Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já rodila třikrát na Obilňáku a byla jsem celkem spokojená.
Až teda na druhý porod, to jsem přijela s kontrakcemi po dvou minutách, oni neměli volný pokoj, takže mě nechali víc než hodinu v čekárně ambulance mezi těhulkami, které tam čekali na monitory a prohlídky. Tak to bylo celkem nepříjemné.
Pak mě teda dali na nadstandart, který jsem si ale stejně vůbec neužila, protože dcera se do půlhodiny narodila.
Ale jinak porodní asistentky jsem měla příjemné, to je nejdůležitější.
Oddělení šestinedělí je co se týče vybavení dost zastaralé, ale zase taková hrůza to není. Blbé je, když se narodí nárazově víc dětí, že pak jsou plně obsazeny i čtyřlůžkové pokoje (to se mi stalo teď u třetí dcery). Sociálky jsou společné, ale když jsem se šla sprchovat, většinou tam nikdo nebyl. Jídlo celkem dobré.
Za šest týdnů půjdu rodit počtvrté a rozhodně si vyberu zase Obilňák.
@Teruška85 píše:
Zdravím všechny maminky,
vím, že podobná témata tu už jsou, ale zajímají mě aktuální poznatky a zkušenosti s těmito brněnskými porodnicemi.
Jsem prvorodička, mám termín porodu v únoru a stále se jaksi nemohu rozhodnoutSlyšela jsem, že na Obilňáku mají krásně zrekonstruované porodní boxy, ale šestinedělí dost děs. Zato Bohunice mají oboje na docela dobré úrovni, i když na boxech chybí sociální zařízení.
Budu ráda za vaše osobní názory, moc děkuji
No nedokazu si predstavit porod bez vlastniho soc. zarizeni. dostanes klistyr, budes zvracet a kam pobezis?
Ja byla na Obilnakuz na nadstandartu takze pokoje nevim ale porodni boxi super
Já jsem se nikdy plně nerozkojila a tak trochu jim to dávám za vinu. Poslední večer mě sestra tak vystresovala, že jsem noc prořvala. Já odcházela z porodnice a nevěděla jsem, jak poznám, jestli malá pije nebo ne
Pak k nám lítala laktační, ale bohužel… Do teď mě to hodně mrzí. Ale to je na jinou diskuzi.
@Mandarinka01 a kde jsi rodila-Bohunice nebo Obilňák? Kojení se taky bojím, že nebudu vědět co a jak a nikdo mi nic nevysvětlí ![]()
Na obilňáku za mnou sestra stale chodila a ukazovala jak maleho přikládat ukázali nám také první pomoc i koupání druhý den po porodu bylo to fajn byl tam semnou i manzel na tech prednaskach tak hned mohl malého koupat ![]()
Ahoj, puvodne jsem chtela rodit v Bohunicich jela jsem tam kdyz to na me prislo. 2 hodiny jsem byla na monitoringu a sestricka ze mi da vlozku jestli to je opravdu plodovka (ze bych porad curala no nevim).pak me vysetrila nejaka mudr. Byla jsem na 4 cm a dost velke kontrakce a v tom mi sdelili, ze me rychlou prevezou na Obilni trh, ze me nema kdo odrodit. Muj muz cekal na chodbe v cekarne a to ze budu prevezena se dozvedel az od sanitaku, za celou tu dobu mu nikdo neoznamil co se deje. Takze za me Bohunice nikdy. Rodila jsem na Obilnaku a doporucuji. Co se tyce porodu vysli mi max vstric co se tykalo meho porodniho planu. Porod jsem mela slozitejsi a vystridalo se tam asi 5 doktorek a vsechny fajn i porodni asistentky i sestricky. Nejvic chvalim pana primare diky jeho az neuveritelnymu klidu co z nej cisilo vse nakonec dopadlo dobre a bez cisare. Porodni boxy mensi ale fajn. Sestinedeli trochu vic zastarale ale vykompenzoval to personal vsichni moc mili a ochotni. Jen co na novorozeneckem me vadilo jedna sestricka starsi blondyna na kratko strizena byla trochu protivnejsi a hlavne smrdela od cigaret-coz na novorozeneckem oddeleni je nepochopitelne. A s kojenim take propadak kazda radi neco jineho. Rozkojila jsem se az doma pekne v klidku. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.