Novorozenec a plavání starší
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Novorozenec a plavání starší
Ahoj, mám dceru, 2 roky a v půlce března termín porodu druhé.
Starší chodí pravidelně na plavání 1× týdně a já teď řeším, jak s tím naložit, protože mi za chvilku končí permice. Měla jsem představu, že dceru prostě na pár týdnů stáhnu, tak třeba 2-3 a pak zase začne chodit. Mamka mě teď ale nahlodala, zda nečekat do první hexy u druhé.
Brala jsem to tak, že kolektiv na plavání je spolehlivý a nemocné dítě tam nikdo dítě netahá. Zároveň ale inkubační doba je svině plus tam občas přijde na náhradu dítě z jiné skupinky.
Dcera tam nikdy nic nechytla a to chodí od 4 měsíců. Navíc nejsme extra v kontaktu s ostatními, většinou si každé dítě plave s dospělým samo.
Jak byste se zachovaly vy?
Pro rýpaly, nechodila bych s dcerou já, ale tatínek. Už to po mně pomalu přebírá teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@tevl to je těžké, rozhodnout si to musíš sama. Vnuk na dětském plavání chytil postupně dvě z těch číselných nemocí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ji nechceš stáhnout na rok na dva, tak to nemá do hexy smysl, podle mě. Já bych chodila dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tevl a starsi chodi do skolky? Protoze jestli mas strach z toho, tak ji stahni i ze skolky.
Ja jsem mela starsi ve skolce a byla i kratce po narozeni syna nemocna. Byli jsme vsichni, co si dobre vzpominam, ale syn to nedostal. On jako jediny v pohode. Ale to je indivindi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PinkiePieCutie nemám, ale z dětské herničky jí stahuju, tam je to se soply a kontaktem tak 30× horší. Do školky půjde asi od září na pár dopoledne.
Chtěla jsem jí nechat jen to plavání, ať má alespoň něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K nám na plavani maminky nosi i novorozence jako doprovod, to mi přijde hrozne. Osobně bych vynechala šestinedělí a pak ji nechala chodit dal, bude i lepsi počasí a snad méně nemoci. Mame v okolí dva případy zimních miminek - sourozenců skolkovych dětí, co skončili ještě v šestinedělí v nemocnici, to bych neriskovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se starší dcerou byla naposled plavat týden před porodem a manžel s ní pak chodil dál bez přerušení. Po šestinedělí jsem zase začala chodit i já. Musela bys stejně počkat až do druhé dávky hexy a nesměli byste chodit nikam ani vy dospělí.
- Citovat
- Upravit
@Eva2610 no já si právě říkám, že stejně doma zalezlá nebudu. Kočárek stranou a dceru na nějaké to menší hřiště, do lesa brát budu.
Ale zas starší měla ve 2 měsících laryngitidu a byl to děs.
Znovu bych to zažít nechtěla.
@Urubamba taky jsme jednu maminku u nás viděla. To bych si teda rozhodně neriskla. Já budu případně zalezlá s prckem doma a dospávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tevl píše: Více
A jste všichni dospělí, co budete s miminem přicházet do styku, očkování na černý kašel?
- Citovat
- Upravit
Pokud je skupinka spolehlivá a dcera tam nikdy nic nechytla, klidně bych pokračovala, zvlášť když chodí s tatínkem. Inkubační doba je vždy riziko, ale pokud jste zatím neměli problémy, není důvod se bát. Čekat do první hexy bych zvážila jen v případě, že se necítíte úplně jistá.
- Citovat
- Upravit
Je rozumne byt ve strehu, co se tyce nemoci, ale zrovna bych se bala uplne jinych veci z plavání, nez ty, pred kterymi by Vas mela chranit Hexa, ale osobne bych to neukoncovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale hexa není očkování na chřipku, nebo proti šesté nemoci ale proti dětské obrně, tetanu, záškrtu, černému kašli, žloutence… To předpokládám na plavání nikdo nemá ![]()
Nicmene já veškerá cvičení s dcerou na půl roku odložila. Spíš kvůli sžívání s dvěma dětmi. Začneme chodit teď od února.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začala chodit na plavání hned jak to šlo a jsem za to opravdu ráda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem na plavání s pětiletou, současné tam blbla tříletá. Do 38 týdne a potom okamžitě dva týdny po porodu. Dvakrát s ní šel tatínek, pak už jsem šla já s miminkem. Celou dobu bylo v šátku a prospalo to. Úplně na pohodu. Já jsem nikdy s porodem neprerusovala žádnou aktivitu starších.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit