Obědy zdarma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
37125
11.4.19 13:50

Upřímně, raději zdarma oběd ve školní jídelně, tam aspoň vidíš že to to dítě sní (ty děti nemůžou za to, že mají rodiče povalece), než milion příspěvků na kdesi cosi, které jdou k rukám těch rodičů a oni je prokouri, propijou, nakoupí si za ně zlate řetězy apod :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
11.4.19 13:53
@Kriss Tina píše:
Upřímně, raději zdarma oběd ve školní jídelně, tam aspoň vidíš že to to dítě sní (ty děti nemůžou za to, že mají rodiče povalece), než milion příspěvků na kdesi cosi, které jdou k rukám těch rodičů a oni je prokouri, propijou, nakoupí si za ně zlate řetězy apod :cert:

jenže ty děti to stejně ve školní jídelně nejí… vidím to denně. když už na ten oběd přijdou, tak se v něm porýpou a odnesou to. Máme na škole pár takových případů a ani jeden z nich ty obědy nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
11.4.19 13:55

Taky mě to štve, když to napíšu asi hnusně, ale pravdivě, každá cigina a social ač černý nebo bílý dostane porodné a proč ne třeba já, která pracuji, pracovala jsem, odvadela daně. Mají různý příspěvky na bydlení, obědy a proč? Proč stát nepodpoří někoho kdo se opravdu dostane do tísně, když to napíšu tak jak to je, kamarádku opustil manžel, že dne na den, odjel s milenkou do Rakouska a ona zůstala na vše sama, šla se zeptat, zda má na něco nárok a paní se jí vysmala, že průměr má nadstandartni ( ano, průměr, kdy to financoval její muž.) a nedostane nic. Ona najednou sama a dvema detma… Smutný to příběh a pak člověk na ulici potka cigose v nových airmaxech. Neříkám, že jsou všichni stejní to ne. Ale je mi z toho smutno… Pokud je stále budou tak podporovat, oni budou rodit a brát dávky… Všichni kouří a mají vymyšlené invalidní důchody. Jsou tlusti. Proč nepodpoří nás, ať mají Teda všechny děti obědy zdarma, proč jen tato VIP skupina!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
11.4.19 13:56

Než obědy zdarma, byla bych pro, aby se stravné rovnou strhávalo z dávek a posílalo jídelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.4.19 13:58
@neumisa píše:
jenže ty děti to stejně ve školní jídelně nejí… vidím to denně. když už na ten oběd přijdou, tak se v něm porýpou a odnesou to. Máme na škole pár takových případů a ani jeden z nich ty obědy nejí.

Jj, to je ono. Já proti obědům zdarma nemám nic. Pokud by je vytipovaly školy a a davaly je dětem, které je opravdu potřebují.

Ale na druhou stranu se mně opravdu nelíbí, když to děti vyhazují. I když kdo ví, jestli to není tím, že to jídlo neznají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
@Kriss Tina píše:
Upřímně, raději zdarma oběd ve školní jídelně, tam aspoň vidíš že to to dítě sní (ty děti nemůžou za to, že mají rodiče povalece), než milion příspěvků na kdesi cosi, které jdou k rukám těch rodičů a oni je prokouri, propijou, nakoupí si za ně zlate řetězy apod :cert:

Přesně! :pankac: Jen bych rodičům o to pokrátila dávky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@Anonymní píše:
Jaký mate názor na obědy zdarma- pro sociálně slabé? Já s tím nesouhlasím a přijde mi to dosti nefer vůči pracujícím, vydělávajícím lidem, kteří dělají od nevidím do nevidím a nedostanou nic. Pracuji ve školce, máme tam romské děti- sourozence.Otec invalida a matka nedávno porodila čtvrté dite( matka má 27).Nemaji peníze, decka si berou před obědem domu, protože na zaplacení obědu proste nemají a nyní přišli s tím, ze od září mají schválené obědy zdarma, tudíž tu jejich tři děti budou i přes oběd a budou zde spavat…No dost mě to vytocilo, jak k tomu přijdou ostatní?? Proč si teda pořizují tolik děti, když nemají na zaplacení obědu? Mne na me dvě děti nikdo nic nedá, co si nevydelam, nemám…
Jaký na to mate názor??

A jak k tomu přijdou ty děti? On nemůžou za to, že se narodily v romské nezodpovědné rodině, ještě vám leží v žaludku, že by se mohly třeba i najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
11.4.19 13:59

Stejný jako ty, jsem zastáncem regulovaných přídavků ;)
Tzn. že rozhodně nepodporovat ty, co celý život rodí děti, nechají se podporovat státem a nemají vlastní příjmy.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
11.4.19 14:10
@neumisa píše:
jenže ty děti to stejně ve školní jídelně nejí… vidím to denně. když už na ten oběd přijdou, tak se v něm porýpou a odnesou to. Máme na škole pár takových případů a ani jeden z nich ty obědy nejí.

U nás teda nejí ani ti, co si to plati. Ono stačí, když je to dítě zvyklé na jiné vaření z domova a už to školní nechce. Nicméně jsem pro obědy zdarma, ale strhávat to z nějakého příspěvku, oni by si to rychle rozmysleli 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.4.19 14:17
@hanka.br. píše:
A jak k tomu přijdou ty děti? On nemůžou za to, že se narodily v romské nezodpovědné rodině, ještě vám leží v žaludku, že by se mohly třeba i najíst.

Otázkou je, zda by se v takovém případě neměla do toho vložit sociálka… Pokud má rodina dětí jak hrachu a nemůže je ani nakrmit. S obědy zdarma nesouhlasím.

• Citovat
  • Upravit
30408
11.4.19 14:20
@Lalelale píše:
Otázkou je, zda by se v takovém případě neměla do toho vložit sociálka… Pokud má rodina dětí jak hrachu a nemůže je ani nakrmit. S obědy zdarma nesouhlasím.

Sociálka nemůže nic a nedělá nic, dokud není dítě ohroženo na životě. S obědy zdarma nesouhlasím taky, ale že by mi vadilo, že se nají nějaké hladové dítě, protože méhu dítěti taky nikdo nic nedá, tak to mi teda na tom vadí ze všeho nejmíň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.4.19 14:23

Ano z 99% jsou to romské děti, ale pokud se zamyslím, že 1% jsou děti bílé, děti např. samoživitelek, které mají opravdu hlad a jinak by se museli jen dívat jak ostatní jedí, tak to za to stojí. A nehledě na to, koukali jste někdy na velikost tašek kuchařek odcházejících z práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.4.19 14:27

@hanka.br. problém to je složitý, teď je ti líto dětí, ale za 10 let z těch dětí vyrostou kopie rodičů co umí jen natahovat ruku a mají dojem, že to je samozřejmost a mám pocit,,že co generace, tím větší mají přesvědčení, že je někdo je povinen živit

• Citovat
  • Upravit
1439
11.4.19 14:30

Me obedy zdarma pro deti teda zily netrhaji. Klasicka ceska vlastnost, zavidet si i kus zvance :roll: Muzete taky nepracovat a byt socka. Pak vase deti taky dostanou obedy zdarma. Co vam v tom brani? Ty romske deti za to nemuzou, do jake rodiny se narodili. A je to pro ne mozna jedine jidlo za cely den. Lepsi nez aby na to byla vyplacena nejaka davka. To by devadesat procent rodicu ty obedy ve školce stejne neplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22473
11.4.19 14:33
@jahuhudka píše:
@hanka.br. problém to je složitý, teď je ti líto dětí, ale za 10 let z těch dětí vyrostou kopie rodičů co umí jen natahovat ruku a mají dojem, že to je samozřejmost a mám pocit,,že co generace, tím větší mají přesvědčení, že je někdo je povinen živit

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky