Novorozenec - nemocný sourozenec

37131
22.5.19 08:14

Mám to aktuálně doma. Týdenní mimčo a syn včera přišel ze školky s horečkama přes 39. Obrovská radost no. Hodně vetram, staršího držím v dětském pokoji mladšího mám v ložnici a snažím se aby k sobě nepřišli. I když je to teda náročné, celou noc sem pendlovala od jednoho k druhému. Nicméně pokud máš dítě nemocné teď a mimčo ještě není na světě tak bych nestresovala, i kdybys teď porodila tak si pár dní polezis v nemocnici a kašel a rýma starší zatím přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30946
22.5.19 08:19

@Ajinac Dle meho je jedine reseni poslat starsiho sourozence k babickam. Otazka je, jak to bude snaset. U nas mel druhorozenec prvni atb ve 3 tydnech prave diky nemoci od starsiho sourozence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.5.19 08:23

My jsme jeste v sestinedeli absolvovali nestovice u starsi. No radost. Tim, ze maji dlouhou inkubaci a jsou nakazlive pred vypuknutim priznaku, jsme to nijak neresili. Proste drzet je od sebe treba 3 tydny bylo nerealne. Jinak mimco ma protilatky od tebe ne jenom kojenim, ale i ty, co jeste v prubehu tehotenstvi projdou placentou. Bohuzel nemoci jsou udelem mladsich sourozencu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
22.5.19 08:27

Nestresuj se dopredu ;) kdyby byla nemocna jak pojedete domu, muzes sestru poprosit o rousku, urcite ti nejakou venuje ;) a jinak myti rukou, kaslat do dlani, desinfikovat ruce, proste takove zaklady. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
22.5.19 08:28

Rozhodně bych ho nedávala k babičce - maminka má nový dítě a mě už nechce. Stalo se nám to taky, mladší se nakazil od bráchy v jeho 2 měsících, naštěstí to mělo docela rychlý průběh. Osobně děti dál od sebe nedržím, stejně jsou bacily všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.5.19 08:31

Já bych to neřešila. Ještě jsi ani neporodila, pak těch pár dní v porodnici… do té doby může být dcera zdravá. A i kdyby ne, tak co. Hodíš ji k babickam? Podle mě je to ten nejhorší nápad. Kamarádka to přesně tak udělala, pri každé nemoci hnala starsiho pryc, aby nenakazil mimino. A kluci se teď nesnáší. Stejne tak jina kamaradka, ktera separovala nemocneho starsiho hned par dni po prichodu z porodnice. Resili potom velmi nepekne zarleni. Samozřejmě pokud by šlo o nějakou nemoc, která je pro novorozence život ohrožující, tak je to něco jiného, ale běžná viróza mu nijak neublíží, navíc je velká samce že to ani nechyti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24150
22.5.19 08:35

K babičce bych také starší, byť nemocné dítko nedávala, přesně jak píše @xammy - starší si ten „odsun“ nebude spojovat s nemocí, ale s narozením miminka a jeho že už maminka s tatínkem nechtějí a bude na miminko žárlit ještě více.
Starší bych nechala doma, snažila se o separaci, častěji myla ruce, větrala a klidně na pokojík, kde by byl nemocný, použila aromaterapii - do mističky s vodou dala pár kapek eukalyptu či teatree oleje, borovicového oleje, nebo pokud nic takového nemáš tak bych uvařila silný tymiánový čaj (vodu svařila s tymiánem co mám v kuchyni) a dala to do pokojíku.

Jinak u nás nebylo po narození nemocné starší dítko, ale já. Snažila jsem se dodržovat vše co mě napadlo ale malého jsem neustále kojila. I přesto se nejspíše nakazil, ale měl jen zvýšenou teplotu, něco málo přes 37, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
22.5.19 08:36

@Sue2008

A chytl vám ty neštovice mladší sourozenec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.19 08:38

Neřešila jsem. Syn tehdy začínal chodit do školky a taky pořád něco tahal domů, novorozenec sice plně kojený, ale nějaká rýma kašlík proběhl :nevim: Držet je od sebe mi přišlo jako větší zlo, než když bude mimino nemocné, přeci jen to budování sourozeneckého vztahu je ze začátku náročné a rovnováha křehká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.5.19 08:42

@Ajinac prave ze ne, i pediatricka rikala, ze v podstate je dobre, ze je to tak brzo (ja jsem nestovice mela jako dite). Prave ze postupne se u mimca ty protilatky od maminky vytraceji a takhle bylo jeste chranene. Ja chapu, ze mas strach, ale realne proste nejde se i se starsim sourozencem treba na rok zabarikadovat doma, aby naaahoudou male neco nechytlo. Porad doufam, ze mladsi pak lepe zvladne nastup do skolky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
22.5.19 08:44

Snažila jsem se, aby starší mládě nepusinkovala a to bylo asi tak vše. Tomu se nevyhneš. Hold mladší má ani ne rok a už měl rýmu šestkrát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
22.5.19 08:45

Ještě si ani neporodila tak se zbytečně nestresuj, starší už nemusí být nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
22.5.19 08:45
@Sue2008 píše:
@Ajinac prave ze ne, i pediatricka rikala, ze v podstate je dobre, ze je to tak brzo (ja jsem nestovice mela jako dite). Prave ze postupne se u mimca ty protilatky od maminky vytraceji a takhle bylo jeste chranene. Ja chapu, ze mas strach, ale realne proste nejde se i se starsim sourozencem treba na rok zabarikadovat doma, aby naaahoudou male neco nechytlo. Porad doufam, ze mladsi pak lepe zvladne nastup do skolky. :mrgreen:

Taky jsem doufala :mrgreen: nefunguje to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
22.5.19 08:48

U nás dotáhnul nemoc tatínek, snažila jsem se izolovat, nepomohlo to. Jo, byl to průšvih, naštěstí s dobrým koncem. Jo a mimčo plně kojené, ony ty protilátky z mléka nejsou všespásné. Snažila bych se sourozence kurýrovat, za těch pár dní to může být výrazně lepší, taky pobudeš pár dní v porodnici. V případě nemoci vysvětlovat, že miminko se neobjímá a nepusinkuje, aby taky nebylo nemocné, no a holt modlit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.5.19 08:57

@xammy nestras :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie