Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny ![]()
potřebuji rady nebo zkušenosti těch maminek, které měly děti na nutrilonu a následně přecházely na jiné um, protože jim nevyhovoval.
Dceři je měsíc a od narození je na nutrilonu, vždycky byla klidné, spavé miminko, které se budí na krmení jednou v noci, napije se a do hodiny spinká a vzbudí se za 3-4 hodiny. Poslední týden ale nevím co s ní je, už večer při koupání si všímám, že má nafouklé bříško, po vypití mlíčka a usnutí(usíná sama) se budí každou hodinu, dám dudlíčka, hned zase usne, to se opakuje pár hodin, jako třeba dnes od 23:00-02:00, kdy se vykaká, ale že toho je, spíš jako průjmovitá stolice, je toho moc, pak až se zklidní konečně. Přes den ale spí krásně a nemáme problémy, jen ty noci ![]()
Je to normální a moc to řeším? neměla bych spíš být „ráda“, že nemá zácpu?
Uvažuji o přechodu na jiné um, ale nevím, které si vybrat. Chtěla jsem hami, ale je to stejná značka, stejné složení, bojím se stejného efektu :-/pak mě napadlo hipp combiotic nebo babylove.
Prosím tedy o zkušenosti těch, kteří uvedená mlíčka vyzkoušeli, případně, kdo měl podobné zkušenosti s nutrilonem,
děkuji ![]()
My jsme odchazeli z nutrilonem jiz z porodnice, z pocatku dobre, ale po asi dvou mesicich mel syn silenou zacpu a bez rourky se vubec nevykakal, radila jsem se s dokorkou, jestli davat caj a ta mi rekla, ze ne, ze mam zmenit UM, ze nektere deti nutrilon nesnasi dobre a maji z nej zacpu nebo prujem. Poradila nam Sunar Nutradefence a s tim uz zadny problem nebyl. Drzim prsti, at najdete mlicko, ktere vam bude sedet a mate zase klidne noci ![]()
No my taky odcházeli s Nutrilonem z porodnice, vyzkoušeli jsme i ten alergic care, ale nic moc, jedla častěji a kroutila se a ublinkávala, to se sunarem dělá jen když je opravdu přejedená, já teď jedu sunar complex a přijde mi že jí i víc chutná, no stolici máme také jen jednou denně, ale to po šesti týdnech už prý miminka mohou mít, všechny živiny jdou do růstu. Čajík jsem jí zkoušela přidávat z lahvičky už včera(no byl feniklovej takže zatím jen vždy kapku, než si zvykne na tu chuť)
@Hejhulka25 píše:
Zdravím všechny
potřebuji rady nebo zkušenosti těch maminek, které měly děti na nutrilonu a následně přecházely na jiné um, protože jim nevyhovoval.
Dceři je měsíc a od narození je na nutrilonu, vždycky byla klidné, spavé miminko, které se budí na krmení jednou v noci, napije se a do hodiny spinká a vzbudí se za 3-4 hodiny. Poslední týden ale nevím co s ní je, už večer při koupání si všímám, že má nafouklé bříško, po vypití mlíčka a usnutí(usíná sama) se budí každou hodinu, dám dudlíčka, hned zase usne, to se opakuje pár hodin, jako třeba dnes od 23:00-02:00, kdy se vykaká, ale že toho je, spíš jako průjmovitá stolice, je toho moc, pak až se zklidní konečně. Přes den ale spí krásně a nemáme problémy, jen ty noci
Je to normální a moc to řeším? neměla bych spíš být „ráda“, že nemá zácpu?
Uvažuji o přechodu na jiné um, ale nevím, které si vybrat. Chtěla jsem hami, ale je to stejná značka, stejné složení, bojím se stejného efektu :-/pak mě napadlo hipp combiotic nebo babylove.
Prosím tedy o zkušenosti těch, kteří uvedená mlíčka vyzkoušeli, případně, kdo měl podobné zkušenosti s nutrilonem,
děkuji
Jo, a feniklový čaj naši malou rozdráždil a pak jej zvracela, i průjem byl po něm, takže jsem ho vysadila. Čajík nedávám pravidelně, ne každý den, při Nutrilonu se tak nemusí.
Ahoj Zlato, jsem ráda, že o Tobě slyším!!! Tak jste v pořádku?
Jinak já mladšího přikrmovala od porodky Bebou. To bylo úplně OK. Vůbec žádné prdíky, bolení, nic. Pak jsem chtěla přejít na Nutrilon, že je údajně kvalitnější a po něm hrozné průjmy! Zkoušela jsem to několikrát, ale vrátila jsem se k Bebě, ta je pro nás super.
@Hejhulka25 Náš syn má také měsíc a je na Nutrilonu. Před každým dokrmením dávám kapky na prdíky - dáváš? Protože malé děti do půl roku si tvoří mikroflóru… A stolici u malých dětí - má být taková průjmové s příměsí hlenu může být. Kdyby prcka bolelo břicho, má ji takovou dozelena. Zkus ještě tohle a uvidíš
A s tím množstvím - taky to tak máme, vyletí nám kakání až na záda
Než se malý vykaká, taky je náladový, ale pak už krásně usne ![]()
Holky děkuju za rady, co čtu, tak vesměs nutrilon je pěknej šmejd a to jsem pro ní chtěla nej
mě navíc přijde, že ona je v noci hladová hrozně, protože včera se budila od té 23:00 do dvou po hodině, dala jsem dudíka a hned usnula, ale ve dvě už papala, předtím jedla v devět, tak měla nárok
no a pak se slušně posrajdila
ale hodinu předtím hrozně plakala jakoby jí něco bolelo
no a po krmení usnula ve tři a budila se po hodině až do čtvrt na sedm a v sedm hned zase usnula-tak to dělala vždycky a chrní a bude chrnět zase pět hodin v kuse…není divné, že tohle dělá jen od dalšího krmení v noci a pak cca 4 hodiny do šesti do rána a pak už zase celý den nic? ale je fakt, že v noci vždyck kadí, tak podle mě to má souvislost s tímhle, jinak si to neumím vysvětlit ![]()
doma mám koupený sunar complex1-zkoušela jsem před třemi týdny, protože tohle po nutrilonu dělala už předtím občas, ale sunar trošku blindila a přišlo mi, že jí v noci bolelo bříško-no to jsem si nutrilonem pomohla
a ještě mám doma hipp combiotic
chtěla jsem ale zkusit to babylove, ale nevím…
@Hejhulka25 píše:
Holky děkuju za rady, co čtu, tak vesměs nutrilon je pěknej šmejd a to jsem pro ní chtěla nejmě navíc přijde, že ona je v noci hladová hrozně, protože včera se budila od té 23:00 do dvou po hodině, dala jsem dudíka a hned usnula, ale ve dvě už papala, předtím jedla v devět, tak měla nárok
no a pak se slušně posrajdila
ale hodinu předtím hrozně plakala jakoby jí něco bolelo
no a po krmení usnula ve tři a budila se po hodině až do čtvrt na sedm a v sedm hned zase usnula-tak to dělala vždycky a chrní a bude chrnět zase pět hodin v kuse…není divné, že tohle dělá jen od dalšího krmení v noci a pak cca 4 hodiny do šesti do rána a pak už zase celý den nic? ale je fakt, že v noci vždyck kadí, tak podle mě to má souvislost s tímhle, jinak si to neumím vysvětlit
doma mám koupený sunar complex1-zkoušela jsem před třemi týdny, protože tohle po nutrilonu dělala už předtím občas, ale sunar trošku blindila a přišlo mi, že jí v noci bolelo bříško-no to jsem si nutrilonem pomohla
a ještě mám doma hipp combiotic
chtěla jsem ale zkusit to babylove, ale nevím…
@Levandule121 píše:
Ahoj Zlato, jsem ráda, že o Tobě slyším!!! Tak jste v pořádku?Jinak já mladšího přikrmovala od porodky Bebou. To bylo úplně OK. Vůbec žádné prdíky, bolení, nic. Pak jsem chtěla přejít na Nutrilon, že je údajně kvalitnější a po něm hrozné průjmy! Zkoušela jsem to několikrát, ale vrátila jsem se k Bebě, ta je pro nás super.
ahojky
jsme obě v pořádku neboj
všechno dopadlo moc dobře, sice první dva dny krušný-druhý den po císaři jsem onemocněla, takže jsem celý první týden s črstvou jizvou kašlala, kýchala a smrkala-po tomhle už mě žádná bolest nezaskočí
![]()
@Hejhulka25 Tak to jsem moc ráda!
Každou chvíli jsem si na vás vzpomněla. Ale říkala jsem si, že toho budeš teď mít opravdu dost, tak jsem Tě nechtěla bombardovat dotazy.
Držte se! ![]()
@elchirk píše:
Juuuu, koukam, ze mas tolik deti a same holcicky
děkuju, jjo holčičky, babinec no ![]()
@Levandule121 píše:
@Hejhulka25 Tak to jsem moc ráda!Každou chvíli jsem si na vás vzpomněla. Ale říkala jsem si, že toho budeš teď mít opravdu dost, tak jsem Tě nechtěla bombardovat dotazy.
Držte se!
Takze nakonec to vypada, ze jo kolika neni, bohuzel babylove zvracela ale silene
tak jsme na hami, koupila jsem ji prob. kapky biogaia, gel pupik a vcera v pul sesty ji brisko namasirovala, ona se vzbudila za dve hodiny s tak plnou plenkou-kterou mivala v noci vedve nebo ve tri-po papani usnula a po deseti dnech zase spala 4 h v kuse:dance: takze to bylo briskem a me se ulevilo, ze nemam doma nespavce
co ty jak se mas? Co to tema miminko? Pisneme si do sz zase ![]()