Nutrilon versus Nutrilon extra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brooucinda
21.1.13 11:20

Čau maminy. My jsme též na Nutrilonu a já se právě ptala ohledně toho extra. Bylo mi ve dvou lékárnách řečeno, že je to dobrá varianta právě na noc a nic tim nezkazím, když ho budu kombinovat (je to přeci stejný výrobce). Ale byla jsem upozorněna na to, že není úplně vhodný pro mrňata do třech měsíců, že z toho můžou ublikávat (protože je právě tolik sytý a bříška nejmenších si s tím,,těžkým,, jídlem nemusí dycky poradit a blikání je právě v noci maximálně nežádoucí). Tak jsem to vymyslela jinak, budou mu ted tři mesíce a spinká mi 7 hodin, pak se napapá a zase spí ty tři hodiny a pak už vstávam…
Navíc díky vysokému obsahu syrovátky (proto je to extra) se mohou budit naopak žízní… Nezkoušela jsem to, ale vidím, že máme tady společný uvažování (chceme se vyspat :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
cuuulie
21.1.13 11:25

A jak jinak jsi to vymyslela?:-)porad…

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
21.1.13 12:24

No ono to vyplynulo tak nějak samo. Co jsem udělala chtěně to bylo, že jsme ho naučili, aby byl po jídle tak hodinu někdy hodinu a půl vzhůru. Udělali jsme to tak, že jsme si hráli a dávali chrastítka a tak. (samo sebou že to až tak ted poslední měsíc, dřív ho nějaký hračky nebo povídání nezajímalo) no a pak jsme samožřejmě ho museli přinutit spát. Takže jít ven nebo usnul vysílením sám. Ted spinká do dalšího jídla. Přes den nepřesahujeme tříhodinový jídelní interval, aby viděl rozdíl den x noc. To byla první fáze. Dost náročná, jelikož to trvánež to pochopí, ale stojí to za to.
No a pak to, co vyplynulo samo. Jednou ho zlobili večer prdíky a obě rodilý matky (matka a přítelovo mamča) at dam kminovy cajicek. Dala jsem mu ho a on se tim jakoby,,najedl,, tak na hodinu a pul a pak mi vypil místo 160ml 200. No a druhý den, že to udělam promyšleně a na místo posledního jídla mu dám ten čajík. Pak pokecáme usmějeme se na sebe. On usne na tu hodinu a pak ho budím. Třetí den zase a najednou spí 7 hodin po 200 :-D Vypije to co má, přibírá a já jsem opravdu odpočinutější… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
21.1.13 12:31

Naštěstí je malej šikovnej, takže to jde. Je jasný, že každý dítě je jiný, ale takhle má nějaký řád a dokážu odhadnout kdy tak asi cca bude jíst. Ale chce to trpělivost a ze začátku stále úsměv na tvář. Jakmile jsem nervní já, brečí i on, takže u nás se nervozita opravdu nevyplácí. Navíc jsme si zvykly, že si povídáme, hrajeme a tak nějak jde dopředu. Týden už se směje nahlas a snaží se napodobovat pusinku… Je to o tom mít ten čas. Samožřejmě někdy to nejde a hraje si sám, ale za ten den minimálně hodinu jsme spolu a utužujem kontakt :mrgreen: Což mě baví a přijde mi to hrouně vtipný jak se směje.. Je to moje první mimčo, tak si to fakt užívám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Simush
21.1.13 12:36

No mě se malá budila tak 2× na jídlo, ted poslední dobou nevydrží ani ve dne, jak dřív 3hodky, tak jsem taky zkusila Extra na noc, jednu odměrku i přes den do každého jídla a mám pocit, že do toho jí začalo bolet bříško, kalala2× ted už jen jednou, takže fakt nevím! Ted mě napadlo jestli zase nemá spurtík, kdesi jsem četla, že je zas ve4.měsíci, ve středu ukončíme3.měs! Dnes teda zkusím fintu, probudit v23:00na papání a pak uvidím, jestli i potom nebude chrnět, tak budu muset asi měsíc vydržet tu její extra žravku-s normálním nutrošem! neříkám, že ten extra nefunguje, prostě pokud má spurtík, tak to nepoznám-papat chce tak i tak!

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
21.1.13 12:39

To víš jako my tenhle systém jedem tak měsíc. Ale teď poslední dva dny taky zvyšuje mililitry tak uvidím co se z toho vyklube, ale v noci naštěstí spí…

• Citovat
  • Upravit
Simush
21.1.13 13:00

Taky bych si přála, aby spala, ale pochybuju!

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
21.1.13 13:02

No jo no. Každý dítě je jiný… Ale tak přeju stěstí :palec:

• Citovat
  • Upravit
1265
21.1.13 13:45

Taky myslím, že je to zbytečné kupovat. Každé dítě je jinak hladové. Maminka tu psala, že v 1.měsíci se jí dětátko už nebudí v noci. Janě jsou 3 měsíce a budí se. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
21.1.13 13:52

Nám budou ted za týden a něco tři měsíce a už dobrej měsíc spinká v noci dobře.. Snad mu to vydrží.. :think: V každým případě malej to začal chápat, až když vnímal světlo a tmu. Do tý doby jsme vstávali co dvě hodiny i v noci 8o

• Citovat
  • Upravit
Simush
21.1.13 14:02

Ale ona spinká od narození, jen se začla budit častěji, dřív to bylo od19-24-4-7:30/8 a to vstávala, ted se mi vzbudí v 23:45 někdy dřív, pak ve2:30 a pak v5 třeba pak v6 mrčí a pak v 7:00,ted už spíš v 6:30-45 vstává, tak jsem z toho pochopitelně špatná, protože před tím to byla pohodička:-)v noci jsme naštěstí nikdy nevstávali co 2hodky-ale já ji nekojila, takže nebyla ani hladová z toho UM! odstříkávala jsem cca do 2měs! nechtěla papat-měla žloutenku a nechtěla prso, pak si zvykla, že už nemusí z lahve tahat a bylo po kojení:-(

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
21.1.13 14:08

Já už z porodnice odcházela s příkrmem. Bohužel odsávačka moje kojení zničila úplně. Už to při dalších dětech neudělám. Odsávačka je pro kojení to nejhorší. Ještě jsem měla počínající zánět v prsu, což jsme zažehnali, ale kojení se mi stejně nerozběhlo, jak se říká…
Třeba opravdu prochází spurtíkem… Ale jinak režim dobrej, se zase upraví ;)

• Citovat
  • Upravit
Nikolka730
21.1.13 14:43

Vyzkoušela jsem oba a žádný rozdíl v nich nesleduji…takže asi rozdíl jen v penězích.-)

• Citovat
  • Upravit
Simush
21.1.13 14:53

Já sice měla mlíka dost a dost, ale ona nechtěla sát, tak jsem ručně odstříkávala-bylo to hned! dr mi nadala at si kopupím odsávačku, tak jsem ji koupila a neodsála jsem totálně nic, pak se mi stratilo mlíko a bylo to v p!!!taky se budu u druhýho snažit kojit-to už ted ale nemá smysl se tím zabívat a dělat si z toho hlavu:-)asi má ten spurtík no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
21.1.13 15:16

Mě to ručně nešlo… Jasný ted už to nemá smysl… Je to jedno mateřina je sice lepší, ale UM je už dneska taky v dobrý kvalitě.. Takže říkáš, že okolo 4.měsíce nás čeká řev a neustálé jídlo zase jo!!! :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová