Obědy zdarma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
11.4.19 14:35

Není ti to trapný závidět těm děckám jídlo zadarmo? Mě je jich spíš líto, že nikdy nepoznají život jaký mají děti z normálních rodin a nebudou mít pro svůj život pořádný vzor ve svých rodičích. Pokud je neosvítí duch svatý, tak nejspíš povedou stejný život. A ty, jako učitelka, by jsi spíš měla věnovat energii, aby jsi těm dětem vštípila moralní hodnoty, než tady zakládat nenávistný diskuze. My se doma staráme o to, aby jsme měli a nekoukáme na to, co má druhý. To totiž zavání jen a jen tou závistí ;)

• Citovat
  • Upravit
11923
11.4.19 14:36

Hele, my byli včera v cirkusu. První den představení měli vstupenky za 100 na osobu, krom lóže, ta byla za 280 na osobu. No tak my obyčejní všichni šetřilové na normáních místech, lóže kompet obsazeny rómy. Každý 4-5 děcek, všichni popkorn za 40, cukrovou vatu za 40, nafukovací balónky za 150, 7 členů rodiny v lóži…to mi řekněte :nevim: u nás mají nejen obědy, ale i školkovné hradí obec v rámci integrace.

Příspěvek upraven 11.04.19 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
11.4.19 14:37
@Janli píše:
Není ti to trapný závidět těm děckám jídlo zadarmo? Mě je jich spíš líto, že nikdy nepoznají život jaký mají děti z normálních rodin a nebudou mít pro svůj život pořádný vzor ve svých rodičích. Pokud je neosvítí duch svatý, tak nejspíš povedou stejný život. A ty, jako učitelka, by jsi spíš měla věnovat energii, aby jsi těm dětem vštípila moralní hodnoty, než tady zakládat nenávistný diskuze. My se doma staráme o to, aby jsme měli a nekoukáme na to, co má druhý. To totiž zavání jen a jen tou závistí ;)

Presne tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.4.19 14:39
@Janli píše:
Není ti to trapný závidět těm děckám jídlo zadarmo? Mě je jich spíš líto, že nikdy nepoznají život jaký mají děti z normálních rodin a nebudou mít pro svůj život pořádný vzor ve svých rodičích. Pokud je neosvítí duch svatý, tak nejspíš povedou stejný život. A ty, jako učitelka, by jsi spíš měla věnovat energii, aby jsi těm dětem vštípila moralní hodnoty, než tady zakládat nenávistný diskuze. My se doma staráme o to, aby jsme měli a nekoukáme na to, co má druhý. To totiž zavání jen a jen tou závistí ;)

hele, víš, že třeba rom nevezme do pusy ohřívaný jídlo? Pod jejich úroveň. Většina z nich hulí jak fabriky…nikdo nezávidí dětem jídlo, ale že se to zdá nefér, to není závist. To je spíš vztek na to všechno. A vštěpovat hodnoty těm dětem? K čemu, stejně si pojedou to, co je naučí jejich rodiny, to školka nespasí a učitelka už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.4.19 14:40

Jo a dávek dostávají ti sociálně slabí dostatek, takže stačí jim kus dávek neposlat na cigára a rovnou zaplatit dětem obědy a hnedle nebudou děti bez oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.4.19 14:48
@jahuhudka píše:
@hanka.br. problém to je složitý, teď je ti líto dětí, ale za 10 let z těch dětí vyrostou kopie rodičů co umí jen natahovat ruku a mají dojem, že to je samozřejmost a mám pocit,,že co generace, tím větší mají přesvědčení, že je někdo je povinen živit

Tak je postavíme ke zdi a zastřelíme? Nebo necháme děti hladovět, abychom dospělým dali za vyučenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
11.4.19 14:49

Stát by se mě spíš postarat aby všichni dlouhodobě nezaměstnaní na dávkách, zvedli zadek a začali pracovat, nez donekonečna rozdávat.. Pomoc od státu si zaslouží především pracující samozivitelky které kvůli údajně vysokému platu nemají nárok ani na přídavky na dítě natož na obědy zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.4.19 14:51
@hanka.br. píše:
Tak je postavíme ke zdi a zastřelíme? Nebo necháme děti hladovět, abychom dospělým dali za vyučenou?

No :nevim: osobně bych zavedla že dostane dávku každý kdo přijde a potřebuje, kdokoli, který si myslí, že ji potřebuje, bez složitého dokazování, třeba ve výši průměrné mzdy (rodina klidně 50 tis měsíčně). Ale jen 6 měsíců jednou za 10 let.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
11.4.19 14:58
@jahuhudka píše:
@hanka.br. problém to je složitý, teď je ti líto dětí, ale za 10 let z těch dětí vyrostou kopie rodičů co umí jen natahovat ruku a mají dojem, že to je samozřejmost a mám pocit,,že co generace, tím větší mají přesvědčení, že je někdo je povinen živit
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
101533
11.4.19 14:58
@jahuhudka píše:
No :nevim: osobně bych zavedla že dostane dávku každý kdo přijde a potřebuje, kdokoli, který si myslí, že ji potřebuje, bez složitého dokazování, třeba ve výši průměrné mzdy (rodina klidně 50 tis měsíčně). Ale jen 6 měsíců jednou za 10 let.

A to zni dobre. A pak zavest vetsi slevy z dani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.4.19 16:10
@hanka.br. píše:
A jak k tomu přijdou ty děti? On nemůžou za to, že se narodily v romské nezodpovědné rodině, ještě vám leží v žaludku, že by se mohly třeba i najíst.

Nevim, jak u vas, ale moje pribuzna vychovatelka v druzine (vodi deti na obedy) si stezuje na to same, co psala @neumisa. Ti, co maji obedy zadarmo (nezminovala, jestli bili nebo snedi a ja se na to neptam) se v tom nejvic rypou a jidlo vyhazuji, casto se pry i posmivaji detem, ktere obedy ji, ze zerou blafy a ze neco tak hnusneho oni nebudou. Kucharce v jejich jidelne jedno takove dite s obedy zdarma reklo, ze tohle si muze nacpat do p… (u toho jsem zrovna byla osobne, kdyz jsme byli pribuznou ve skole s detmi navstivit). Deti samozivitelek zpravidla vylizuji talire a ne proto, ze by doma nedostaly najist.
Pred casem na toto tema vysel clanek, kde ucitelka popisovala pripad dvou zacek II. stupne, ktere ve skole zkolabovaly a privolany lekar konstatoval dehydrataci. Napadaji me pouze dve moznosti - 1) na skole netece zadna pitna voda, 2) kohoutkova voda nebyla pro slecny dost dobra.
Ja jsem pro obedy zdarma, ale omezila bych prijmovou skupinu (rodice samozivitele, v invalidnim duchodu, pecujici o dite s handicapem), pro nepracujici bych to podminila vykonem verejne prospesnych praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
11.4.19 16:15

Upřímně, já jsem pro. Hlavně děti na prvnim stupni to ocení. Ty děti nemůžou za to, jaké mají rodiče. Já vyrůstala také v sociálně špatném prostředí. Na prvním stupni se ještě o nás starala babička, měly jsme i svačinu. Od páté třídy už nebyla, takže jsme chodily bez svačin, oběda, jedla jsem až někdy po škole a to chleba s něčím, nebo „salám“ zapečený s těstovinami, konzervy a podobné výživné bomby. V jídelně mají polévku, hlavní chod, kde mají i klidně maso, kousek ovoce… A já třeba ve stejném prostředí nevychovávám děti, ani moji sourozenci. Máme to jako odstrašující příklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.4.19 16:18

A já jsem pro, že pokud se mají dětem platit obědy, ano mají, souhlasím, tak se to vezme z dávek, co už pobírají a pošle rovnou škole. Ne že zase navýšíme další peníze. Nevím, jestli se tady nežije v iluzi, že stát je něco imaginárního, co si samo tiskne peníze, na všechno, co chce nebo má platit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
11.4.19 17:21
@neumisa píše:
jenže ty děti to stejně ve školní jídelně nejí… vidím to denně. když už na ten oběd přijdou, tak se v něm porýpou a odnesou to. Máme na škole pár takových případů a ani jeden z nich ty obědy nejí.

Přesně, u nás je to úplně stejné :zed: Kolikrát si říkáme,, že je to naprosté vyhazování peněz, ty děti o obědy stejně nestojí…A přitom se u nás vaří výborně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
11.4.19 17:42

Někdy je mi fakt stydno z toho, co všechno je jeden schopný druhému závidět :roll: Závidět dítěti sociálních případů (a je jedno, čí vinou jsou rodiče sociální případy) i teplý oběd :roll: Nebo člověku s nízkými příjmy, že dostane porodné. Přitom máte jen to štěstí, že jste se narodily do rodin, kde pracovat byla norma a kde rodiče měli aspoň nějaké peníze. Kdyby to tak nebylo, byly byste dnes mezi těmi sociálními případy. Tak se vyse.te na nějakou práci a roďte jedno dítě za druhým, když je to tak super a dostanete to porodné a obědy zadarmo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí