Obézní dítě v devíti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
14.9.21 12:41
@unuděná píše:
A když bude „takhle skákat“, tak co? To je to, o co tu běží 8) Ne všechny děti jsou tabulkové a neznamená to, že jsou horší/lepší/zdravější/nemocnější/divnější nebo normálnější. Chápeme? 8)

Není to asi zdravé podle mě. Prostě má dítě růst tak nějak pořád stejně, nee? A já kolem sebe co mám děti tak to tak mají. Rostou přibírají tak nějak normálně zhruba pořád stejně.
Já stále nevím co jsem napsala tak špatného. Jedna de..ilní věta. O 2kg ročně… usměvné opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 12:43
@Veru1987 píše:
Není to asi zdravé podle mě. Prostě má dítě růst tak nějak pořád stejně, nee? A já kolem sebe co mám děti tak to tak mají. Rostou přibírají tak nějak normálně zhruba pořád stejně.
Já stále nevím co jsem napsala tak špatného. Jedna de..ilní věta. O 2kg ročně… usměvné opravdu.

No a když teda „pořád nějak stejně“ neroste, co s tím jako ta matka má dělat?? :mrgreen: Když ti příští rok dcera vyroste o 8cm nebo za dva roky nepřibere ani deko, co uděláš krom toho, že zkonstatuješ, že to podle tebe není zdravé? :mrgreen: Prostě ten tvůj názor je úsměvný a je úplně jedno, co máš kolem sebe za děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.9.21 12:44
@j.a.n.i1 píše:
Ale nechceš pochopit, že větší (= rychleji rostoucí) děti budou přibírat zhruba 3kg ročně, průběrně, a to fakt není přibližně+ 2 kg ročně, to je o 50% jinak.

tohle už nebudu komentovat… psala jsem 1-4kg… nebo 1-3kg ročně už nevím…zhruba, cca přibližně. Jako řešíme 1kg ročně navíc??? to je směšné, nee? Pokud dítě přibere 2kg ročně, nebo 3kg ročně tak za deset let to udělá 10kg navíc… to nespůsobí obezitu ale normální váhu dle výšky dítětě. Dítě které přibíra 2-3-4kg za rok nebude obezní.. které přibíra 8-9-10-11 kg každý rok bude obezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.9.21 12:44
@unuděná píše:
@Bábrdl Vždyť jí tu spousta lidí konstruktivně poradila :nevim: Ale dětská obezita je komplexní problém a fakt nestojí na svačinkách ;)

No a na „komplexní rady“ by byla ta běžná diskuze.

A na diskuzi na téma, na které se zakladatelka ptá, by mohla být premium.

Já v tom vidím velký komerční potenciál. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 12:46
@Bábrdl píše:

:mrgreen: :mrgreen: Už tak tady zadarmo emiminu generujeme SEO jako prase, tak si tenhle podnikatelský záměr nech aspoň zaplatit :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152202

Nějaké vtipné tousty, svačinky, zapojit i dítě, hodně zeleniny použít…občas dělám male, i dětem. jsem dělala, jen jsem to neměla tak umělecky bezchybně vyvedené :oops: nejsem holt Rembrant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
@Bábrdl píše:

Já tedy nevím, osobně bych si takové premium diskuze odpustila, na to ať si dotyčný napíše do placené poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.9.21 12:48
@unuděná píše:
No a když teda „pořád nějak stejně“ neroste, co s tím jako ta matka má dělat?? :mrgreen: Když ti příští rok dcera vyroste o 8cm nebo za dva roky nepřibere ani deko, co uděláš krom toho, že zkonstatuješ, že to podle tebe není zdravé? :mrgreen: Prostě ten tvůj názor je úsměvný a je úplně jedno, co máš kolem sebe za děti.

Pokud dítě má pestrý jídelniček, sportuje, chodí ven atd. atd. myslím že bude stále na stejném percentilu zhruba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.9.21 12:50
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím, osobně bych si takové premium diskuze odpustila, na to ať si dotyčný napíše do placené poradny.

To je mi jasné, že ty by sis je odpustila :lol: Právě proto by byly prémium :mrgreen:

Ne, pardon, vím, že umš poradit i velmi k věci.

Víš, jak, někdy se prostě na něco ptáš, třeba jak některé maminky řeší, co já vím, strukturované učení u autistů a nepotřebuješ se probírat tunou „komplexních rad“, že takové dítě by si jiné uživatelky nenechaly, že za to může určitě očkování, že strukturované učení je k ničemu a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 12:52
@Veru1987 píše:
Pokud dítě má pestrý jídelniček, sportuje, chodí ven atd. atd. myslím že bude stále na stejném percentilu zhruba.

No to si právě myslíš špatně. To, jakým tempem dítě roste, opravdu neovlivníš pestrou stravou a sportem :mavam: A na tu výšku se logicky váže i váha. Propad ve váhovém percentilu je naprosto běžná věc například u dětí, které začnou chodit (mimina), sportovat atd. (ale zároveň samozřejmě dál rostou). V pubertě je zase obvyklý posun nahoru ve výškovém percentilu, zvlášť u chlapců. Prostě dítě najednou „poskočí“. Je to normální a tvrdit, že tyhle věci lze ovlivnit zdravým životním stylem je zkrátka hloupost.

Příspěvek upraven 14.09.21 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 12:52

@Bábrdl Dekuju za podporu.

Ano, zrave dite. To je presne.
Muj syn si taky chtel porad pridavat. Vseho. Kure na paprice s testovinama by nejradej jedl z hrnce.
Mrzi me, ze kdyz lidi vidi/prectou si tluste dite, ze si automaticky mysli, ze ho prolivam fantou a snida hranolky.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.9.21 12:56
@Anonymní píše:
@Bábrdl Dekuju za podporu.Ano, zrave dite. To je presne.
Muj syn si taky chtel porad pridavat. Vseho. Kure na paprice s testovinama by nejradej jedl z hrnce.
Mrzi me, ze kdyz lidi vidi/prectou si tluste dite, ze si automaticky mysli, ze ho prolivam fantou a snida hranolky.

Kočko ale vždyť jsi sama psala, žes mu povolila dva párky v rohlíku v devět večer :nevim:
Já mám taky žravé děti, o to důležitější je hlídat, co spásají no. Kuře na paprice třeba dělám jen s lžící zakysané smetany (žádná vanička šlehačky) k tomu celozrnný kuskus a klidně ať to jedí z hrnce po kilech :mrgreen: Palačinky, kterých jsou schopni sníst 10 na posezení, dělám ze špaldové mouky a sladím čekankovým sirupem nebo vůbec a přidávám ovoce. A na naléhání, že mají v osm večer hlad, podlehnu tak maximálně nakrájením okurky nebo papriky. Ani já si před spaním nejdu ohřívat klobásu, žejo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.9.21 13:01
@unuděná píše:
No to si právě myslíš špatně. To, jakým tempem dítě roste, opravdu neovlivníš pestrou stravou a sportem :mavam: A na tu výšku se logicky váže i váha. Propad ve váhovém percentilu je naprosto běžná věc například u dětí, které začnou chodit (mimina), sportovat atd. (ale zároveň samozřejmě dál rostou). V pubertě je zase obvyklý posun nahoru ve výškovém percentilu, zvlášť u chlapců. Prostě dítě najednou „poskočí“. Je to normální a tvrdit, že tyhle věci lze ovlivnit zdravým životním stylem je zkrátka hloupost.Příspěvek upraven 14.09.21 v 12:52

Ale jak děti rostou taky závisí na kvalitní stravě. Jestli mají dost bílkovin atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 13:04
@Veru1987 píše:
Ale jak děti rostou taky závisí na kvalitní stravě. Jestli mají dost bílkovin atd.

Do určité míry. Velký nedostatek některých makroživin by mohl vést ke zpomalení růstu, jenže nejsme tady v rovníkové Africe :mavam: Tak, jak si to představuješ ty, to ale nefunguje. Že budeme prcka pořádně krmit bílkovinama a bude z něj vysoký atlet 8) Z drtivé většiny je výška i distrubuce tuků v těle dána geneticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.9.21 13:08
@unuděná píše:
Do určité míry. Velký nedostatek některých makroživin by mohl vést ke zpomalení růstu, jenže nejsme tady v rovníkové Africe :mavam: Tak, jak si to představuješ ty, to ale nefunguje. Že budeme prcka pořádně krmit bílkovinama a bude z něj vysoký atlet 8) Z drtivé většiny je výška i distrubuce tuků v těle dána geneticky.

To si nemyslím… zase tak blbá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati