Nový pejsek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30315
16.8.23 09:16
@NickKV píše:
Chudák pes, když se dostane k ledem, kteří o něm nic neví…

Máme druhého psa po 12 letech. Ze začátku jsem taky byla zmatená, jak často krmit atd. Čím krmit řeším neustále s chovatelkou, ta to má načtené a vyzkoušené na psech, takže nač se učit pokus omyl. Je dobře, že se zajímají, žádný učený totiž z nebe nespadl a tady je vidět, že mu chtějí dát do nejlepší, jen musí zjistit co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
16.8.23 09:25
@Anonymní píše:
Ahojky, nedávno jsme pořídili poprvé nové štěňátko do domácnosti. (Zlaťáka).
Je to takové naše zlatíčko a snažím se mu pečlivě vše vysvětlit a naučit. Na takové věci to chce samozřejmě čas a odměnu pro pejska, aby byl motivován.
Každopádně jsem se chtěla poradit jestli neznáte nějaké triky jak ho motivovat k vykonání potřeby venku nebo na plenu.
Vím, že to chce čas a pevné nervy, než se to naučí.
Děkuji za jakoukoliv radu 😃.

učit na plenu je největší blbost co kdo kdy vymyslel. navíc velké plemeno. jak ho to pak budeš odnaučovat. navíc pes si nespojí že může na plenu, ale kamkoliv když je za to chválen. venčit často, většina štěňat to pochopí rychle, ale bohužel to doma prostě neudrží dlouho, já viděla u všech psů zlom kolem 5 měsíce. většinou už kolem 4 měsíce je vidět že déle vydrží. Já mám malé psy tak jsem si je často brala k sobě, tam štěně celkem rychle usnulo a vydrželo déle, jak je na zemi tak čůrají každou chvilku. důležité je když je možnost po každém probuzení vzít ihned ven a s malým pamlskem si spojí že venku je to spojené s něčím dobrým :palec:. Pokud je doma koberec tak na dobu učení odstranit nebo srolovat jinak bude na vyhození, navíc to tam ucítí. my máme všude omyvatelnou podlahu což je velká výhoda. Já se vždy těším až pes vyroste a ohledně hygieny nebudu muset neustále hlídat ;) Podložky jsou zlo, o to delší dobu bude trvat nácvik čůrání venku, navíc pak to odnaučování trvá strašně dlouho a jestli půjde na podložku nebo na něco měkkého- oblečení postel je pro štěně stejné ;) Ale lepší se to, u 2 m štěněte to je jak průtoků, přijde se z venku a otázka minut než je další louže, než jsme vyvenčila starší byla tam louže :mrgreen:, teď u 4m je vidět že vydrží delší dobu, pokud jí mám u sebe a usne tak je v klidu. někdy není nehoda už ani v noci. na poslední venčení jdu o půlnoci. Už ani nekadí každou vycházku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
16.8.23 09:30
@gargamelinka píše:
Muzu se pripichnout? Jedeme si pro zlataka o vikendu, tak sem zvedava.Cim krmite a jak casto? Obnovovala sem vcera diskuzy a nikdo neodpov :( edel :(

tak ohledně krmení to chce se zeptat chovatele, ten většinou dá i krmení do začátku a pod to není úplný dnes tak neměnit, at těch změn není moc ;) štěně krmit 3× denně a kolem půl roku 2× ;). Záleží čím krmí teď, pokud hnus tak nechat 14 dní a pomalu přejít na lepší, ale ne nejlepší, to by byla moc velká změna. Pokud krmí slušně tak klidně nechat pokud bude strava sedět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
16.8.23 11:46

@Aspera :hug: :hug:
@Markéta80 dekuju..ma Fitmin, tak uvidime zda budeme menit nebo ponechame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
16.8.23 12:05

@gargamelinka uvidíš, Fitmin bych dobrovolně nekoupila. Pokudbude vyhovovat klidně nech do půl roku a pak uvidíš. Důležité je číst složení a porovnávat. Já nekupuji kde je cokoliv kuřecího a kde není maso na prvních místech. u štěnicích je teda problém vybrat kde není kuře :? U dospělých už ten výběr je zajímavější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
16.8.23 15:01

Neučit na plenu lze, pokud si můžete dovolit mít louže všude. Z dřevěné podlahy to určitě pryč nepůjde. A když mate možnost neustale s nim chodit ven, takže jste třeba na mateřské, vezmete si několikaměsíční volno…

Normálně člověk chodí do práce, a i když už pes zvládá čůrání, tak se může stát že zůstane déle bez vycházky a měl by mít možnost vědět, co dělat.

• Citovat
  • Upravit
42114
16.8.23 15:11
@Denny.5 píše:
Neučit na plenu lze, pokud si můžete dovolit mít louže všude. Z dřevěné podlahy to určitě pryč nepůjde. A když mate možnost neustale s nim chodit ven, takže jste třeba na mateřské, vezmete si několikaměsíční volno…Normálně člověk chodí do práce, a i když už pes zvládá čůrání, tak se může stát že zůstane déle bez vycházky a měl by mít možnost vědět, co dělat.

No, u zlatého retrívra by ta plína musela mít velikost koberce.
Psa si má člověk pořizovat tak, aby na něj měl dostatek času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
16.8.23 15:30
@Havlova píše:
No, u zlatého retrívra by ta plína musela mít velikost koberce.
Psa si má člověk pořizovat tak, aby na něj měl dostatek času.

Tak tam budou dvě plíny, navíc můžou být v chodbě, kde bývá odolná podlaha. Pořad lepší než někde jinde, kde by se ti muselo složité čistit.

• Citovat
  • Upravit
10461
16.8.23 15:37

@Denny.5 Než se na tu plínu naučí, tak to nad stejně všude, jaký je v tom rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
16.8.23 15:49
@Hoa Mai píše:
@Denny.5 Než se na tu plínu naučí, tak to nad stejně všude, jaký je v tom rozdíl?

Retrívr je zrovna inteligentní pes. Plus stenata i kdyby tam plina nebyla automaticky zkusí vyhledat něco saveho, proto radši curaji na koberec. Takze předpokládám, že když zrovna není čas jít ven a uvidím jak se stěně chystá curat, tak ho dam parkrat na podložku a bude to umet. A venku to čůrání navíc odměním nejen pohlazenim ale i pamlskem.

• Citovat
  • Upravit
30315
16.8.23 17:07
@gargamelinka píše:
@Aspera :hug: :hug:
@Markéta80 dekuju..ma Fitmin, tak uvidime zda budeme menit nebo ponechame

Ke granulím. Minulá fenka byla na Essential, tato na nich byla u chovatelky, ale pak začala plynatět, tak jsme přešli na Ibero. V tomto věřím chovatelce, ona mi nabídne, co by mohlo pomoc a my vyzkoušíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
16.8.23 18:25

@Aspera @Markéta80 moc dekuju za odpovedi..Fitmin jsem zkoumala a neni nejhorsi, takovy stred bych rekla podle slozeni. Velmi me zklamal casto reklamovany Royal Canin pro retrivry - to snad maso nevidelo podle slozeni. Zatim u me po hledani a zkoumani slozeni z te stredni tridy vyhrava Brit fresh beff..tak uvidime, ted stejne budeme pokracovat v granulkach od chovatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
23.8.23 07:37

Ahojky, tak mame pejska doma :lol: je strasne hodna, klidna..jsme bez nehod. Chodime poctive po kazdem probuzeni ven..spinka opravdu vetsinu sveho den.Noci jsou take dobre -jdu s ni 2× (o pulnoci se budi a pak v pul 4)..problem nam nastava kolem 5 hodiny, kdy zacnou vice jezdit auta a ona uz ma pocit, ze je rano.Na noc je v ohradce, tak tam pak vyvadi a knuci. Zkousela sem vydrzet, ale nemam na to, dnes vzbudila i deti.Furt tam litam a jen rikam ne..a dalsi problem, co mame je teda jidlo. Proste neji. A kdyz uz ji, tak strasne malo. Suche granule vubec, s vyvarem vypije vyvar, granule vyplive, to same s konzervou cisteho masa, kdy to trosku obalim..oblize granule a necha je tam.Uz sem fakt zoufala :hug: vcera jsme byli na veterine, je zdrava, nestrada, ma 5,4 kg..pry mam nechat treba 1-2 jidla vyhladovet.Dat ji, nebude chtit, tak sebrat po chvilce.Dnes rano cuchla a odesla, tak ted dostane az v poledne, ale trha mi to srdce a myslim si, ze je to spatne. Bojim se, aby ji treba neklesl cukr nebo tak, ale na veterine rikala, ze to na nas zkousi, ze zatim dostala vzdy neco lepsiho..holky mate zkusenosti s nejedliky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
23.8.23 09:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
23.8.23 14:04

@gargamelinka
Holt budes muset se stenetem v 5 vstat, jit na prochazku, trochu potrenovat (treba 5 minut, psychicka unava je mnohem lepsi, neh fyzicka nejen u psiho mimina, ale i u dospeleho psa). Az se unavi, zase bude spat.

K tomu jidlu - kolikrat denne krmis? A jak velkou davku? Pokracujes tedy v granulich od chovatele? Pokud ano, u nej je stene zralo bez problemu?
Pokud budes granule necim vylepsovat v pripade, ze je nesezere, tak je jasne, ze si na to vylepseni zase pocka. 8) To ses mela rozhodnout hned, zda chces krmit pouze granulemi, nebo i necim jinym. Nabizi se tu bud dusledne vydrzet, nebo zmenit granule, nebo prejit na BARF, pokud si troufas. Ale neni to zadna veda, jak by se mohlo zdat. Da se sehnat spousta literatury nebo informacich na netu do zacatku.
A samozrejme roli hraje i zmena prostredi a odlouceni od znamych lidi a jeho matky a sourozencu. To taky muze chvilku trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný