Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@suzka1 to už jsme probírali mockrát.. říkala jsem mu, že mě to od něj mrzí, že pro to nic nedělá.. tak si je ten den vezme a druhej den na ně už zapomene.@JancaS84 to jsou všichni takoví? Takový muž mě pak i přestává přitahovat, když se chová jak malý
Podle me to zbytecne hrotis a nechapu te
ja sama nejsem schopna si pravidelne vzpomenout na uzivani leku, zejmena pokud se maji uzivat vicekrat za den. Nastesti uzivam jen par vitaminu dobrovolne a proste si jednou vzpomenu, pak zase treba trikrat ne ![]()
@Ernais S tím nesouhlasím, pokud jsou to vitaminy, které partnerovi zlepšují plodnost (můžeme polemizovat o jejich účinku, ale to je na jinou diskuzi), je třeba je užívat pravidelně a dlouhodobě, to není nějaké céčko na imunitu. A není nic jednoddušího než si nastavit upomínku do mobilu.
@wiwiOL pokud to partner vnima stejne nedulezite jako to Cecko, tak si proste nevzpomene. Takze bud mu to zakladatelka bude chystat, protoze dite je ocividne predevsim jeji projekt nebo to necha na nem a on si to bude zobat dle sveho uvazeni jako lentilky. Vic reseni neni
@Ernais To nerozporuji a tu (ne)důležitost jsem sama výše zmiňovala. Ale pochopila jsem tvůj příspěvek tak, jakože pravidelné braní vitaminů není důležité tak, aby to zakladatelka tak hrotila. Pokud partner dítě chce, tak by měl vědět, že je dobré brát vitaminy tak, jak se má, pokud ne, tak jsou vitaminy to poslední, co by se mělo řešit.
@Anonymní píše:
@Keyllah on je takový celkově.. vždycky je všechno na mě. Já jsem teda dost organizační typ, ráda věci plánuju, dělám si tabulky atd. Takže organizuju dovolený, nákupy atd. Ale mám svoje hranice a nechci být na všechno sama. Jenže když polevim a neudělám to, tak to neudělá nikdo.. a tak to bude i s těma vitamínama
Hlavne to tak bude i s ditetem. Je to pritel, ne manzel, jeho pristup ke vsemu ti nevyhovuje, tak mas jednoduchou moznost nechat ho jit. Proc vlastne jsi s timto typem muze?
Psala jsi, ze ted das posledni IVF a pak to vzdavas. Tak pozor, aby se nahodou nezadarilo. Pak teprv budes koukat, co to je byt na vsechno sama ![]()
@wiwiOL píše:
@Ernais To nerozporuji a tu (ne)důležitost jsem sama výše zmiňovala. Ale pochopila jsem tvůj příspěvek tak, jakože pravidelné braní vitaminů není důležité tak, aby to zakladatelka tak hrotila. Pokud partner dítě chce, tak by měl vědět, že je dobré brát vitaminy tak, jak se má, pokud ne, tak jsou vitaminy to poslední, co by se mělo řešit.
Mozna jsem to spatne napsala, ale reagovala jsem na to, ze mu zakladatelka odmita chystat vitaminy, protoze dospely clovek si prece musi vzpomenout sam, no nemusi. Proto mi neprijde jako duvod to hrotit a delat ofuky, ze mu z principu vitaminy nenachystam, i kdyz chci, aby je bral. Po docteni cele diskuze je ale jasne, ze brani vitaminu je opet jen malicherny zastupny problem a zakladatelka si odmita priznat, ze jejich vztah vlastne celkove stoji za kulovy, ona v nem neni spokojena, ale drzi se v nem zuby nehny a misto reseni toho podstatneho se zameruje na takoveto chujoviny
Nutit nemusím.. doma je bereme všichni a přijde mi to jako samozřejmost..
@Anonymní píše: Čeká nás druhé IVF, to první skončilo revizíJá jsem zdravá a partner má špatný spermiogram. Beru různé vitamíny na zlepšení vajíček, kys. listovou atd. Partner dostal od dr. taky nějaké léky a vitamíny, ale nebere je, nezajímá se.Pořád tu čtu: “nakoupila jsem mu ty a ty vitamíny, nasadila mu to a to, dávám mu..”
Jenže mně se tohle příčí. Nechci ho nutit. Nejsem jeho máma a pokud to díťe chce, tak přeci pro to může aspoň tohle dělat? Vím, že když bych mu je servírovala, tak je brát bude. Ale sám od sebe nikdy. Docela mě to mrzí..
Máte to někdo taky tak? Jak to řešíte?
A opravdu to dítě chce?
@unuděná píše:
A proč na tom tak bazíruješ - aby na to myslel sám? Má ti tím snad dokázat, že o to dítě stojí? Přijde mi, že z toho děláš zbytečnou kovbojku. Spousta chlapů má problém myslet si i na důležitější léky
Co všechno připomíná a chystá chlap tobě?
@Venetia píše:
Co všechno připomíná a chystá chlap tobě?
A co je ti po tom?
![]()
Manžel chce dítě a má strašně hodně práce a prostě zapomene, takže mu je přichystám nebo, když zapomenu já, tak mu to připomenu a nevadí mu to. Hold prostě má plnou hlavu práce a nikdy nebyl zvykli něco brát.
Zakladatelko asi chápu, co tě štve.
Dala bych si na misky vah: miminko X naloupat tablety a připomenout
Myslím pouze z Tvého pohledu, jak moc velká je TVOJE touha po dítěti.
Nenutím 👍 manžel si je bere sám a dobrovolně :smiling_face_with3_hearts:vzdyzse u toho směje že je horší jak důchodce 😂
@Anonymní píše:
@unuděná myslim, že od každého trochuTakže myslíte, že po něm chci moc? Já si pak musim píchat injekce, narkóza, domlouvám všechny schůzky v car. Jediné, co po něm chci je, aby si sám myslel na ty vitamíny/léky
On to chce také a nebo si to jen myslíš?