Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nechapu jak si nekdo muze rozmyslet hned po odkliknuti, ze to nechce. Melas tam zavolat nebo napsat, at objednavku stornuji. Snad ti prisla nejaka zprava o potvrzení ne?
Příspěvek upraven 05.11.20 v 14:02
Tak pokud to dělali na zakázku tak to koukej zaplatit, zničila jsi jim látku, plýtvala časem a co s tím jako ted mají dělat?
Taky se mi stalo, že jsem si nákup rozmyslela, ale měla jsem email, kde je číslo objednávky, tak jsem napsala a poprosila o stornování. To že děláš mrtvého brouka a čekáš že se to samo vyřeší je neslušné a vůbec se nedivím, že se jim to nelíbí.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat…objednala jsem si zboží a teprve po odkliknutí objednávky jsem si to rozmyslela s tim, že to nechci. A tak jsem to nezaplatila a počítala s tím, že se to posléze stornuje, jak je jinde normalni. Teď mi z toho obchodu píšou, že zaplatit musím, že to pro me šili (objednala jsem povlečení a povlak na polštář). Jakej teď je postup? Fakt se mi to nechce platit, sehnala jsem jinde lepší…A tohle prostě vypustiladíky!
Tak to snad zaplatis kdyz to bylo na zakázku a nechápu, jak si to mohla vypustit. Je snad slušnost jim napsat, že nemáš zájem, zvlášť když sis to rozmyslela hned po odkliknuti
Tak ono to nebylo hned po odkliknutí, asi po dvou dnech, a na zakázku…to je těžký, nechtěla jsem nic na zakázku, prostě jsem si vybrala povlečení v prodloužené velikosti, čili vlastně dnes uz standard a povlak na polstar také ve standardní velikosti. To, že to sijou, jsem zjistila až pak…Tak teď vážně nevím.
Pokud jsi to objednala, tak je to závazné a ty to musíš zaplatit.
@Anonymní píše:
Tak ono to nebylo hned po odkliknutí, asi po dvou dnech, a na zakázku…to je těžký, nechtěla jsem nic na zakázku, prostě jsem si vybrala povlečení v prodloužené velikosti, čili vlastně dnes uz standard a povlak na polstar také ve standardní velikosti. To, že to sijou, jsem zjistila až pak…Tak teď vážně nevím.
To neni jejich chyba, ze si neoverujes odkud si co kupujes a jaky to ma původ
proste bych to zaplatila a tecka, kdyz uz jsi neměla tolik slušnosti to stornovat.
@Anonymní píše:
@vertunka a postih, když to nezaplatim?
Můžou to soudně vymáhat.
To je mazec. A pripadas si zcela normalni a v pravu, zvlast když to hrdinne pises jako anonym. Sama vis, ze je to prasarna, akorat ted nevim, co vetsi. To, ze sis to rozmyslela a proste jako kralovna cekala, ze se to vyresi samo, nebo to, ze ted hledas zpusob, jak se odpovednosti za svou vlastni blbost vyhnout a nebo do třetice, ze napises „jak je to jinde“, tudíž to vypada, ze tyhle vyjebavky ti prijdou normalni. No proste charakter ![]()
Podivej se do zákoníku, ale myslím že u zakázky na miru máš smůlu. Tam myslím nejde ani zboží do 14 dní vrátit bez udání důvodu. Jako fakt napsat pár slov ruším objednávku je nadlidský výkon a o slušnosti nemluvě.
@Anonymní píše:
@vertunka a postih, když to nezaplatim?
Můžou to vymáhat soudně. Kolik máš platit?
@lachtanice86 asi 19 stovek.
Úplně schválně to nebylo, ale kachnám na internetech se zpovídat nebudu. Díky všem.
@Anonymní píše:
@lachtanice86 asi 19 stovek.Úplně schválně to nebylo, ale kachnám na internetech se zpovídat nebudu. Díky všem.
No tak proč to píšeš na emimino, když se nikomu nebudeš zpovídat? ![]()
Ahoj, chci se zeptat…objednala jsem si zboží a teprve po odkliknutí objednávky jsem si to rozmyslela s tim, že to nechci. A tak jsem to nezaplatila a počítala s tím, že se to posléze stornuje, jak je jinde normalni. Teď mi z toho obchodu píšou, že zaplatit musím, že to pro me šili (objednala jsem povlečení a povlak na polštář). Jakej teď je postup? Fakt se mi to nechce platit, sehnala jsem jinde lepší…A tohle prostě vypustila
díky!