Nutíte partnera brát vitamíny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
13.5.21 09:59
@Anonymní píše:
Bazíruju.. vadí mi to, když to dám na váhu toho, co musím kvůli tomu podstupovat já.
Když u mě žádný problém není. Nechci další zamlklé těhotenství a chci pro to udělat maximum, ale očividně jsem sama.

To je u těhotenství, porodu a péči o miminko (zejm. kojení) normální. Tyhle věci jsou na ženě. Muž má zase jinou odpovědnost. Nachystej mu vitamíny a nedělej z toho drama. Já třeba chystám každé ráno nakrájené ovoce pro celou rodinu, když krájím pro sebe, udělám rovnou pri všechny. Manžel teda není méně chlap jen proto, že si sám nenakrájí hrušku :D

Jestli chceš koukat na to, ať děláte oba stejně, tak se s tím dítětem budeš dost trápit. Teď řešíte blbé vitamíny, s dítětem přijdou mnohem vážnější výzvy.

Příspěvek upraven 13.05.21 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
13.5.21 10:00
@unuděná píše:
A proč na tom tak bazíruješ - aby na to myslel sám? Má ti tím snad dokázat, že o to dítě stojí? Přijde mi, že z toho děláš zbytečnou kovbojku. Spousta chlapů má problém myslet si i na důležitější léky ;)

tak snad by dospělá svéprávná osoba mohla zvládnout něco tak jednoduchého, jako je vzít si jednou denně prášky, ne? a že na tom bazíruje? taky bych bazírovala, kdyby to byla jeho jediná starost a on nezvládl ani to. Ona řeší vše ostatní a na něho zbyla jedna jediná povinnost. Zas bych z těch chlapů nedělala takové chudáčky, co nic nezvládnout a jejich partnerky musí řešit vše za ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.21 10:01

@wiwiOL ze začátku jsem k tomu taky přistupovala s humorem a starala se.. ale musim říct, že už jsem z toho unavená pořád mít všechno na starost a myslet na to. Jestli tohle ivf nevyjde, tak už na to asi kašlu. Nemůžu na to být celou dobu sama :(

• Citovat
  • Upravit
35540
13.5.21 10:01
@Anonymní píše:
@suzka1 to už jsme probírali mockrát.. říkala jsem mu, že mě to od něj mrzí, že pro to nic nedělá.. tak si je ten den vezme a druhej den na ně už zapomene. :(@JancaS84 to jsou všichni takoví? Takový muž mě pak i přestává přitahovat, když se chová jak malý

Jo. Manzela teď bolela záda, že nemohl spát. Kde si myslíš, že je krabička s léky co dostal? Na lince nedobraná. Ale aspoň na rehabilitace chodí, ale myslíš že cvičí jak mu tam ukazali? I se zlomenou rukou chodil dva dny, že to nic není. Pořád říkám, že kdyby měli chlapi rodit a podstupovat to co my tak vymřeme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
13.5.21 10:02
@Anonymní píše: Čeká nás druhé IVF, to první skončilo revizí :( Já jsem zdravá a partner má špatný spermiogram. Beru různé vitamíny na zlepšení vajíček, kys. listovou atd. Partner dostal od dr. taky nějaké léky a vitamíny, ale nebere je, nezajímá se.Pořád tu čtu: “nakoupila jsem mu ty a ty vitamíny, nasadila mu to a to, dávám mu..”
Jenže mně se tohle příčí. Nechci ho nutit. Nejsem jeho máma a pokud to díťe chce, tak přeci pro to může aspoň tohle dělat?Vím, že když bych mu je servírovala, tak je brát bude. Ale sám od sebe nikdy. Docela mě to mrzí..
Máte to někdo taky tak? Jak to řešíte?

a chce to dítě? předpokládám, že to není takový chudáček, který když něco chce, tak si nedokáže tak jednoduchou věc sám ohlídat…za mě, je mu to celkem šumák, takže asi zas až tak nechce, bohužel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.5.21 10:02
@Keyllah píše:
tak snad by dospělá svéprávná osoba mohla zvládnout něco tak jednoduchého, jako je vzít si jednou denně prášky, ne? a že na tom bazíruje? taky bych bazírovala, kdyby to byla jeho jediná starost a on nezvládl ani to. Ona řeší vše ostatní a na něho zbyla jedna jediná povinnost. Zas bych z těch chlapů nedělala takové chudáčky, co nic nezvládnout a jejich partnerky musí řešit vše za ně…

A druhá dospělá osoba by zase mohla respektovat, že její partner ty vitamíny třeba brát nechce ;) Co my víme, co je tam za motivaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.21 10:04
@Keyllah píše:
tak snad by dospělá svéprávná osoba mohla zvládnout něco tak jednoduchého, jako je vzít si jednou denně prášky, ne? a že na tom bazíruje? taky bych bazírovala, kdyby to byla jeho jediná starost a on nezvládl ani to. Ona řeší vše ostatní a na něho zbyla jedna jediná povinnost. Zas bych z těch chlapů nedělala takové chudáčky, co nic nezvládnout a jejich partnerky musí řešit vše za ně…

Přesně takhle to cítím.. vim, že braní vitamínů zní jako banalita, ale v celym tom kontextu je to pro mě prostě už poslední kapka

• Citovat
  • Upravit
40965
13.5.21 10:05
@unuděná píše:
A druhá dospělá osoba by zase mohla respektovat,že její partner ty vitamíny třeba brát nechce ;) Co my víme, co je tam za motivaci?

tak to by jí to snad mohl říct a ne na ni hrát divadýlko, jak to dítě chce a nechat jí to vše podstupovat :think: mě to tedy moc úsměvné nepřijde, zas bych z těch chlapů nedělala nesvéprávný chudáčky, co nic neumí a nesvedou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
13.5.21 10:05
@Anonymní píše:
Bazíruju.. vadí mi to, když to dám na váhu toho, co musím kvůli tomu podstupovat já.
Když u mě žádný problém není. Nechci další zamlklé těhotenství a chci pro to udělat maximum, ale očividně jsem sama.

No nevim, nevim. Na me to pusobi spise tak, ze on se tomu podvoluje kvuli tobe. Ma zkusenost je takova, ze pokud muzum o neco jde, udelaji pro to vsechno. Lemplove byvaji v ramci nedulezitych veci (jako vzit si rano vitamin C ;) ).
Asi bych popremyslela, jak moc to dite chci s timto konkretnim partnerem a predevsim jak to bude vypadat, az se dite narodi. Aby sis pak nestezovala a nebyla prekvapena, ze jeho pristup je vlazny. Abych byla uprimna, na me to pusobi tak, ze ty uz sama moc dobre vis, jak se veci maji. A tim „branim vitaminu“ se snazis sama sebe presvedcit, ze to je dukaz, ze chcete oba totez (a stejne intenzivne).
Ja bych dokonce popremyslela, jestli to nahodou cilene nesabotuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.21 10:06
@Keyllah píše:
a chce to dítě? předpokládám, že to není takový chudáček, který když něco chce, tak si nedokáže tak jednoduchou věc sám ohlídat…za mě, je mu to celkem šumák, takže asi zas až tak nechce, bohužel :think:
@unuděná píše:
A druhá dospělá osoba by zase mohla respektovat, že její partner ty vitamíny třeba brát nechce ;) Co my víme, co je tam za motivaci?

Já už to taky vzdala.. nechceš? Tvoje volba.. ale mrzí mě to prostě no. Tohle IVF bude poslední. Já sama už na to nemám.

• Citovat
  • Upravit
40965
@Anonymní píše:
Přesně takhle to cítím.. vim, že braní vitamínů zní jako banalita, ale v celym tom kontextu je to pro mě prostě už poslední kapka

a on má takový přístup k životu celkově nebo ho jen míjí to dítko?
Bych zvážila, jestli on to dítě opravdu chce a jestli já chci to dítě s ním, protože po otěhotnění a po porodu je to teprve jízda a na ní oceníš parťáka do života, ne další dítko, o které se musíš starat a skákat kolem něj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939

A ikdyž jsi s ním mluvila, jak se při tom tváří? Dělá mu to problémy nebo se otevřeně zapojoval do debaty?
Pokud byl zpruzelý, tak asi nechce dělat nic a nechce ani miminko.
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.5.21 10:10
@Anonymní píše:

Místo těch obstrukcí stačí vyměnit chlapa. Ty žádný problém nemáš, třeba nejste kompatibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.5.21 10:10

@ontarova.stara Naprostý souhlas. Pokud chlap něco chce, obvykle si za tím jde, udělá pro to cokoli a nezapomíná na to.

@Anonymní píše:
Já už to taky vzdala.. nechceš? Tvoje volba.. ale mrzí mě to prostě no. Tohle IVF bude poslední. Já sama už na to nemám.

Jestli máš pocit, že to děláš „sama“, tak bych na tvém místě zvážila, zda vůbec dítě s ním chceš… Aby ti pak nevmetl do tváře, že dítě jsi chtěla ty, tak se máš starat sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
13.5.21 10:11
@unuděná píše:
No, já fakt nechci rejpat, ale tohle všechno podstupuješ proto, že on chce stejně jako ty? Je to fakt společná touha po dítěti, co vás vede do CARu? Nebo spíš tvoje?
Ale fakt, chlapi jsou někdy jako děti (máš dobrej trénink) - taky nosím chlapovi léky při nemoci až do postýlky :P Jediné, na co si dokáže myslet dlouhodobě sám, jsou vitamíny na klouby, protože když vynechá, bolí ho koleno = přímo ho to ovlivňuje a omezuje. Pomalé spermie jsou něco, co tvého chlapa nebolí, neomezuje, je to v rovině představivosti :nevim:

Prosím tě a co na ty klouby bere? Chlapa taky bolí, měl nějakého kamzíka nebo klokana a nic, žádný účinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí