Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Eteas píše:
Dobré ránko všem,
docela vám závidím, že jste doma a můžete si v klidu povídat. Já to tady v práci rychle pročítávám ať nejsem večer moc pozadu a konečně mám chviličku taky něco napsat.
Aniska: taky jsem v 11tt
piki: podbřišek mě taky pobolívá, někde více a někdy méně
lísteček: gratuluji ke krásným narozeninám a přeji hlavně pohodové těhu a ať vše dopadne na 1
duckina: třeba ti nasadí jinou léčbu, která zabere
Hovezinka: my měli tu „smůlu“, že jsme to museli říct v podstatě hned na začátku, to jsem byla teprve 6tt, protože tchýně slavila narozeniny a já bych nemohla pít, tak jsme to oznámili a manželovi rodiče a sestra to vzali skvěle, ženský se hned rozbrečely, no co budu povídat a dva týdny na to byla oslava zase u tety, takže tak se to dověděl zbytek rodiny a ti to vzali tak nějak suše bych řekla no… ale nejdříve to věděla moje mamka a ta se taky rozbrečela
Tak to jsem řešila taky, protože jsem se to dozvěděla na začátku, a měli jsme před sebou divokou oslavu, další den svatbu, pak kolaudačku u nás.. Dala jsem si symbolicky vinný střik a svedla to na problémy s krví, ale stejně si asi všichni myslí svoje. Mojí mamce jsem to řekla hned, kvůli podezření na mimoděložní, kdyby to se mnou seklo, aby věděla, a mojeho rodičům nedávno, ale „venku“ zatím nic, tak jsem zvědavá, jak rychle se to roznese, až donesu do práce neschopenku z gyndy
pač tam na to čekají už od svatby, a co marodím, je to každému víc než jasné…
K tomu jídlu-taky jsem vždycky držela krok s manželem, co se porcí týče, ale teď zaostávám, hlavně maso moc nemusím. Ne že bych ho nejedla vůbec, ale už ho tolik nesním. Zatím mi není špatně z ničeho, jen mi vadí některé pachy a z čerstvých oříšků mě pálí žáha. Pořád bych jedla kyselé zelí a zeleninu všeobecně. Na začátku jsem zase byla na ovoce, a to teď vůbec nemusím.
Eteas píše:
K tomu jídlu-taky jsem vždycky držela krok s manželem, co se porcí týče, ale teď zaostávám, hlavně maso moc nemusím. Ne že bych ho nejedla vůbec, ale už ho tolik nesním. Zatím mi není špatně z ničeho, jen mi vadí některé pachy a z čerstvých oříšků mě pálí žáha. Pořád bych jedla kyselé zelí a zeleninu všeobecně. Na začátku jsem zase byla na ovoce, a to teď vůbec nemusím.
Ahoj holky, teda vy jste tady toho zase napsaly..mě dnes čeká těhu poradna, tak se těším na mimi
.
Já taky jedla na začátku hodně kyselý-hlavně zelí a okurky…a teď se můžu utlouct po zelenině..ovoce u mě nikdy nevedlo.A maso už taky skoro nejím..přitom jsem na něm vyrostla.. ![]()
Lístečku, všechno nejlepší!
Samozřejmě především šťastné a klidné těhotenství a zdravé miminko ![]()
Hovezinka píše:
Už jste to řekli okolí? A jak moc širokému? Jak to přijali?
Přítel s nejlepší kamarádkou ještě ten den, v průběhu asi šestého týdne nejbližší přátelé, do rodin jsem se bála kvůli nízkému věku, oc nám na to poví, tak jsme vydrželi čekat asi do osmého, ale taky jsme se podělili a díky bohu byla radost. Teď vím, že na svěřování bylo brzy, kdyby se něco nepoveldo, tak bych ais nerada, aby to vědělo tolik lidí, ale věděla jsem „kulové“ o tom, jak to chodí.. Takže musím zaklepat
JInak mamka samozřejmě taky brečela, vnoučátko je zkrátka vnoučátku a vůbec první ![]()
Jinak s jídlem se musím pochlubit, že jsem dostala chuť na pořádné jídlo a dokonce na maso, dala bych si pečené kuře s bramborovou kaší, kuřátko už je vytažené z mražáku a rozmražuje se, jen nevím, jestli ho zvládnu naporcovat a připravit, když si vzpomenu na poslední přípravu syrového masa v 6. týdnu
Ale chuť mám obrovskou. ![]()
duckina píše:
tak já vás za chvíli zas opustim,musim k dr na kontrolu,ať vidí,že mi ATB nezabraly a že se tu furt dávim..debilní léčenej zánět průdušek…zlatý časy,když jsem vše mohla přecházet a za 3dny jsem byla „v cajku“..tohle 10ti denní zobání tablet je na nic..tak jsem zvědavá,kam mě odešle..
Jeje, at ti koukaj dat uz neco, co zabere… ![]()
preju, at te ten hnusnej moribundus co nejdrive opusti!!!!!!!!!!!!
lísteček píše:
dekuji za prani
Holky, drzim palce v poradnach!!!!
Taky přeji všechno nej ![]()
tyynka: tak to je super, že to všichni takhle suprově vzali, hodně štěstí ať to dobře dopadne… u nás se to zase vzhledem k věku očekávalo, že s touhle zprávou dříve či později přijdeme
takže nakonec mi dr už nic nedala
..píchla mě do prstu,aby zjistili,jestli to neni nakonec bakteriální,ale podle krve OK
..na ten můj buchcák si mám koupit nějakej sirup..a hodně pít..můj pitný režim je už od útlého dětství katastrofální,tak se nutim do každý sklenky…nenapadlo mě nic chytřejšího,než si dát mlíko..jsem málem nedoběhla na wc
těšim se na příští středu,jdu zas na další kontrolu a i když ne na UTZ,tak aspoň
zase uslyšim
začalo to nějak rychle utíkat..zítra už nástup na 23tt a nemam ani nic moc nastudováno ![]()
Tak jsem zpět od doktora-všechny výsledky mám v pořádku, vycházky už mám neomezené, takže jsem nadšená
.Mimi zase porostlo a bylo velmi živé-dokonce si strkalo ruku mezi nohy.
To se i pan doktor smál…bože, já jsem tak šťastná, že je vše v pořádku..
.Říkal mi,že vitamíny si mám koupit, že nikdy nevím, jaký budu nebo nebudu mít chutě-abych těch vitamínů měla dost..A jelikož jsem při každé návštěvě lehčí a lehčí-teď stojím na 63kg, tak si je raději asi koupím..Moc toho nepojím-i když zeleniny dost, tak pro jistotu.. ![]()
jééé,tak to gratulace k dobrým výsledkům
to brzo začíná s tím sebeuspokojováním ![]()
já zobu „CALIBRUM mami“..to je od II.trimestru a i při kojení..tam je mraky vitámínů a minerálů ![]()
duckina píše:![]()
![]()
jééé,tak to gratulace k dobrým výsledkům
to brzo začíná s tím sebeuspokojováním
já zobu „CALIBRUM mami“..to je od II.trimestru a i při kojení..tam je mraky vitámínů a minerálů
No mě byl doporučován Femibion-ale za 500Kč na měsíc-to fakt ne.Ségra měla nějakej GS Mamavit.Tak něco musím zítra vybrat v lékárně.. ![]()
Jen jsem na sebe naštvaná, že jsem se ho zapoměla zeptat na to těhu cvičení..
![]()
mě to poradila v lékárně,stálo mě 60tablet 223.- a má se jíst 2× denně…jim jen jeden a ještě ne každý den ![]()
duckina píše:
mě to poradila v lékárně,stálo mě 60tablet 223.- a má se jíst 2× denně…jim jen jeden a ještě ne každý den
Já jdu zítra k praktickému lékaři tak si rovnou skočím do lékárny a zeptám se jich co mi poradí, ještě k té moji šž.. ![]()
A to vyšetření u praktického lékaře-tam mi bude dělat jen EKG nebo co všechno??