Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@AlphaOmega píše:
Vy si nepřejete daňovou povinnost přesahující váš příjem jako mají ve Švédsku? A ještě se nestydíte o tom veřejně vyjadřovat? Velice zpátečnický a nebezpečný přístup!
jo tak proto se mi někdo dobývá do bytu, no nic, jdu jim otevřít
@Jura007 píše:
@suricata Doufám že to nebude považováno za rasistický výlev - rozmazlování jakékoliv skupiny obyvatel vede jedině k tomu, že tato skupina stupňuje své nároky.
možná ti špatně rozumím, ale povinnou školku považuješ za rozmazlování u skupiny obyvatel, která často má problémy s posíláním dětí do povinné školy?
jinak za mne - povinná školka mi přijde jako blbost a to i přesto, že moje děti do školky chodily. kdo děti do školky dávat chce, ten tu možnost ze zákona má, poslední ročník má školka povinnost dítě přednostně přijmout, případně obec školku zajistit a docházka je zdarma. docházka zdarma byla zdůvodňována přístupností pro sociálně slabé a to navzdory faktu, že sociálně slabí měli nárok na odpuštění školného nejenom v posledním roce docházky, ale ve všech.
Mě by spíš zajímalo, jak míní paní ministryně řešit ono přijetí každého dítěte nad 3 roky, pokud o to požádá - kam je ty školky asi tak dají?
no a obědy zdarma radši nekomentuji, jako by nestačilo odpuštění školkovného.
Psali, že školky už nebudou tak nacpaný. Ted se onen babyboom sune do prvních tříd.
@neumisa píše:
Mě by spíš zajímalo, jak míní paní ministryně řešit ono přijetí každého dítěte nad 3 roky, pokud o to požádá - kam je ty školky asi tak dají?no a obědy zdarma radši nekomentuji, jako by nestačilo odpuštění školkovného.
Nějak se musí zaplnit místa v nově budovaných školkách, který budou prázdný po opadnutí babyboomu. A krásné odvedení pozornosti od přeplněných škol
Ahoj. Kdyby byli obědy zdarma pro prcky, určitě by to leccos vyřešilo. Ale nemyslím si že to schválí
fakt by mě to ale potěšilo. Přece jen i když to není nějaká zavratna částka. Určitě by to pomoc byla.
![]()
@Šarlota4 píše:
Obedy zdarma jsou zas cicovina roku
Jak kdyby měly stát majlant ,přitom za ty peníze za porci člověk neuvaří ani doma ![]()
@vejilka píše:
Jak kdyby měly stát majlant ,přitom za ty peníze za porci člověk neuvaří ani doma
Presne tak a deti, ktere ve skole neji, tak to budou nosit pribuznym. Naprosto zakladni vec dat vlastnim detem najist. A kdyz pro deti, tak proc ne pro duchodce?
@Šarlota4 píše:
Obedy zdarma jsou zas cicovina roku
Tak cicovina to je, ale pokud uz ji mermomoci chteji schvalit, tak tedy pro vsechny a ne ze zas vymysli nejakou dalsi instituci, ktera bude tesit, kdo splnuje podminky.
Jaký mate názor na obědy zdarma- pro sociálně slabé? Já s tím nesouhlasím a přijde mi to dosti nefer vůči pracujícím, vydělávajícím lidem, kteří dělají od nevidím do nevidím a nedostanou nic. Pracuji ve školce, máme tam romské děti- sourozence.Otec invalida a matka nedávno porodila čtvrté dite( matka má 27).Nemaji peníze, decka si berou před obědem domu, protože na zaplacení obědu proste nemají a nyní přišli s tím, ze od září mají schválené obědy zdarma, tudíž tu jejich tři děti budou i přes oběd a budou zde spavat…No dost mě to vytocilo, jak k tomu přijdou ostatní?? Proč si teda pořizují tolik děti, když nemají na zaplacení obědu? Mne na me dvě děti nikdo nic nedá, co si nevydelam, nemám…
Jaký na to mate názor??
@Anonymní píše:
Jaký mate názor na obědy zdarma- pro sociálně slabé? Já s tím nesouhlasím a přijde mi to dosti nefer vůči pracujícím, vydělávajícím lidem, kteří dělají od nevidím do nevidím a nedostanou nic. Pracuji ve školce, máme tam romské děti- sourozence.Otec invalida a matka nedávno porodila čtvrté dite( matka má 27).Nemaji peníze, decka si berou před obědem domu, protože na zaplacení obědu proste nemají a nyní přišli s tím, ze od září mají schválené obědy zdarma, tudíž tu jejich tři děti budou i přes oběd a budou zde spavat…No dost mě to vytocilo, jak k tomu přijdou ostatní?? Proč si teda pořizují tolik děti, když nemají na zaplacení obědu? Mne na me dvě děti nikdo nic nedá, co si nevydelam, nemám…
Jaký na to mate názor??
JE TO NESPRAVEDLIVE JAK SVINA!!! ROMOVE MAJI PRACHY, VSAK JSOU SAMA DAVKA. JEN VYUZIVAJI DALŠÍ TYHLE,,VYMOZENOSTI,, OD STÁTU
@Anonymní píše:
Jaký na to mate názor??
Jsem učitelka. Naposledy jsem měla prvňáky. Vši jsem ale řešila neustále, i v 5.třídě. Musím říct, že rodiče byli už velmi rozzlobení, protože neustále kupovali všemožné přípravky proti vším. Děti přišly do školy čisté a opět vši chytly. Rodina, která byla nositelem vší, byla neustále poučována o správném postupu, o přípravcích, o hygieně. A vši jsme ve třídě měli téměř neustále. Vždy třeba měsíc klid a opět někdo nahlásil, že dítě chytlo vši. Přišla jsem na nositele. Z několika důvodů k nim šla sociálka, která musela cítit ten smrad, vidět ten nepořádek…ale ve zprávě od nich bylo, že je v bytě mírný nepořádek, ale vši ne. Ani na vteřinu jsem tomu nevěřila, 100% byli původci vší oni. Ale tihle lidé prostě nevyperou čepici, polštáře, oblečení, nevyčistí gauč atd atd, i když jim to řeknu 100× a oni mi to odkejvou.