Obézní dítě v devíti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3635
3.5.15 18:33

@ka2ka
Já mám sníženou funkci štítné žlázy, která se projevuje mj. přibíráním až obezitou. Podle jiných příznaků jako zimovřivost apod. jsem ji měla už tak 5 let, před diagnostikováním.
A váha? Při 173 cm jsem před dětma měla 54 kg, po dvou dětech mám 63 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
3.5.15 18:34

A holky, já ji sama můžu vzít na obeziologii nebo se to řeší přes praktika? Protože její dr to neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
3.5.15 18:36

Aha, takže ten kroužek neni proto, ze je nenocna, ale proto, ze máti nechce dceru vodit. A jsme zase u toho…vse o přístupu rodičů. Bohužel, ty s tim asi nic nenadelas, na všechno budou vymluvy/omluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030

Ty to nevyřešíš, a ještě si poštveš rodinu proti sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
@SlecnaSally píše:
A holky, já ji sama můžu vzít na obeziologii nebo se to řeší přes praktika? Protože její dr to neřeší

Ne nemuzes. Nejsi zakonny zastupce. ;).Mimochodem resi se přes dětského lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
@neumisa píše:
Ještě mě napadlo - co ta holka? ona by nechtěla do toho nabízeného kroužku? přece jen v devíti už by na její názor mohl být brán zřetel.

Ano, ta by chtěla. U nich na vesnici je tancování, ale tam ji nechtěli kvůli nemoci vzít. Zbytek je pasé kvůli tomu, že by ji neměl nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
@neumisa píše:
Ještě mě napadlo - co ta holka? ona by nechtěla do toho nabízeného kroužku? přece jen v devíti už by na její názor mohl být brán zřetel.

Ano, ta by chtěla. U nich na vesnici je tancování, ale tam ji nechtěli kvůli nemoci vzít. Zbytek je pasé kvůli tomu, že by ji neměl kdo na kroužek brát. Proto jsem se nabídla, jenomže z vlaku má matka strach-asi aby ji někdo neukradl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
3.5.15 18:37

@kattkka
Němají? Tak je necháme, ať se projí až k prasknutí? A proč té mojí sousedce všichni doktoři pomalu nadávají, že kluk musí zhubnout min. kilo za měsíc?
Těžko posuzovat Tvoji dceru, když jí člověk nevidí. Váha sama o sobě nic neřekne. Je rozdíl, jestli je dítě osvalené nebo má jen faldy tuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
3.5.15 18:40
@jenika1 píše:
Ty to nevyřešíš, a ještě si poštveš rodinu proti sobě.

Mno, tak partner si myslí to samé co já. A tchýně to prostě neřeší. Sama je silná i otec-jenomže to je klasickej depota a matka jedná podle něho-takže už kvůli němu se jiná jídla vařit prostě nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26457
3.5.15 18:40
@SlecnaSally píše:
Ano, ta by chtěla. U nich na vesnici je tancování, ale tam ji nechtěli kvůli nemoci vzít. Zbytek je pasé kvůli tomu, že by ji neměl kdo na kroužek brát. Proto jsem se nabídla, jenomže z vlaku má matka strach-asi aby ji někdo neukradl

no tak to je těžký. Leda naočkovat holku, ať si doma vyřve, že se chce hýbat a pak jako hodná tetička nabídnout doprovod. Jenže to by ta holka fakt musela chtít a překecat rodiče. Jít proti rodičům je ošemetná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
3.5.15 18:41
@blanula19 píše:
@kattkka
Němají? Tak je necháme, ať se projí až k prasknutí? A proč té mojí sousedce všichni doktoři pomalu nadávají, že kluk musí zhubnout min. kilo za měsíc?
Těžko posuzovat Tvoji dceru, když jí člověk nevidí. Váha sama o sobě nic neřekne. Je rozdíl, jestli je dítě osvalené nebo má jen faldy tuku.

Ne nemaji. ;). Mělo by dodržovat hlavne jídelníček. ;) A jestli na to zhubne nebo ne není dulezite. Třeba na zacatku nez si telo zvykne by zhublo třeba 1az2kg ale rozhodne nedavat zadne diety apod… ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
3.5.15 18:48

@SlecnaSally Chapu, ze te to trapi, ale v podstate ti do toho nic neni a myslim, si, ze to muze nadelat hodne zla v rodine. Co je ale velmi smutne je to, ze to zrejme neresi lekar divky!!! A to je na povazenou, protoze ten by mel zahajit spolupraci s rodinou.
Pohyb je fajn, ale dulezita je predevsim strava. STacilo by, kdyby holka ubrala prilohy a nahradila je velkym mnozstvim zeleniny. A prestala tolik solit samozrejme. To vynechani priloh by prospelo i mozku.

• Citovat
  • Upravit
3635
3.5.15 18:48

@kattkka
Ale však tu o dietách nikdo nemluvil. Pokud ale dítě krmí klobásama, párkama a smaženým, tak bude akorát tak ještě tlustější.
Já diety neuznávám. Stačí se nepřejídat, jíst pravidelně, trochu pohybu a jde to i bez diet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
3.5.15 18:51
Ještě jedna věc sice zakladatelka pise vahu ale uz ne vysku. ;) @blanula19 :
@blanula19 píše:
@kattkka
Ale však tu o dietách nikdo nemluvil. Pokud ale dítě krmí klobásama, párkama a smaženým, tak bude akorát tak ještě tlustější.
Já diety neuznávám. Stačí se nepřejídat, jíst pravidelně, trochu pohybu a jde to i bez diet.

Ja nevim ale ona je otázka kolikrat tu klobasku taky ma a ten parek… :nevim: :nevim: tohle nikdo nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.5.15 18:52

@SlecnaSally JE TO TĚŽKÉ. TAKOVÝCH RODIČŮ BOHUŽEL DNES PŘÍBÝVÁ.
Sama jsem kdysi jako dítě byla obézní, že v tom byla strava, jsem pochopila až v pubertě. Halt jak mě naučili…
Posměchu jsem se nevyhla, sama jsem trpěla komplexy. Co si budeme vykládat, holky díky tomu mají už jen krůček k anorexii, nebo bulimii, všechno je to o uvědomování si postupem času svého těla.
Měla by jsi si s rodiči vážně promluvit, jestli si to vůbec uvědomují, na co jí do budoucna svým přístupem zadělávají.
Ještě JE čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati