Objednané zboží jsem už nechtěla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4043
5.11.20 18:25
@Tejina píše:
@lachtanice86 psali skladem, a ušijeme pro vás, toho jsem si, přiznávám, nevšimla, teď jsem to přihlížela znovu. Koukala jsem jen na to skladem.

Tak pokud bylo skladem třeba jen u „normálního“ povlečení a u toho prodlouženého bylo ušijeme pro vás, tak není moc co řešit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tejina
5.11.20 18:41

Chňo…hodila jsem na to ještě jednou oko a je to teda dobře matoucí. U části mají napsané skladem, u části ušijeme pro vás, já asi mrkla na první povlečení, viděla skladem a dál už nedokoukla…stránka je to tahle https://www.goldea.cz/…a-70-x-90-cm

Nojo :zed:

• Citovat
  • Upravit
4928
5.11.20 18:44

Já nepochopím, proč tam prostě člověk nenapíše, když si nákup rozmyslí.
Já teda ani nevím, že někde proběhne automaticky storno - očividně máš s tímhle jednáním spoustu zkušeností, ale moc normální mi to teda nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.11.20 18:45

@Tejina Nejedná se o zakázku na míru, když si na eshopu volíš nějakou z jejich nabízených variant a je jedno, jestli už to mají ušité nebo to teprv šijou. Na míru by to bylo, pokud bys měla nějaké specifické požadavky, svoje rozměry, něco jiného než co oni přímo nabízejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
5.11.20 18:57

@Tejina No, když koukám na ten tvůj odkaz, tak to na mě působí dojmem, že tím ušijeme pro vás v podstatě spíš poukazují na delší dodací lhůtu :nevim:
Což ovšem nic nemění na tom, žes tam měla napsat (nebo je jinak kontaktovat) a objednávku zrušit… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
5.11.20 19:35

Klikla jsem na ty stránky.
Je to jednoduché.
Klasické na jednolůžko dělají tzv. na sklad.
To znamená, že je udělají třeba z celé role (70 i více metrů). Najednou to naloží, nařežou pilou, připraví. Ti, co to šijí, to šijí pásovou výrobou.

Ty sis objednala prodlouženou délku.
A protože tu si objedná jeden zákazník že 100, nemají ji skladem, ale protože to vyrábí ( a nebo mají někoho, kdo jim to tu u nás obratem umí vyrobit- ale podle terminu by mohli mít svoji dílnu), tak ti to jsou schopni do 14 dní vyrobit.
V podstatě na zakázku.

Někdo jde, odmotá látku, nůžkami to nastříhá, navleče si potřebné stroje těmi správnými nitěmi a samostatně to jako jeden kus ušije. Je to mnohem více práce než v prvním případě.
(Asi jako když si uděláš těsto na palačinky a pečeš jednu za druhou, pak umyjes nádobí. A nebo si uděláš těsto na jednu palačinku a upečeš ji, umyješ nádobí a pak přijde někdo další, kdo ji taky chce, zase uděláš těsto na jednu, upečeš ji, umyješ nádobí a tak dokola.)

Za mne, tohle byla zakázka na míru, byť to nabízejí ve své nabídce. A nedivím se, že se brání, že se jim to nelíbí, protože ho budou pravděpodobně těžko prodávat (a předělávat ho na normální je spousta práce navíc).

Vyrábíme kalhoty, máme určité množství na skladě, ale zároveň je děláme na míru.
Ty na míru děláme hned, jak přijde objednávka. Řekni mi, co bychom měli pak dělat s těmi hotovými kalhotami na míru, kdyby nám poté, co je ušijeme, zákazník zavolal, že si to rozmyslel, že už je vlastně nechce? Kdo by měl zaplatit ten materiál, tu práci těch, co to vyráběli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.11.20 20:47

@Brontik
„Občanský zákoník jako jednu z výjimek z odstoupení od smlouvy uvádí zboží, které bylo upraveno podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu. E-shopaři se často mylně domnívají, že se tato výjimka vztahuje na veškeré zboží vyrobené na zakázku, tedy na zboží, které je teprve vyrobeno (nebo dovezeno) na základě objednávky kupujícího. Tak tomu však není. Vyloučit právo spotřebitele na vrácení zboží na základě této zákonné výjimky jde pouze v případě, že zboží bylo vyrobeno či upraveno podle specifického zadání spotřebitele a je tak de facto vyloučeno, že by bylo možné toto zboží prodat jinému zákazníkovi. Pokud si však spotřebitel pouze objedná zboží, které bude teprve vyrobeno, ale do zhotovení nijak nezasahuje, ani neovlivní podobu či vlastnosti vyrobeného zboží, právo odstoupit od smlouvy mu zůstává. Stejně tak může spotřebitel vrátit zboží i v případě, že ovlivnil jeho konečnou podobu, ale pouze výběrem z nabízených parametrů (např. výběrem z nabízených barev, rozměrů, látek apod.). Stručně řečeno, pokud si zákazník pouze vybere zboží z již existující nabídky, aniž by přispěl nějakým vlastním specifickým pokynem k finální podobě zboží, nelze mu bez dalšího odepřít právo na vrácení zboží.“
 https://pravopropodnikatele.cz/…-od-smlouvy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
6.11.20 07:51
@MrsNorris píše:
Já nepochopím, proč tam prostě člověk nenapíše, když si nákup rozmyslí.
Já teda ani nevím, že někde proběhne automaticky storno - očividně máš s tímhle jednáním spoustu zkušeností, ale moc normální mi to teda nepřijde.

Tak jsou eshopy, které objednávku stornují, když jim do určité doby nepřijde platba na účet, pokud nejde o dobírku. Několikrát se mi stalo, že byl nějaký problém s platbou online. Když jsem se v mailu dočetla, že dojde automaticky ke stornu, tak jsem neřešila a stejně zboží si objednala znovu, pod jiným číslem zakázky a platba již proběhla úspěšně. E-shop sám od sebe první objednávku zrušil a druhou pak potvrdil. Když to ale není přímo uvedeno, je slušné nějak sám od sebe komunikovat, to souhlasím. Pokud se člověk ozve brzy, tak není problém objednávku zrušit, upravit…V tomhle případě bych zboží zaplatila, ono povlečení navíc se doma neztratí a příště už bych postupovala jinak a dala si větší pozor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.20 23:58

Čus kaktus. Jakou adresu mám napsat do objednávky, když si chci objednat zásilku na Českou poštu v mém městě? Mám napsat adresu mého bydliště nebo adresu té pošty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
8.11.20 00:34

Především tedy nechápu ten anonym když se paní stejně odtajnila, ale to byl asi omyl :D
Nicméně je jedno jestli to bylo či nebylo na zakázku. Pokud pomineme to, že je to prasárna, tak doručením přijetí objednávky které bylo potvrzeno mailem, vzniká mezi vámi a obchodem smluvní vztah. Musíte se tedy řídit obchodními podmínkami, které jste jistě potvrzovala při odesílání objednávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
8.11.20 11:32

@Chechtavý květák Buď volím přímo balík na poštu. Když je to v nabídce dodání a když ne píšu adresu pošty.

• Citovat
  • Upravit
8.11.20 12:01

@smajlik345 v nabídce je „Česká pošta - balík do ruky“. Takže když napíšu adresu mého bydliště tak zásilka dorazí na českou poštu v tom městě kde bydlím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
8.11.20 12:19
@Chechtavý květák píše:
@smajlik345 v nabídce je „Česká pošta - balík do ruky“. Takže když napíšu adresu mého bydliště tak zásilka dorazí na českou poštu v tom městě kde bydlím?

Když je v nabídce balík do ruky a napíšeš adresu bydliště tak dorazí balík tobě domů. To by muselo být v nabídce Balík na poštu a pak by jsi vybrala adresu dané pošty kde chceš balík poslat a on by dorazil na poštu To jsou dvě možnosti, které pošta nabízí.

Ale já občas když objednávám balík a v nabídce je pouze česká pošta - balík do ruky. A vím že nebudu doma. Tak aby se pošťák nemusel zdržovat a zvonit u domu. V nabídce zvolím česká pošta - balík do ruky. Vypíšu své jméno, příjmení, tel. číslo atd..A u adresy nepíšu svojí adresu bydliště, ale napíšu adresu pošty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák