
Jenomze jak se poradne servou, nema sanci. A moje Viktorka (dalmatinka) si zazila uz hodne zlyho, byla bych rada, kdyby zbytek zivota byla uz v klidu…
JInak pes v byte se netrapi, pokud mu das, co potrebuje. My treba kdyz jedem na vikend na chatu, nebo pod stan atd., tak jsou pak radi, ze jsme zpatky doma a muzou v klidu odpocivat. ![]()
Hmmm, rotvušačka to zkouší a pokud neměla už od mala určené hranice, je jasný, že se bude chovat přesně tak, jak popisuješ. Psy miluju, ale taky vím, že jsou to stále ,,jen" zvířata, mají rozumu dost, ale nesmí se přeceňovat!!! a to si lidé dost často neuvědomují! A pak to podle toho dopadá, toho zvířete mi je líto
. Od mala sem kolem sebe měla rotvajlery, dobrmanku, pak i osobní pitbulku, jenže sem se rozešla po 6 letech s přítelem, se kterým sem si ji pořídila a ona zůstala jemu, mohl ji zajistit lepší podmínky než já, bylo to ale šílený se ji vzdát, ještě teď, po 4 letech je mi z toho mizerně, jako bych přišla o někoho děsně blízkého, ale ať sem ji měla ráda sebevíc, musela být kázeň, zvlášť u ní, byla děsně tvrdohlavá a svá:-). No a pokud na tebe ten pes vrčí, to je fakt o strach, musí to být dost nepříjemný. A obzvlášť bych se bála s malým dítětem, to by nezvala vůbec, si myslím…, přítel to bude mít těžký
, třeba se pro rotvušačku najde nějaký zkušenější majitel a bude ji mít rád!
Radus, tak to máš teda náročné. My jsme si taky užili své, ale nějak v opačném případě. Já jsme byla zvyklá z baráku na zvířatat kolem sebe a teď bydlíme v bytě a tam mi zvířata chybí. Manžel tvrdí, že je to týrání, když si přes 8 pryč a co z toho to zvíře má. No uvidíme, zda ho k něčemu přesvědčím, když by se mimi nedařilo. Je to fajn, když má chlap dobrý vztah ke zvířatům. je to nejenom radost,ale i starost. Fakt dobrá zkušenost. Jinak bych ho zkusila přesvědčit nějakými ženskými triky, jako prádélko nebo trošku alkoholu, ať se rozváže
. Jak říkám, my máme teď už v rozumné míře opačný problém. Manžel by chtěl non stop. To se ale fakt nedá. Jak jsme rekonstruovali byt a stresy v práci, tak jsem byla ráda, že žiju. Teď je to lepší, ale taky nemám pořád chuť. Jak jsem brala prášky, tak to bylao úplně hrozné. Řekla bych, že je to pořádné svinstvo. Všechno rozhozené
. Četla jsem, že tady jste některé nebraly vůbec antik.Tak to máte super, to se určitě pozná. Já bych si to před 5 lety nedokázala vůbec představit, mít rodinu. Tak vám všem přeju štestí
, ať máme brzy ty dvě tlusté //.