Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je mi jasny, ze asi za tohle dostanu co proto
, ale moc nechapu, ze nekdo „nejak nevyjde“ s penezi a proste nezbyde zrovna na najem. To by se asi melo zaplatit jako prvni, ne? ![]()
Popodopo ,nevím ,proč bys měla dostávat co proto.Souhlasím s tebou ,tak by to mělo být.Taky nechápu,že dospělý svéprávný člověk nevyjde…a nájem by se měl platit jako první
Až pak podle toho kolik mi zbyde,se můžu rozšoupnout jinde,ne?Vždyť,co je nejdůležitější…mít,co jíst a mít,kde bydlet.A takto ohrozit rodinu
. Přístup některých k životu prostě nechápu.
Jinak jsem ráda, cyesis ,že máte kde být.A k tomu rozprodávání vašich věcí…no myslím,že na to majitelka nemá právo…Nenapsala si,jak to máte ve smlouvě…Vy tam máte uvedeno,že po nezaplacení
jednoho nájmu se musíte vystěhovat?Jestli ne,tak jste byt neměli opuštět.Máte vůbec sepsanou smlouvu?
No taky souhlas s tím, že nejdřív se musí zaplatit bydlení, jídlo a to ostatní už se prostě musí nějak přizpůsobit.
Teď mě ale čeká tak zajímavá situace, že sama nevím, jak tohle zvládnu
Zůstanu s mimi sama a rodičák mi nepokreje ani nájem. Budu brát z rezerv a snad pomůžou naši a pak budou hlídat a já si najdu nějaký přivýdělek…ale moc si to tedy představit neumím ![]()
Osobne si myslim, ze zakladatelka diskuze nekde bydli spis na cerno (klasicky bez smlouvy v byte s regulovanym najemnym, ktery ale patri nekomu jinemu). Protoze to by odpovidalo tomu, ze je v pohode muze puvodni obyvatel bytu proste vyhodit a oni nebudou mit zastani…
Ne ze by tohle na tom neco menilo, jsem taky rada, ze uz maji kde bydlet, a treba je to ponauceni. Nicmene take si uvedomuji, ze to „nejak jsme nevysli“ mohlo mit i nejaky omluvitelny duvod (nemoc jednoho z partneru apod.)… Takze je zas tak moc neodsuzuju
nene, na černo nebydlíme, máme normální nájemní smlouvu, ale prostě nás nechtějí pustit do bytu. naštěstí jsem si tam mohla jít vzít alespoň zdravotní a očkovací průkaz malýho, co jsem si tam zapoměla a ještě nějaký oblečení pro něj, pro mě kalhoty, tričko a spodní prádlo, a pro přítele kalhoty, tričko a bundu. jinak nějaký jídlo pro syna je nezajímá, všechno jsem musela kupovat znovu… no, tak snad to nějak dopadne. a je to tak jak tady bylo řečený, přítel je na neschopence, ale oni o tom věděli, byli jsme domluvení že jim dáme nájem až příští měsíc (nechtěli jsme to řešit půjčkou…) no ale asi si to nějak rozmysleli… nepřihlášená cyesis
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaa já to tady asi nevydržím!!!!!!!!!!! Tchyně má šílenej přístup ke svým dětem… Je to hrozný, dělá se mi z toho uplně špatně.. Já když ji slyším, jak s nimy mluví… Ježiš, já bych jí nejradši vzala něčím po palici… AAAUUUUUUUUUUUUUUU
cyesis
Ahoj Cyesis,
já teda nevím, ale jestli je u tchýně tak strašně, tak bych si fakt asi vzala tu půjčku a zaplatila nájem. Nějak se mi nezdá, že se klidně necháte vystěhovat z bytu, když máte normální nájemní smlouvu. A příště až budete mít nějakou dohodu, tak si jí nech potvrdit písemně, aby vás majitelka nechtěla vystěhovat znova ![]()
Asi to bude znít blbě a divně - pro někoho - ale člověk snad musí počítat s tím, že se může stát i to, že jeden měsíc bude příjem omezený, ne ? Nějaké peníze do foroty šetřit - na nenadálé výdaje. Já kdybych měla žít z ruky do huby, tak snad ani nespím.
Je to jak moje kamarádka, někdy se jí ani pořádně nedostává na nájem a na výdaje dětem ve škole, ale když vidím, že dokáží doma peníze nesmyslně utratit, místo toho aby si je šetřila, tak nad tím kroutím hlavou. To pak chodí a půjčuje si, kde se dá. ![]()
Ahoj paraplicko, taky jsem na tom byla tak, že sem žila z ruky do huby a máš pravdu nespala jsem strachy. Ale byla jsem sama s dvouma dětma, na které jejich otec přispíval jen někdy, tak to prostě jinak nešlo, ale vždy jsem měla zaplacený nájem. To je prostě PRIORITA!!! Nejprve poplatky a pak teprv z toho co zbyde se může žít.
tak jsme u přítelové maminky. dnes si máme jít ještě pro nějaký nezbytnosti co jsem si pro syna zapoměla. a potom nás prý pupstí do bytu až budou mít zaplaceno, jinak nám rozprodaj a vyhází věci…
nepřihlášená cyesis