Obézní dítě v devíti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.9.21 10:42

@tulipán Jaky zlom by mel prijit?
Co se ti na tom jidelnicku zda spatne? Zadne neodborne hubnuti se nekona. Syn nesmi mlsat, nepije sladke piti, nedelam smazene jidla, varim na minimu tuku. To neni hubnuti, to je jen normalni zdrave stravovani. Jedine ceho se drzim je davat mu dopo vice sacharidy, odpo spis bilkoviny a petkrat denne jidlo. Na tom mi opravdu nemuze vytknout nikdo nic.
Syn zacal spolupracovat prave pod pohruzkou pani doktorky, ze deti jako on jezdi ma hubnouci tabory, takze ho opravdu nikam neposlu, pokud to budeme zvladat sami doma. Zhubnuti trech kil za tri tydny a ze syn je porad vesely a v pohode za uspech povazuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.21 10:44

@Šarlota4 Syn ma bricho. Zezadu vypada uplne normalne. Je takovy mohutny, ma siroke ramena i zada. Doktorka sama neverila, ze tolik vazi.
Ja merim 180 cm, jeho otec 207 cm.
Porad doufam, ze to zvladneme doma.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.9.21 10:46
@Anonymní píše:
@tulipán Jaky zlom by mel prijit?
Co se ti na tom jidelnicku zda spatne? Zadne neodborne hubnuti se nekona. Syn nesmi mlsat, nepije sladke piti, nedelam smazene jidla, varim na minimu tuku. To neni hubnuti, to je jen normalni zdrave stravovani. Jedine ceho se drzim je davat mu dopo vice sacharidy, odpo spis bilkoviny a petkrat denne jidlo. Na tom mi opravdu nemuze vytknout nikdo nic.
Syn zacal spolupracovat prave pod pohruzkou pani doktorky, ze deti jako on jezdi ma hubnouci tabory, takze ho opravdu nikam neposlu, pokud to budeme zvladat sami doma. Zhubnuti trech kil za tri tydny a ze syn je porad vesely a v pohode za uspech povazuju.

Ok, ale jedno mi vysvětli - než vám pohrozila doktorka, tak to u vás probíhalo jak? Co jedl a kdy? Jak se hýbal? Víš, jestli 9 let jedl s prominutím jako čuňátko a místo zdravého oběda si vzal rohlík a párek a zalehl k televizi, tak ty návyky jsou tak hluboce zakořeněné, že se z toho budete hrabat sami opravdu těžko. Je to už velkej kluk, za chvíli nebudeš o jeho pohybu a stravě po většinu dne vůbec vědět a to, že ho hlídáš doma, bude spíš kontraproduktivní a začne se nacpávat venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 10:47

@Murka Kdyz to bude syn bojkotovat, tak s nim stejne neudela nikdo nic. A ted by to bral jako trest, coz by bylo dost nefer. Proc ho trestat, kdyz hubne a nepodvadi.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.9.21 10:48
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Syn ma bricho. Zezadu vypada uplne normalne. Je takovy mohutny, ma siroke ramena i zada. Doktorka sama neverila, ze tolik vazi.
Ja merim 180 cm, jeho otec 207 cm.
Porad doufam, ze to zvladneme doma.

A on má v devíti letech jen 139cm?? To mi přijde taky dost divné, já mám 183cm a manžel 189cm a jak jsem psala, syn má na devítileté prohlídce (dneska) 155cm :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.9.21 10:49
@Anonymní píše:
@Veru1987 Prestan se tady rozkrikovat. Nejedl proto, ze nechtel, nemel hlad. Ja nad nim nemohla stat, jak drap a cpat ho jak posvicenskou husu. Hlad mel proste az vecer. Treba v devet.
Musel zacit on sam chtit neco zmenit, coz se stalo ted.
Ja na kovid nic nesvaluju. Ja jen rikam, ze loni do krouzku nechodil, ja ho tocila po cele rodine, protoze byla zavrena skola, pak otevreli bez druziny, ja pracovala. Pak jsem otehotnela.

On sám musel chtít něco změnit? Devitileté dítě?? To nemyslíš vážně?? Prdlačku, mám pětiletou dceru, kdybych ji nechala jíst co chce neváži nyní 18,5kg. Chodíme pravidelně na prohlídky co dva roky, dítě má přibírat cca 2kg ročně. Což u nás plus mínus odpovídá. Je to o nastavení normální stravy od malinka. Necpát děcko sladkým, nedovolit mu vše… píti základ voda, sladké pití občas jako zpestření. Sladké max. jednou denně malinko, a když nebude nějaký den prd se stane. Ano jsou oslavy a tak, kde i moje dcera cpe chipsy, bonbony… A teď zrovna jsem s ní doma, a právě cpe do sebe bonbony… ale je to vyjimka. Prostě posuneme oběd.
Ale tohle jste měli mít nastavené od malinka. Od utlého dětství nastavené jídlo 5× denně. Zdravé jídlo. A ne čekat kdy na to příjde dítě samo že je obézní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 10:53

@unuděná To je strasne dlouhe. Ja jsem pracovala kratky/dlouhy, pak rizikove tehotenstvi, zavrena skola. Syn byl u otce nebo u babicky. Nechce snidat, obri obed, odpo nema hlad, vecer v devet chce dva parky v rohliku. Kdyz jsem byla doma, obed jsem casto resila z restaurace. K tomu synova vybiravost, kdy v deviti letech opravdu prvne byl ochoten si kousnout do syrove mrkve. Posledni par mesicu, kdy jsem lezela s tehotenstvim a syn byl se mnou, jsme o tom mluvili, ale bez uspechu. Kdyz jsem neco zakazala, nedala mu, zacal brecet. Takze jsem povolila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.21 10:54
@unuděná píše:
A on má v devíti letech jen 139cm?? To mi přijde taky dost divné, já mám 183cm a manžel 189cm a jak jsem psala, syn má na devítileté prohlídce (dneska) 155cm :think:

Opravdu? To prijde divne mne. Syn je nejvetsi ze tridy.

• Citovat
  • Upravit
102687
14.9.21 10:55

@Veru1987 No, o tom jestli zdravé jídlo = jídlo 5× denně se odborníci dost přou, takže bych to neprezentovala jako dogma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 10:56
@Anonymní píše:
@unuděná To je strasne dlouhe. Ja jsem pracovala kratky/dlouhy, pak rizikove tehotenstvi, zavrena skola. Syn byl u otce nebo u babicky. Nechce snidat, obri obed, odpo nema hlad, vecer v devet chce dva parky v rohliku. Kdyz jsem byla doma, obed jsem casto resila z restaurace. K tomu synova vybiravost, kdy v deviti letech opravdu prvne byl ochoten si kousnout do syrove mrkve. Posledni par mesicu, kdy jsem lezela s tehotenstvim a syn byl se mnou, jsme o tom mluvili, ale bez uspechu. Kdyz jsem neco zakazala, nedala mu, zacal brecet. Takze jsem povolila.

Bohužel, špatné nastavení od malička, okolnosti tomu možná nepomohly, ale rozhodně to nezpůsobily. Pravidelnost a pestrost stravy je to nejdůležitější, co máš dítě od batolecího věku učit. Bohužel jste to nezvládli a jak píšou holky, pravděpodobně ani dlouhodobě nezvládnete nyní. Sama píšeš, že máš (nebo měla jsi) problémy s váhou. O to spíš jste měli na stravu kluka dohlédnout. Pak byste v 9 letech nemuseli řešit, že nesnídá, nevečeří a nacpává se po nocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 10:58

@Veru1987 Prosim te, jsi trapna. Syn mel v peti letech i sedmi normalni vahu.
Jak bys to udelala s osmiletym klukem, kdyz ti rekne, ze nema hlad, tohle jist nebude? Mas male dite, modli se, at takhle poslusna je porad. At nejde do lednice, az v noci usnes, at nemas rozmazlovaci babicky, co rikaj, ze z toho vyroste.

• Citovat
  • Upravit
102687
14.9.21 10:59
@unuděná píše:
A on má v devíti letech jen 139cm?? To mi přijde taky dost divné, já mám 183cm a manžel 189cm a jak jsem psala, syn má na devítileté prohlídce (dneska) 155cm :think:

No, divný je spíš tvůj syn, to je tvrdě nad 97 percelilem… i těch 139 je někde kolem 75%, takže celkem vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 11:01
@j.a.n.i1 píše:
@Veru1987 No, o tom jestli zdravé jídlo = jídlo 5× denně se odborníci dost přou, takže bych to neprezentovala jako dogma.

Tak rozhodně je to zdravější, než celé odpoledne nejíst a dát si v devět večer dva hotdogy :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 11:02
@j.a.n.i1 píše:
No, divný je spíš tvůj syn, to je tvrdě nad 97 percelilem… i těch 139 je někde kolem 75%, takže celkem vysoký.

Třeba proto, že i my jako rodiče jsme nad 97 percentilem? A zakladatelka má manžela přes 2 metry výšky. A toho divného syna bych si vyprosila. Urážky fakt nejsou na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 11:02

@unuděná Ale ja se tu prece nepru o to, ze to neni moje chyba. Ja jen rikam, ze ted nevim, jak nastavit svaciny. Moje chyba to je, ale stojim si za tim, ze jidlo mel nastaveno jeste ve skolce dobre, hodne se zkazilo po nastupu do skoly, otec ho odmital vodit na krouzky, nechaval ho do ctyr v druzine a pak uz sli rovnou domu. Po nastupu kovidu se denni rytmus rozsypal uplne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi