Novorozenec a návštěva otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2216
9.9.24 18:34
@Snorlaxik píše: Více

Hele, nevim, v jake soc. skupine se pohybujes ty, ale, ja se pohybuji mezi matkami, ktere jsou rady, ze jim aspon ty alimenty plati a ver, ze to nejsou vysoke castky. Ono, kdyz di nekteri tatinci nechaji schvalne napsat nizsi prijem tak jim soud moc velke aliky nestanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.9.24 18:38
@karinka píše: Více

Evidentně se pohybuji v jiné skupině. Co znám rozvedené otce, tak na dětech nešetří, a nešetří ani na styku s nimi. Pokud jim tedy do toho nehází vidle matka dětí.

• Citovat
  • Upravit
7296
9.9.24 18:51

To je strašně těžký, na to podle mě není žádná dobrá rada. Pořád to někdo odnese. Já chápu zakladatelku, že nechce mít doma denně chlapa, co jí opustil v tom nejzranitelnějším období. Musí to hrozně bolet. Na druhou stranu, když se otec chce starat tak by měl mít příležitost, otcem je pořád. Když nebude teď s dítětem v částem kontaktu a ne jednou dvakrát týdně nestačí, tak se tam vztah otce se synem netvoří. A pro dítě je určitě plus, když bude mít vztah se svým otcem, je to důležité. Tady je průser že je to tak malé miminko, tam to jinak nepůjde, než že bude s tátou v kontaktu denně, pokud to má v budoucnosti fungovat. Ale zas je tu máma krátce v šestinedělí, kterou ke všemu opustil chlap. Já tak trochu chápu obě strany a to i přesto, že si sám neumím představit vidět své dítě dvakrát v týdnu. Ale na druhou stranu také vím, co dělalo s manželkou, když jsme po narození syna bydleli u našich. A to s nima vychází skvěle, má je ráda, stejně tak mé sourozence, ale bylo to ní hrozně náročné, že nejsme sami tři. Že nemáme klid a soukromí. Co jsme se odstěhovali, tak se vše srovnalo okamžitě. A to měla mě. Nedovedu se představit co by se dělo, kdybych jí ublížil a pak mě měla denně na očích a chodil bych jí narušovat sžívání s dítětem, klid a soukromí. Je jedno že bych byl otec dítěte, ale byl bych nepřítel pro ní, pokud bych jí opustil v takové situaci, to je naprosto logicky. Na druhou stranu ale on opustil jí a ne to dítě, o to má zájem a dítě má na otce nárok. Takže fakt těžký. Zakladatelko, zkus to brát, že to děláš pro dítě a jestli to jen trochu půjde zkus mu každý den umožnit ať se o dítě stará a věnuje se mu, nastav.si pravidla, na těch si tvrdě trvej, nastavte si je tak, aby to vyhovovalo tobě a dítěti, nebo vyhovovalo, aby to pro Tebe bylo co nejvíc přijatelný, máš na to nárok. A ať se stará, ne že pochová a bude chvíli tancovat kolem postýlky, ale ať se prostě do péče na plno zapojí a podle toho, jak to bude vyhovovat tobě. Otec se musí přizpůsobit. V první řadě neměl odcházet od tak malého dítěte, nikdy bych to neudělal i kdyby to znamenalo, že nebudeme absolutně fungovat jako partneři, nějakou dobu než by dítě trochu povyrostlo bych nikam nešel, ale tady už se stalo, takže teď je podstatný řešit situaci, zkus to řešit ve prospěch dítěte. Na negativní pocity máš ale plný právo, měl by je každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34019
9.9.24 18:55

Nebude zneuzivat alimenty na dite pro sebe?? Co to meles za blbosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9830
9.9.24 19:01

A ještě - víš, že ona má nárok na alimenty i na sebe? Nejen na dítě? Za ty si rohlík koupit může anebo je to taky zneužívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.9.24 19:33
@Jahru píše: Více

Umíš číst? :think: tak to dítě z mých příspěvků pochopíš ;)

• Citovat
  • Upravit
1972
9.9.24 20:27

Tak to by mi teda ani nehlo… pokud by mě partner opustil s malým dítětem, tak by se prostě musel smířit s tím, že dítě neuvidí každý den. Musel by se smířit s tím, že dokud je dítě kojené každou chviličku a nemá ustálený režim, tak ho uvidí sporadicky minimálně do doby, než povyroste natolik, abych mu ho mohla vrazit do kočárku a dítě v něm třeba hodinku v kuse vydrželo, aby táta mohl jít vozit.
Pokud by měl řeči, že ven dítě nechce, tak by měl smůlu. Buď ho bude mít venku, nebo vůbec (popřípadě u sebe doma, pokud bydlí dostatečně blízko a pokud pro dítě bude mít vhodné věci). K sobě domu bych ho nepustila.

Rozhodně bych se jako vyklepaná prvorodička s malým miminkem nežinýrovala a nedělala si kvůli chlapovi nějaké násilí. Napřed bych se starala o to, aby v pohodě bylo dítě. Pak abych v pohodě byla já a pak teprve by mohl být na řadě tatínek.
Takže pokud by mě každodenní návštěvy stresovaly, pokud by mě stresovalo ho jenom pouštět ke mně do bytu, tak bych to nedělala.

Naprosto chápu, že on by chtěl svoje dítě vídat. Ale jak říkám: priority. Nejdřív pohoda dítěte, pak pohoda moje a pak až teprve on.

Snažila bych se najít nějakou cestu k tomu, aby ho mohl vidět třeba 2-3× týdně (prostě frekvenci, aby měl možnost si s dítětem tvořit vztah, ale aby to mně nenarušovalo režim). Klidně bych svolila na to, že mu budu dítě hodně fotit, natáčet atd. Není to ideální, ale tenhle stav je dočasný a to on prostě musí chápat.
Jakmile by dítě alespoň maličko povyrostlo a bylo by možné, aby bylo třeba na hodinku, dvě tři… beze mě, tak bych souhlasila s tím, aby si ho tatínek bral ven nebo k sobě.

Ale dokud bych byla v šestinedělí a dokud by bylo mimčo malinké a já se s ním jako novopečená maminka ještě 100% nesžila, byl by prostě táta a jeho zájmy a potřeby vedlejší. A bylo by mi to úplně jedno. Nebyla by to z mé strany touha po pomstě, ale čistě pragmaticky… pokud on chtěl být s dítětem každý den, měl tu možnost, ale rozhodl se jinak. Pokud je to dospělý, rozumný chlap, musí chápat že nacpat se každý den k bývalé ženě domů je úplně mimo. A že tím akorát mámu svého dítěte stresuje.

Takže být tebou tuhle blbost zamáznu hned v začátku. Ale nesnaž se do budoucna bránit mu ve styku s dítětem. Je dobře, že o něj má zájem. Jen bude muset počkat, až dítě bude tak velké, že s ním zvládne být samo. Do té doby prostě ta frekvence styku bude nižší, než by si představoval.

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 21:04
@Černá Madonna píše: Více

Přesně, i já jsem si vědomá chyb a jednou je to moje první dítě a vzdát jsem se ho nechtěla, i když to bude těžký. Ale až takhle jsem si dopředu nedokázala představit, jak mi to bude zraňovat a jak se to až vyvine. Moje dítě chci opatrovat a chci pro něj to nejlepší. Já mu mohu dát lásky dost. Nechci aby vyrůstalo ve špatném vzoru a nechci, aby mi tatínek tady prudil a dělal zle. Díťátko, kterému je přes měsíc potřebuje klidnou mámu a její mléko a to že on na nás nebere ohled, nekouká na mě, že jsme v šestinedělí, tak je věc druhá. Je jasné, že po tomhle ho doma nechci každý den vítat s úsměvem. Tohle se nedělá. Když má ty koule na to mi opustit takhle krátce po porodu, to člověk, který má v sobě city neudělá. Pochopím, když to udělá třeba po půl roce věku dítěte, ale takhle na začátku, když je všechno nový?

• Citovat
  • Upravit
34019
9.9.24 21:27
@Anonymní píše: Více

Tak to tak udelej, rekni mu jak to je a hotovo. Skoc si ale na ten Ospod a zarid si vse potrebne, at mas klid. Nejlepsi by bylo se domluvit, ale kdyz to nepujde, tak holt soud. To ale asi bude nejlepsi abys mela vse cerne na bilem. A nezapomen alimenty i na sebe, ne jen na dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16321
9.9.24 22:12
@karinka píše: Více

A zrovna podle takového podlého jednání, je bohužel úplně jasně zřejmé, co pro dotyčné otce jejich dítě v životě znamená… :?
Protože, účast a opravdový zájem o své dítě, se nevyrovná žádnému finančnímu příspěvku, ať už je jakkoliv vysoký. :think:
Peníze a určité finanční zabezpečení je samozřejmě v životě důležité, ale přece jen rodičovskou lásku a celkový osobní přístup k dítěti, si za ně v žádném případě nekoupí.
Děti jsou bohužel „obětmi“, takových nevydařených partnerských vztahů… protože, nemůžou vůbec za nic a přesto jsou a vlastně i musí být hlavními „aktéry“, celé porozchodové nebo porozvodové situace, kterou si samy nezvolily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16321
9.9.24 22:34

To tě úplně chápu…
Ono vídat nebo dokonce přijímat každodenní návštěvy svého ex partnera, po kterém nijak netoužíš a vlastně jsi ráda, že ses ho vůbec zbavila, je dost nepřijatelný fakt…
Z mého pohledu, to absolutně není tvoje povinnost. Úřední cestou se snad vše vyřeší, ale ani to není bohužel ještě stopka od případných konfliktů nebo jakékoliv jistoty, že bude pravidelně platit výživné nebo se bude k dítěti chovat tak, jak by jako otec měl…
Ale i přesto všechno ti přeji ať jste šťastní a pokud možno ať se vám podaří spolu dobře vycházet, už hlavně kvůli vašemu dítěti. :kytka:

Příspěvek upraven 09.09.24 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 22:41
@arinecka píše: Více

Nejsme manželé, to nemám nárok ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.24 22:47

Chápu, že je otec, ale když se takhle k nám postavil, tak co čeká. Uvidí malou dle soudu jednou za týden tak maximálně. Se takhle ke mně postaví a já mu tady budu umožňovat časté návštěvy? Nejsem blázen, bolí mi to a takhle se přes to nepřenesu. Je to zrada.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.24 22:50

Děkuji moc, ale to nebude jednoduchá cesta.

Kdyby tady byla nějaká maminka, která by mi chtěla pomoct a ráda by si se mnou o tom popovídala po telefonu, tak bych byla ráda. Jsem z té situace na nervy.

• Citovat
  • Upravit
16321
9.9.24 23:07

Aha, celou tu dobu jsem měla ten dojem, že máte chlapečka…
Ale, ve výsledku je to vlastně úplně jedno.
Oběma vám přeji šťastný a klidný život. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky