Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak já jsem také včera večer Extra zkusila (3odměrky + 2obyč) a vzbudil se mi po něm ještě dřív než normálně
. Zdá se mi, že po něm měl žízen
.
Ahoj holky
, mám dotaz, nevíte jestli můžu dávat nutrilon 1 extra i přes den nebo jen na noc? Děkujíííí moc ![]()
@wejushka Tak ten extra se dává na zasxcení, tak víceméně nevím proč bys ho dávala přes den… Ale jistě je někdo ho přes den dává
Já ho nedávala vůbec. Máš pro extra nějaký důvod?! Nebo jen na zaplácnutí?
No malá mi papá po dvou max po třech hodinách, přes den mi to nevadí, ale přes noc je to náročné… tak právě jestli mi po tom vydrží třeba déle spinkat abych si taky trošku odpočla…
@wejushka Oni řikajá, že ač extra neboli - komfort (asi jak u jaké značky) je sice sytější a děcko zasytí, ale právě po tom májí mrnousi žizen, takže se stejně budí… Navíc se doporučuje asi až od dvou měsíců, protože právě jak je sytý, může způsobit bplení bříška.
Jak máš starou malou?! Nám malej spí celou noc už od šestinedělí, takže já ani nevím jak docílit toho, aby mrně spinkalo
Ale na ten extra bych si dávala bacha…
![]()
Ahoj, tak nas maly ma 6. tydnu, zacalo se mi ztracet mleko, tak jsem koupila nutrilon extra na dokrmovani. Jak tady pisete, ze je jen na noc, tak to me vubec nenapadlo, proste jsem ho vzala a davam ho i pres den. Pri kojeni mi papal co 3 hodky, v noci mi ted posledni tyden zacal spat 6 hodin vkuse. A u toho nutrilonu je to stejne, takze zadny rozdil oproti kojeni, akorat se mi treba vcera stalo, ze se hlasil o jidlo drive a to i v noci, tak nevim jestli je to rustovy spurtik nebo ma tu zizen z toho nutrilonu extra nebo co. Pokud je to teda jen na zasyceni jen na noc, tak mam prikoupit jen obycejny nutrilon na den? Je pravda, ze po tomhle mi ublinkava a pripada mi po nem takovy hodne „nabuzeny“, hlavne kdyz ma jit spat, tak misto toho aby po tom byl spokojeny, tak se krouti, oci ma jak tenisaky a uspavam vecer treba i hodku. Coz se mi nestavalo, kdyz jsem kojila, to mi pak pekne spokojene usnul, i kdyz teda pri kojeni taky ublinkaval. Tak nevim. Doktorka mi doporucila nutrilon HA. (Ale ne kvuli ublinkavani nebo tak, to jsem s ni neprobirala, proste mi to doporucila jako vhodny prikrm, kdyz nekojim.) Co mi poradite holky?
Ahoj
No myslím, že ublinkávat ti bude (trochu) po každém. Mě malej taky ublinkával a někdy i dost, ale s prvníma příkrmama se to ztratí. Nebo teda dost omezí. Malej jak leze, tak si obšas taky ublinkne, ale už jen maloučko. Jinak ten Extra je na zasycení a je třeba dávat pít, protože je těžkej, proto se ti i kroutí, protože je těžkej díky vyššímu obsahu syrovátky. Já bych ho nedávala ani na noc. Taky jsme to přežili
Navíc mi bylo nejednou maminou potvrzeno, že se pak budí, ale ne na jídlo, ale na pití. JInak okolo 6týdnů se dostavuje opravdu spurt. Tak dávej co bude chtít a připrav se klidně na to, že toho vypije jednou tolik. A HA je podle mě ted už zbytečný, prootže má extra a tam alergeny jsou stejně, tak na co ted HA?! Nechápu ![]()
Ahoj, taky nevim na co ten HA, asi aby nemel ty alergie ci co, ja fakt nevim. No, pred chvili jsem byla v lekarne a koupila mensi baleni obycejneho Nutrilonu 1 a uvidime. Doufam, ze nebudou potize a bude mu to stacit. Maly se nam narodil totiz s vahou 5 kg a ted ma 6,90. Tak se bojim, aby mu tenhle stacil, protoze ty vetsi deti prece jenom budou mit asi vetsi hlad a kdyz ten Extra ho zasytil, tak uvidime co tenhle. V lekarne mi rekli, ze u toho Extra muzo deti i vic pribirat, coz me vylekalo. Nechci aby nas maly byl nejaky otesanek. Me i kamoska rikala, ze z jakekoli UM muze byt otyly…coz doufam, ze ne, kdyz vim z netu jak jsem si cetla, tak maminky ty tabulky presne nedodrzuji a nekdy daji i vic, podle toho jak mimco potrbuje, ne? Ja mam proste strach, ze kdyz mu dam trochu vic nez by mel, ze z nej pak bude opravdu otesanek. I kdyz pry ty vetsi narozene deti se do toho 1.roku pry srovnaji s ostatnimi.
A s tou zizni mas mozna pravdu, protoze vzdycky jak se po tom delsim spanku vzbudil, tak mel tolik slin kolem pusinky, ze mi bylo jasne, ze ma asi zizen, ale nenapadlo me, ze z toho Nutrilonu.
Kdyz ma mimco ten spurtik, tak se mu muze dat teda vice mlicka? Ja jen, aby jsme fakt potom nemeli doma obra ![]()
Naše malá měla sprutík cca před 14 dny, a potom jsem pozorovala, že se vytáhla a přibrala, dnes jsme byli u mudr. a malá váží 6800 gramů a měří 65 cm, a to jí včera byly 3 měsíce, ale vůbec na ní ta váha není nějak znát, jen má trošku tvářičky
jinak určo mimčo nenechávej hladem, když bude mít hlad, tak ji nakrm, klidně jí dej menší dávku ![]()
Ahoj, takze zkousim ted druhy den davat obycejny Nutrilon 1 a dost mi po nem ublinkava, coz u Nutrilnu Extra tak nebylo, ublinknul si sem tam a malo (kdyz jsem ho davala teda i pres den)
tak nevim uz, co mu dat…
A co nutrilon ar, ten jsi nezkousela? ten je proti ublinkavani, my ho taky mame a je super, dcera uz vubec neublinkava, s normalnim nutrilonem to bylo peklo…
Neboj se, jestli bude mrnous otylejší. To vyběhá. Hled malej měl taky krásný faldy na stehýnkách a jsou pryč co začal lézt. Jinak jestli budeš dávat ten komfort určitě k tomu i pití…
Při spurtu určitě dej víc mlíka. Ono se vrátí zase k normálu, ale ted roste rychleji, tak to musí z něčeho brát. Nenecháš ho trápit hlady ne?
A neměj strach. Bude to trvat tak týden, kdy budeš mít pocit že vypije cisternu. Pak se to zase vrátí…
Jinak ten AR je proti blinkání, ho zkus. Mě malje taky ublinkával hodně… Ale dokopali jsme to k příkrmům ![]()
@prdoska Trovhu off topic, ale jak jsi usoudila, že se ti ztrácí mléko? Pokud se mrňous hlásil o jídlo po 3 hodinách, nepřijde mi, že by byl problém s dostatkem mlíka.