Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, dceři je 18 měsíců a rostou ji zoubky. Horní 4 právě proříznuty, lezou špičáky a dole v dásních se taky posouvají špičáky. Přes den je protivná, hned ji vše rozbrečí, ruce v puse, slinta. Bez teploty, byl průjem, ale už dobrý. Papa pekne. Homeo, gely nezabírají. Takže přes den nic nedávám. Problém je v noci. Spí jen po Nurofenu. Kdyz ho nedám vůbec nechce spinkat. Kroutí se, sedá si, pláče. Nevyspí se ona ani já. Když jsem ho nedala tak od půl 11 do půl druhé, než jsme ji ho dala nespala a poplakavala. Nechci ji tím cpat, ale nevím, co jiného dělat. Zuby ji lezou hrozně pomalu a tak se ptám, jak dlouho můžu sirup dávat večer, aby si „nezvykla“ nebo jsem ji nějak neublížila. Nedokážu si představit, že ji to bude trápit ještě měsíc a já přeci nemůžu měsíc dávat v noci Nurofen ![]()
Ja kdyz me neco boli, tak si taky vezmu prasek na bolest. Snad to nebude trvat tak dlouho. Vetsinou se zuby prorezavaji max par dni. Muzes to stridat s panadolem.
Nurofen není navykovy, klidně jí ho dávej.
Zvlášť na to spaní. Syn trpiva na růstové bolesti a taky se to sejde, že musí dostat nurofen několik dní po sobě, máme to posvecene i lékařkou.
Ano, dávám Nurofen. Nenechávám trápit, když ji tím mohu pomoci.
A to ji tak dlouho jako večer necháš trápit? Každý večer čekáš, že odpadne únavou a když neodpadne tak další hodiny čekáš na účinek nurofenu? Normálně ji to dej už po večeři. Neboj se, nebudeš to dávat celý měsíc, ale je možné, že proste těch sedm až deset dní to klidně dávat můžeš. Dej jí to rovnou, nevím na co čekáš, na noční řev a stresy a její bolest. Normálně jí můžeš pomoct i přes den. To není žádný cpani, však se neotravi a nezvykne si. A když si,, zvykne,, (psychika) tak ja si pak parkrat natahovala do stříkačky placebo - presnidavku ovocnou. A odlišila sem pak ten řev kvůli bolesti a řev ze zvyku a strachu bolesti… Třeba už se mi stalo, se uklidnila hned, myslim po tom placebu…
@Aletta80 jee to nee, nečekám až odpadne únavou
byla přes den celkem v pohodě tak jsem si říkala, že to zkusíme večer bez Nurofenu a střídavě pak spala a plakala tak jsem ji ho dala a byl klid. Dávám jí ho hned před koupáním a pak hned chodí spinkat
ale četla jsem na to různé názory, že je nurofen chemie a az poslední moznost, tak jsem si tady tak nějak chtela uklidnit dusicku, že to na bolest zoubků není nic spatneho ![]()
@Pavlas.1991 píše:
@Aletta80 jee to nee, nečekám až odpadne únavoubyla přes den celkem v pohodě tak jsem si říkala, že to zkusíme večer bez Nurofenu a střídavě pak spala a plakala tak jsem ji ho dala a byl klid. Dávám jí ho hned před koupáním a pak hned chodí spinkat
ale četla jsem na to různé názory, že je nurofen chemie a az poslední moznost, tak jsem si tady tak nějak chtela uklidnit dusicku, že to na bolest zoubků není nic spatneho
Není, neboj se, ulev jí, ať se netrápí, ji to fakt boli
.. No, chemie, někdo říká poslední možnost a pro někoho první možnost:)
Klidně dej, náš taky na zuby šíleně trpěl
Mladá byla v pohodě, takže tam to ani nebylo potřeba dávat. Ale teďka u druhýho mazec. Střídat jde s Panadolem ![]()
Taky ze stejného důvodu už syna víc jak týden cpu nurofenem
. Na to se nedá koukat
.