Obézní dítě v devíti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
14.9.21 11:04
@j.a.n.i1 píše:
@Veru1987 No, o tom jestli zdravé jídlo = jídlo 5× denně se odborníci dost přou, takže bych to neprezentovala jako dogma.

Ano to je taky pravda. No já si zažila hubnutí s dcerami od mužeme. Holka 12 let tehdy měla 67kg, už nevím kolik tehdy měřila. Dneska měři 164cm ve 12ti letech.
No každopádně my byli s ni i endikrinoložky, byli objednáné i lázně. Holka u nás za 14 dní zhubla 4 kg. Šlo to uplně krásně. Jedli tedy asi 4× denně. Snídaně, oběd, svačina, večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
14.9.21 11:05
@Anonymní píše:
@tulipán Jaky zlom by mel prijit?
Co se ti na tom jidelnicku zda spatne? Zadne neodborne hubnuti se nekona. Syn nesmi mlsat, nepije sladke piti, nedelam smazene jidla, varim na minimu tuku. To neni hubnuti, to je jen normalni zdrave stravovani. Jedine ceho se drzim je davat mu dopo vice sacharidy, odpo spis bilkoviny a petkrat denne jidlo. Na tom mi opravdu nemuze vytknout nikdo nic.
Syn zacal spolupracovat prave pod pohruzkou pani doktorky, ze deti jako on jezdi ma hubnouci tabory, takze ho opravdu nikam neposlu, pokud to budeme zvladat sami doma. Zhubnuti trech kil za tri tydny a ze syn je porad vesely a v pohode za uspech povazuju.

Problém je v tom, že to neni dlouhodobě udržitelné. Proč mu nedavas tuky? I dospělí je potřebují, natož dítě. Ale je třeba vybírat zdravé tuky. Takže ne, namazat chleba sádlem, ale salát zaklapnout olivacem, když už nízkotučné tvaroh, tak dvě lžičky oriskoveho másla, atd. Promiň, ale jdeš na to opravdu špatně. To dítě tohle prost neudrží, málokdy to udrží i dospely. Jdi za odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 11:05
@Anonymní píše:
@unuděná Ale ja se tu prece nepru o to, ze to neni moje chyba. Ja jen rikam, ze ted nevim, jak nastavit svaciny. Moje chyba to je, ale stojim si za tim, ze jidlo mel nastaveno jeste ve skolce dobre, hodne se zkazilo po nastupu do skoly, otec ho odmital vodit na krouzky, nechaval ho do ctyr v druzine a pak uz sli rovnou domu. Po nastupu kovidu se denni rytmus rozsypal uplne.

Takže tedy z normální váhy do obezity se dostal během posledních 2 let? Jak často ho má otec?
Já se nepřu, čí to je nebo není chyba. Ono je to úplně jedno. Důležité je, že se to stalo a pokud jsi s tím nedokázala bojovat v počátcích, teď to půjde o to hůř, protože je zase o trochu starší, o trochu zvyklejší jíst špatně a o trochu méně zvyklý a schopný se hýbat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
14.9.21 11:07
@unuděná píše:
Tak rozhodně je to zdravější, než celé odpoledne nejíst a dát si v devět večer dva hotdogy :lol: :mrgreen:

No, rozhodně je zdravější celé odpoledne nejíst a v devět večer si dáš nějaké plnohodnotné zdravé jídlo, než si dát jeden hotdog k obědu, pak brambůrky s svačině a v večeři ten druhý hotdog. Takže ono to zas není úplně o tom čase, jako o tom co se jí, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 11:08

@Veru1987 A ty dve kila rocne mas odkud, prosim?
Syn vyrostl o ctrnact centimetru za dva roky. Jak by mohl pribrat jen ctyri kila?

• Citovat
  • Upravit
102693
14.9.21 11:08
@unuděná píše:
Třeba proto, že i my jako rodiče jsme nad 97 percentilem? A zakladatelka má manžela přes 2 metry výšky. A toho divného syna bych si vyprosila. Urážky fakt nejsou na místě.

S tím, divným si začala ty, když si komentovala výšku jejího syna, když jde o tvého, tak je najednou oheň na střeše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 11:10

Já osobně bych na to šla cestou úplně normálního stravování. Redukční dieta není nic pro děti. On potřebuje tuky, potřebuje cukry, potřebuje bílkoviny, z vhodných zdrojů. Ale potřebuje se taky naučit, že jíst se má v pravidelné časy a nepřejídat se. Snídaně, oběd (ve škole) a společná večeře jsou základ. Musí vědět, že jsou potraviny, které mu nic nedávají a z hlediska jeho váhy jsou nevhodné (uzeniny, sladké pití, sladkosti) atd. Že jíst před spaním je špatné nejen na váhu, ale hlavně pro celkovou kvalitu spánku. V tomto věku by to ale mělo být pro něj samozřejmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 11:11
@j.a.n.i1 píše:
S tím, divným si začala ty, když si komentovala výšku jejího syna, když jde o tvého, tak je najednou oheň na střeše :mrgreen:

Já psala, že mi přijde divné, že má jen 139cm, když jeho otec má dva metry a ona 180cm. Tys napsala, že divný je můj syn, to si tedy skutečně vyprošuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 11:12
@j.a.n.i1 píše:
No, rozhodně je zdravější celé odpoledne nejíst a v devět večer si dáš nějaké plnohodnotné zdravé jídlo, než si dát jeden hotdog k obědu, pak brambůrky s svačině a v večeři ten druhý hotdog. Takže ono to zas není úplně o tom čase, jako o tom co se jí, že.

Ale ona psala, že její syn si dá obrovský oběd, pak celé odpoledne nejí a v devět večer chce dva párky v rohlíku. S tímto srovnávám. Ty si jen vymýšlíš a podstrkuješ něco, co nikde nepadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 11:13

@unuděná Ted uz vubec. Pohadali se, kdy mu otec rekl, ze je tlusty, protoze urcite mu kupuju jen pepsinu a chipsy (nebyla to pravda), syn smrtelne urazeny, protoze kolu mel vzdycky zakazanou, nikdy bych neco takoveho nekoupila. Syn tam nechce chodit. A ja nepracuju, tak ani nemusi.

• Citovat
  • Upravit
7674
14.9.21 11:13
@Anonymní píše:
@Veru1987 Prosim te, jsi trapna. Syn mel v peti letech i sedmi normalni vahu.
Jak bys to udelala s osmiletym klukem, kdyz ti rekne, ze nema hlad, tohle jist nebude? Mas male dite, modli se, at takhle poslusna je porad. At nejde do lednice, az v noci usnes, at nemas rozmazlovaci babicky, co rikaj, ze z toho vyroste.

Takže v sedmi vážil normálně tak 30kilo a teď váži 54kg?
V 8mi se s ní bavit prostě nebudu… neřeknu pak v pubertě 14-15-16 let tam už problém být může, ale 8mi leté dítě aby si určovalo, fakt neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
14.9.21 11:14
@unuděná píše:
Já psala, že mi přijde divné, že má jen 139cm, když jeho otec má dva metry a ona 180cm. Tys napsala, že divný je můj syn, to si tedy skutečně vyprošuji.

O promiň, tak tvůj syn má divnou výšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 11:14
@Anonymní píše:
@unuděná Ted uz vubec. Pohadali se, kdy mu otec rekl, ze je tlusty, protoze urcite mu kupuju jen pepsinu a chipsy (nebyla to pravda), syn smrtelne urazeny, protoze kolu mel vzdycky zakazanou, nikdy bych neco takoveho nekoupila. Syn tam nechce chodit. A ja nepracuju, tak ani nemusi.

Hele, vy to máte celé nastavené nějak divně. Tak pokud otci přijde, že je tlustý a tobě taky, tak je to naprosto super situace s tím něco dělat ne? Táta ať s ním jde po družině na hodinu běhat/na brusle/na kolo a stravuje ho zdravěji. Totéž ty. Z něčeho se vyjíst musel, že ano. A pokud u táty jedl normálně, pak celkem chápu jeho rozhořčení, proč je tlustý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 11:15

@Mediula Kde jsi vycetla, ze mu nedavam tuky?

• Citovat
  • Upravit
53190
14.9.21 11:15
@j.a.n.i1 píše:
O promiň, tak tvůj syn má divnou výšku…

Nemá, ale děkuji za upozornění. Je to krásný, zdravý, vysoký kluk po tatínkovi :* :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí