Oblečení dítěte do školy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13415
21.11.22 20:43
@Lil Kitkatt píše:
Jde o to, na jakou výšku to má. Synovi je 14, vysoký je 176 cm a má 55 kg. Ten pásek mít musí, jinak z něj kalhoty spadnou. Co je na pásku divného, že ho tak řešíš? :think:

Právě. Neumím odhadnout váhu. Syn má 154 cm a 39 kg. Ty to máš více reálné k věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
21.11.22 20:45
@Veruš1 píše:
Nejsou tepláky jako tepláky. Ty značkové sportovní jsou slušivé a stojí více, než rifle. A opravdu je nosí většina. Záleží ale na povaze kluka. Můj je sportovec a jeho postava tomu odpovídá. Asi jinak by v nich vypadalo dítě kulička. Ale to tvůj syn asi nebude, když řešíš pásek.

Tepláky jsou pořád tepláky, a je úplně jedno, kolik tisíc za ně kdo dal a jaké mají logo. Do školy je to otřesný, ještě tak na učňáku bych to chápala, na ZŠ a lepších SŠ je to za mě ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.11.22 20:48

@Lil Kitkatt má mezi velikost (mezi dětskou a pánskou tj 170-M). Divného nic ale ptám se zda je to vhodné. Skoro všichni u něj ve škole nosí totiž tepláky takže podle spolužáků se oblékat nemůže… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24584
21.11.22 20:50
@zrcadlo píše:
Tepláky jsou pořád tepláky, a je úplně jedno, kolik tisíc za ně kdo dal a jaké mají logo. Do školy je to otřesný, ještě tak na učňáku bych to chápala, na ZŠ a lepších SŠ je to za mě ostuda.

No neuděláme nic. Zase u menších dětí je to lepší na pobyt venku, že si nemusejí pořád dávat pozor (nebo my), aby si nějaké božíhodové kalhoty neušpinily. Značkové nemívají ani na 2. stupni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
21.11.22 20:50

Šla bych do obchodu s džínami, kde mají opravdu pestré velikosti (tzn. různé šířky pasu a k tomu různé délky) a věřím tomu, že najde. Jinak na pásku není nic závadného a je to za mě úplně normální věc. Jestli chce být chic, může nosit ke kalhotám i kšandy, nedávno jsem potkala mladého kluka, měl kalhoty s kšandama, polo triko a na hlavě bekovku, a fakt mu to teda seklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
21.11.22 20:51

@zrcadlo asi záleží na úhlu pohledu. Přijde mi víc fajn, když mají děcka slušivé a pohodlné tepláky/sportovní kalhoty, než mít rifle, které jim třeba ani nejsou pohodlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24584
21.11.22 20:52
@zrcadlo píše: Šla bych do obchodu s džínami, kde mají opravdu pestré velikosti (tzn. různé šířky pasu a k tomu různé délky) a věřím tomu, že najde. Jinak na pásku není nic závadného a je to za mě úplně normální věc. Jestli chce být chic, může nosit ke kalhotám i kšandy, nedávno jsem potkala mladého kluka, měl kalhoty s kšandama, polo triko a na hlavě bekovku, a fakt mu to teda seklo.

Ten ale asi nebyl žák ZŠ, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
21.11.22 20:56
@Iva200 píše:
@Lil Kitkatt má mezi velikost (mezi dětskou a pánskou tj 170-M). Divného nic ale ptám se zda je to vhodné. Skoro všichni u něj ve škole nosí totiž tepláky takže podle spolužáků se oblékat nemůže… :)

A co je na pásku nevhodného? :nevim: Podle mě se nosí v první řadě proto, aby kalhoty nespadly. To je jakoby ses ptala, jestli je vhodné, aby si vzal třeba mikinu. Asi tě nějak nechápu.
Je to i trochu úsměvné, když říkáš, že spolužáci nosí tepláky. Takže tam je to asi fuk, ne.
A hlavně tedy 14 letý syn neví, co chce nosit? Můj má jasnou představu, určitě nečeká, až mu řeknu, co si má vzít na sebe a tepláky by si do školy nevzal ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
21.11.22 20:58
@lucad77 píše:

Byl, tak 7.-9. třída - děti vystupovaly před školou z autobusu asi z nějaké exkurze, většina dětí oblečena normálně, takže žádné divadlo to asi nebylo (nebo už dlabou i na to), on si držel v ruce bundu a vyskočil z busu. Připomněl mi děsně toho hlavního hrdinu z filmu Bota jménem Melichar, ten tam taky nosil kšandy, takovou neformální košili a sako a hrozně mu to slušelo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24584
21.11.22 21:02
@zrcadlo píše:
Byl, tak 7.-9. třída - děti vystupovaly před školou z autobusu asi z nějaké exkurze, většina dětí oblečena normálně, takže žádné divadlo to asi nebylo (nebo už dlabou i na to), on si držel v ruce bundu a vyskočil z busu. Připomněl mi děsně toho hlavního hrdinu z filmu Bota jménem Melichar, ten tam taky nosil kšandy, takovou neformální košili a sako a hrozně mu to slušelo :oops:

Tak možná jo, ale na to musí být ta správná povaha takhle vyčnívat, to není pro každého. A divadlo to klidně být mohlo, vždyť dneska někteří chodí jak vidláci i do Národního, zrovna minulý týden tam byl táta s důchodcema a říkal, že skoro jediní slušně oblečení, v oblecích a kravatách, byli lidi nad 65. A on si lámal hlavu, jestli nemá sako už moc staré. :nevim:

Příspěvek upraven 21.11.22 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
21.11.22 21:03
@Iva200 píše:
@Lil Kitkatt má mezi velikost (mezi dětskou a pánskou tj 170-M). Divného nic ale ptám se zda je to vhodné. Skoro všichni u něj ve škole nosí totiž tepláky takže podle spolužáků se oblékat nemůže… :)

Pánské M není na 170 a 60 kg. Hledej S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8460
21.11.22 21:48
@zrcadlo píše:

Hehe teď jsi mi pripomněla mého dědu. Ten se takhle vyjadřoval k džínám - za nich to byl pracovní oděv.

Nicméně také by mě zajímalo, jak ty „super“ tepláky vypadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
21.11.22 22:07
@lucad77 píše:

Můj syn občas taky nosí košili, džíny s kšandama apod..Ale chápu, člověk se spíš otočí za někým v přiměřeném věku a u výrazně mladších neřeší, zda jim to sekne.
Jinak já tepláky do školy taky neuznávám. Naopak má syn košile, polo trika, nosí spíš džíny a střídá různé mikiny,sako.Ale má i normální trička a tak si to střídá jak chce, někdy vytáhne vínovou košili a jindy tričko s nápisem třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
22.11.22 08:45
@Fiveone píše:
Můj syn občas taky nosí košili, džíny s kšandama apod..Ale chápu, člověk se spíš otočí za někým v přiměřeném věku a u výrazně mladších neřeší, zda jim to sekne.
Jinak já tepláky do školy taky neuznávám. Naopak má syn košile, polo trika, nosí spíš džíny a střídá různé mikiny,sako.Ale má i normální trička a tak si to střídá jak chce, někdy vytáhne vínovou košili a jindy tričko s nápisem třeba.
šestiletý syn nosí košili a sako do školy??? 8o :roll: 8o :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.11.22 11:34
@stinga píše: šestiletý syn nosí košili a sako do školy??? 8o :roll: 8o :roll:

Ano, není to tak, že bych mu to nutila.On si to většinou vytáhne sám. I sako jsem mu koupila v sekáči, protože si ho přál. Někomu se líbí tepláky, někdo nosí jen značkové oblečení a on se rád obléká trochu jako intelektuál. Jen když mají tělocvik, tak mu košili nedovolim, protože už tak je pomalej a ještě by se zdržoval rozepínáním a zapínáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková