Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo, to me prave napadlo, jestli je uplne dobry v tehotenstvi delat takovou praci…
A tedy promin, ale doktorka je divna, kdyz ti rekne, ze te doma jen tak nenecha, kor v takovym pripade… ![]()
Mozna bych fakt uvazovala o zmene prace a nebo doktorky. Muzes jit na rizikovy a delat u toho nekde jinde na polovicni uvazek, nebo brigadu a nebo tak neco…
Kamaradka potratila nekdy koncem 3 mesice, delala taky asistentku, ale v praci to meli psychopeklo a pak kdyz cekala druhy, tak byla cely doma, protoza tam by ji z toho asi hrablo. ![]()
A to za to teda nestojí, aby člověk kvůli práci riskoval, že se mimču něco stane…! Je dobře, že v práci máš takové příjemné zázemí
. No a jak se dnes cítíš? Už se docela těším, až se zase začneme s přítelem snažit
![]()
Tak uvidime, az otehotnim, jaky prostredi mi tu udelaji potom…
Jeden sef rika, ze uz sem stara breca, a ze mi deti slusej (obcas mu hlidam ty jeho) a druhej, ze mam jeste spooooustu casu, ze sem mlada holka… ![]()
Jinak dneska je mi fajn, trosku ospala, pac sme radili skoro do pul druhy do rana, a prave sem se strasne prejedla melouna, ale citim se fajn. ![]()
A vis, ze z toho mam obcas i takovy blby myslenky? Nevim, mozna nad tim moc premejslim, ale kdyz mam spatenku, tak si kladu otazky, jesti on je ten pravej, jesli budu dobra mama, jestli opravdu chci byt mama… Ale nastesti to je fakt chvilkovy, treba 3 minuty v tydnu, hlavne kdyz me ten muj nastve. ![]()
Zdravím holky
. Já jsem teď momentálně mimo pracovní úvazek. Jinak je úbytek práce snad všude a ti mladí na to pak doplácí
. Jinak jsem se potřebovala zeptat i v jiné diskuzi na svůj problém, no a nemám moc dobrý pocit. Já už totiž beru prášky na upravení cyklu a ajk vidím, tak je to horší než bych je nebrala. Po vysazení se má MS dostvit do 7 dnů a já pořád nic. Tak to potom nevím, jak to funguje a asi to nebudu mít zrovna vše v poho. Dělala jsem si ráno test a byl negativní. Dočetla jsem se, že to tak klidně může dělat. To je na nic. Pořád nějaké hormony… Tak ještě, že vy nic nepapáte.
Ahoj Pavlo, tak to neni co zavidet. Me se nastesti (tuk tuk tuk) tyhle veci zatim vyhybaji a doufam, ze vyhybat i nadale budou.
Ale urcite to zvladnes, on se ten cyklus jednou usadi. ![]()
Ahoj Pájo! To mě moc mrzí, že máš takové potíže, musí to být dost protivné!!! Bohužel v tomhle ti vůec neporadím, nemám s tím žádnou zkušenost. A lékař ti vysvětlil, co se s tebou teď děje?
radka.vos::-D To máš bezvadné šéfy
,tak evidentně jeden se tě chce zbavit a druhý naopak nechce ani pomyslet, že bys z práce odešla (dělám si samozřejmě srandu
). Pochybnosti se asi nikomu moc nevyhýbají, když na mě pochybnosti vlezou, je zle
, ale snažím se ukočírovat sama sebe, tak snad se mi to bude dařit i nadále.
No snad někdy jo. Řekli jsme si, že počkáme do konce léta, že budu doma a pak zase doufám najedu do nové práce a tak by ta změna mohla být k něčemu dobrá. Měla jsem dost stresů, ale teď jsem v poho, ale asi mému tělu se to moc nelíbí. Kdyby to fakt dlouho nešlo, tak si pak pořídíme toho pejska. Ono to prý funguje, když se o někoho staráš a předáváš cit. Kolik znám takových lidí
. Asi se vrhnu umýt okna a udělat oběd,asi brokoličku a zkusit na to nemyslet.
Tak jsem ráda, že se ti tvou druhou půlku podařilo přesvědčit. Tak však se máte rádi
a o to jde.
Potfur - jo jo, prave i me to za chvili pusti, ale v tu chvili sem neprijemne rozhozena. ![]()
Chjo, at uz je pristi tejden… ![]()
Pavlo ale zit ve stresu taky neni nic moc…
Pejska vam urcite schvalim, obcas je to uzasnej relax, tedy kdyz si zrovna neporidis „opozdenyho chudacka“, jak se podarilo me… To me stalo dva roky poradnych nervu. ![]()
Ahoj holky,
tak mám v práci chvíli pauzu, tak píšu
. Taky pracuji jako sociální pracovnice, ale na městském úřadě. Naštěstí se mě bezdomovci netýkají, ale staří a postižení, což taky není někdy procházka růžovým sadem. U nás holky šly teměř hned na nemocenskou, když zjistily, že jsou těhu. Nevím, no je to asi individuální, jak to kdo zvládá. Práce v kanclu není tak náročná, horší je to při těch šetřeních u lidí doma, nikdy nevím, co mě tam čeká.
Pavli, taky jsem teď poslední dva cykly měla problémy. Jeden jsem téměř celý prošpinila, což přešlo ve velmi slabou a krátkou MS, skoro vůbec. Pak následovala prohlídka u dr. ten mě natěšil, když mi oznámil, že jsem těhu, bohužel krevní testy to nepotvrdily
. A další cyklus se MS přihlásila už po 20 dnech, takže překvápko, ale nemilé
.
Teď uvidím, co se vyklube z tohoto cyklu (jsem 9.DC). Dr. mi řekl, že to prozatím mám sledovat a pokud se to bude opakovat, nasadí nějaké nehormonální tablety
. Já teda doufám, že se to urovná bez nich, navíc příští týden odlétáme na dovču, tak se nechci otravovat se špiněním či jiným problémem.
Pejska taky schvaluji, my sice bydlíme v bytě, tak si ho nechcem pořídit, ale mí rodiče mají maltezáčka a to je miláček naší rodiny. A věřím, že určitě po psychické stránce by to pomohlo!!
Ty jo, jak tak na to koukam, tak problemy s cykly maji pomerne dost zenskych…
Jeste ze se mi to zatim vyhyba, tuk tuk tuk… ![]()
Tak sem zase zde, to máte jistě radost
.
Ještě k zaměstnání, asi budu práci měnit v nejbližší době, je to celkem k nesnesení, ani ne tak kvůli práci s klienty, ale hlavně vztahy na pracovišti mě dost drtí.
Hamiks: Každá skupina lidí má své a záleží na tom, co člověku vadí víc nebo míň:-) a musí být šetření přímo u lidí doma náročné, já přibližně vím s kým mám tu čest a většinou se scházíme v prostředí, kde mám své zázemí o to je to jednodušší:-). Teda na dovču bych se taky těšila!!! Krásně si ji užij a hlavně pořádně odpočiň… ![]()
Jinak já mívala taky pravidelně menstruaci, ale od doby, co se skutečně snažíme o mimčo se mi úplně zblánil cyklus, nevíte čím by to mohlo být? ![]()
Potfur - no to mi ani nerikej.
Nenaznacujes mi tim nahodou, ze to nedostanu tak jak mam a stejne nebudu tehotna? ![]()
Jinak dneska sem se asi zblaznila. Jajimalo me, jak vypadaji dnesni kocarky, tak sem zacala koukat, pri ty prilezitosti i na obleceny, normalne bych to ununala…
Musim prestat, jinak mi z toho hrabne. ![]()
radka.vos:
Vidíš, to mě ani nenapadlo, že bych takto skrytě mohla něco naznačit
, ale určitě nejsi takový psychoušek jako já, už kolikrát sem si i dříve na sobě všimla, že psychika dokáže dělat s tělem divy
, no ale teď si teda ze mě tělo dělá vyloženě srandu. Skutečně všechny příznaky, co bych mohla při otěhotonění pociťovat se dostavovaly s plnou razancí a prostě nic…nejvíc mě ale dojalo to, když sem se teda v pondělí odhodlala, že si udělám těhotenský test, který vyšel samozřejmě negativní, tak se ani ne hodinku na to dostavila menstruace, vážně vtipné to bylo!!! Potvora, že nemohla dorazit o chvíli dřív, ale to ne, to bych si neužila testování
.
Vždyť jen se kochej, bude se to jistě hodit, když ne tento měsíc, tak třeba další už ano!!! To těšení se je taky krásný
.
A hlavně…moc bych ti přála, aby to dopadlo a miminko bylo na cestě!!! ![]()
Tak to ja bych moc prala i tobe, tedy vam vsem. ![]()
Myslim, ze jista paranoia funguje u kazdyho, i u me… Taky me sem tam pichne v podbrisku, sem tam me „jako“ zabolej prsa a nebo je mi „divne“… Ale porad se snazim si to necim oduvodnit. Picha me v podbrisku protoze nevim proc, ale je to tak casty, ze je to psychika, prsa me boli, protoze sem si je rozdrapala
a blbe se mi dela, protoze si vsugerovavam, ze bych mohla byt tehotna… ![]()