Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý den,
nemáte někdo informaci, ve které laboratoři provádí Nutriadapt laboratorní testy? Výsledky chodí přímo k nim, tudíž nelze ověřit ![]()
@peutetre píše:
Dobrý den,
nemáte někdo informaci, ve které laboratoři provádí Nutriadapt laboratorní testy? Výsledky chodí přímo k nim, tudíž nelze ověřit
jakmile si za nějaké testy sama platíte, tak jsou to testy vaše, tzn musí vám dát výsledek
jestli si budete za něco platit a výsledek vám nedají… známka naprosté neserioznosti a od toho pak opravdu ruce a peněženku pryč
@peutetre od Nutriadaptu dostanete papírovou žádanku na které je jméno laboratoře (u nás v Brně je to Spadia) a adresy odběrovek, kam můžete jít. Výsledky jdou přímo jim, ale můžete si zajít i do odběrovky nechat si vytisknout kopii výsledků, není to problém. Prosím anonym, nechci mít spojený nick přímo se zaměstnavatelem. ![]()
@Borrealis píše:
jakmile si za nějaké testy sama platíte, tak jsou to testy vaše, tzn musí vám dát výsledekjestli si budete za něco platit a výsledek vám nedají… známka naprosté neserioznosti a od toho pak opravdu ruce a peněženku pryč
Děkuji. Říkali, že nějaké testy zasílají do Ameriky, což mi teda přijde hodně nepravděpodobné.
@Anonymní píše:
@peutetre od Nutriadaptu dostanete papírovou žádanku na které je jméno laboratoře (u nás v Brně je to Spadia) a adresy odběrovek, kam můžete jít. Výsledky jdou přímo jim, ale můžete si zajít i do odběrovky nechat si vytisknout kopii výsledků, není to problém. Prosím anonym, nechci mít spojený nick přímo se zaměstnavatelem.
Děkuji, ale přijde mi hodně zvláštní, že laboratoř posílá výsledky jim. To ve mě nevbuzuje velkou důvěru. Informace o mém zdravotním stavu by měli zasílat pouze mě. A já bych je potom potom donesla na konzultaci do Nutriadaptu
@peutetre úplně normálně, Vy si zaplatíte službu Nutriadaptu (nevím přesně co je součástí např. konzultace, jídelníček k redukci hmotnosti, krevní testy) a hotovo. Nutriadapt Vám dá žádanku laboratoře, kde na žádance jsou údaje pro zaslání výsledků a faktury s razítkem Nutriadaptu. proto to logicky dostanou oni. Funguje to stejně jak v případě žádanky od lékaře, také výsledky dostane on, protože je na žádance jeho razítko. Ale jak píši o výsledky si můžete požádat v odběrovce a oni Vám je vytisknou.
Navíc, proč by neměli mít údaje o Vašem zdr. stavu, vždyť dobrovolně za nimi jdete a platíte si je, abyste právě s nimi svůj zdr. stav řešila. K čemuž právě potřebují ty odběry, aby řekli máte vysoký cholesterol potřebujete ho snížit.
@Anonymní píše:
@peutetre úplně normálně, Vy si zaplatíte službu Nutriadaptu (nevím přesně co je součástí např. konzultace, jídelníček k redukci hmotnosti, krevní testy) a hotovo. Nutriadapt Vám dá žádanku laboratoře, kde na žádance jsou údaje pro zaslání výsledků a faktury s razítkem Nutriadaptu. proto to logicky dostanou oni. Funguje to stejně jak v případě žádanky od lékaře, také výsledky dostane on, protože je na žádance jeho razítko. Ale jak píši o výsledky si můžete požádat v odběrovce a oni Vám je vytisknou.
To máte naprostou pravdu. Ale lékař je na rozdíl od Nutriadaptu zdravotní zařízení. Oni jsou pouze „es er očko“… to je zásadní rozdíl
@Anonymní píše:
Navíc, proč by neměli mít údaje o Vašem zdr. stavu, vždyť dobrovolně za nimi jdete a platíte si je, abyste právě s nimi svůj zdr. stav řešila. K čemuž právě potřebují ty odběry, aby řekli máte vysoký cholesterol potřebujete ho snížit.
ano, máte naprostou pravdu. A proto se zajímám co se děje s mými zdravotními daty a kdo k nim má přístup. Jak říkám Nutriadapt není zdravotní zařízení. To že připraví jídelníček je OK, ale výsledky jim donesu já. Určitě jim je nebude posílat laboratoř…
Stejně tak nechtěla, aby můj lékař jen tak někomu sděloval informace o mém zdravotním stavu
@peutetre tak znovu, Vy jste se rozhodla s nimi „uzavřít smlouvu“, že budou řešit Váš zdravotní stav tím, že jste jim zaplatila za službu (jejíž součástí jsou krevní odběry) a dá se říct jim udělila souhlas, aby za Vás jednali. Pro laboratoř je Nutriadapt smluvní partner, pro kterého se provádějí odběry krve klientů a vystavují mu faktury. Pokud nechcete, aby Nutriadapt měl Vaše výsledky, tak si zajděte do laboratoře na odběry krve jako samoplátce a dostanete výsledky jen vy a nikdo jiný, jinak smůla, takto to prostě funguje.
Přesně tak, hlavně nutriadapt asi potřebuje vědět výsledky z laboratoře dřív aby vy jste pak mohla přijít na domluvenou konzultaci a už jste přesně zjistila jak vaše strava, jídelníček bude vypadat? pokud nebudou mít vaše výsledky z laboratoře dřiv a vy je tam pak doneste, asi by jste si neměli na konzultaci o čem povídat a vyž. Poradce nemohl nic připravit a vy tam šla prakticky zbytečně. Hlavně neříkám, ze je to váš případ, ale většina lidi je naprosto. Nezodpovědná a trvá jim měsíce než pak žádanku s výsledky donesou. Takže naprosto chápu proč to mají takhle udělaný. Další věci pokud spolupracují s určitýma laboratořemi mají to za lepší ceny než kdyby jste tam šla na vlastní pěst 😊