Nutně potřebuji radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
20.11.08 13:35

tak jsme u přítelové maminky. dnes si máme jít ještě pro nějaký nezbytnosti co jsem si pro syna zapoměla. a potom nás prý pupstí do bytu až budou mít zaplaceno, jinak nám rozprodaj a vyhází věci…
nepřihlášená cyesis

• Citovat
  • Upravit
404
20.11.08 22:25

Je mi jasny, ze asi za tohle dostanu co proto :? , ale moc nechapu, ze nekdo „nejak nevyjde“ s penezi a proste nezbyde zrovna na najem. To by se asi melo zaplatit jako prvni, ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
21.11.08 08:29

Popodopo ,nevím ,proč bys měla dostávat co proto.Souhlasím s tebou ,tak by to mělo být.Taky nechápu,že dospělý svéprávný člověk nevyjde…a nájem by se měl platit jako první :! Až pak podle toho kolik mi zbyde,se můžu rozšoupnout jinde,ne?Vždyť,co je nejdůležitější…mít,co jíst a mít,kde bydlet.A takto ohrozit rodinu :nevim: . Přístup některých k životu prostě nechápu.

Jinak jsem ráda, cyesis ,že máte kde být.A k tomu rozprodávání vašich věcí…no myslím,že na to majitelka nemá právo…Nenapsala si,jak to máte ve smlouvě…Vy tam máte uvedeno,že po nezaplacení :! jednoho nájmu se musíte vystěhovat?Jestli ne,tak jste byt neměli opuštět.Máte vůbec sepsanou smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
21.11.08 13:26

No taky souhlas s tím, že nejdřív se musí zaplatit bydlení, jídlo a to ostatní už se prostě musí nějak přizpůsobit.

Teď mě ale čeká tak zajímavá situace, že sama nevím, jak tohle zvládnu :-D Zůstanu s mimi sama a rodičák mi nepokreje ani nájem. Budu brát z rezerv a snad pomůžou naši a pak budou hlídat a já si najdu nějaký přivýdělek…ale moc si to tedy představit neumím 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
21.11.08 14:09

Osobne si myslim, ze zakladatelka diskuze nekde bydli spis na cerno (klasicky bez smlouvy v byte s regulovanym najemnym, ktery ale patri nekomu jinemu). Protoze to by odpovidalo tomu, ze je v pohode muze puvodni obyvatel bytu proste vyhodit a oni nebudou mit zastani…
Ne ze by tohle na tom neco menilo, jsem taky rada, ze uz maji kde bydlet, a treba je to ponauceni. Nicmene take si uvedomuji, ze to „nejak jsme nevysli“ mohlo mit i nejaky omluvitelny duvod (nemoc jednoho z partneru apod.)… Takze je zas tak moc neodsuzuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.11.08 15:08

nene, na černo nebydlíme, máme normální nájemní smlouvu, ale prostě nás nechtějí pustit do bytu. naštěstí jsem si tam mohla jít vzít alespoň zdravotní a očkovací průkaz malýho, co jsem si tam zapoměla a ještě nějaký oblečení pro něj, pro mě kalhoty, tričko a spodní prádlo, a pro přítele kalhoty, tričko a bundu. jinak nějaký jídlo pro syna je nezajímá, všechno jsem musela kupovat znovu… no, tak snad to nějak dopadne. a je to tak jak tady bylo řečený, přítel je na neschopence, ale oni o tom věděli, byli jsme domluvení že jim dáme nájem až příští měsíc (nechtěli jsme to řešit půjčkou…) no ale asi si to nějak rozmysleli… nepřihlášená cyesis

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.11.08 23:07

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaa já to tady asi nevydržím!!!!!!!!!!! Tchyně má šílenej přístup ke svým dětem… Je to hrozný, dělá se mi z toho uplně špatně.. Já když ji slyším, jak s nimy mluví… Ježiš, já bych jí nejradši vzala něčím po palici… AAAUUUUUUUUUUUUUUU
 cyesis

• Citovat
  • Upravit
5533
25.11.08 14:40

Ahoj Cyesis,
já teda nevím, ale jestli je u tchýně tak strašně, tak bych si fakt asi vzala tu půjčku a zaplatila nájem. Nějak se mi nezdá, že se klidně necháte vystěhovat z bytu, když máte normální nájemní smlouvu. A příště až budete mít nějakou dohodu, tak si jí nech potvrdit písemně, aby vás majitelka nechtěla vystěhovat znova :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
25.11.08 17:13

Asi to bude znít blbě a divně - pro někoho - ale člověk snad musí počítat s tím, že se může stát i to, že jeden měsíc bude příjem omezený, ne ? Nějaké peníze do foroty šetřit - na nenadálé výdaje. Já kdybych měla žít z ruky do huby, tak snad ani nespím.
Je to jak moje kamarádka, někdy se jí ani pořádně nedostává na nájem a na výdaje dětem ve škole, ale když vidím, že dokáží doma peníze nesmyslně utratit, místo toho aby si je šetřila, tak nad tím kroutím hlavou. To pak chodí a půjčuje si, kde se dá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
26.11.08 07:26

Ahoj paraplicko, taky jsem na tom byla tak, že sem žila z ruky do huby a máš pravdu nespala jsem strachy. Ale byla jsem sama s dvouma dětma, na které jejich otec přispíval jen někdy, tak to prostě jinak nešlo, ale vždy jsem měla zaplacený nájem. To je prostě PRIORITA!!! Nejprve poplatky a pak teprv z toho co zbyde se může žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí