Oblečení - jaké máte množství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4243
25.11.11 17:08
eMaminka píše:
Osmanka píše:
Ahoj holky,
kolik tak čeho máte? Manžel mi vyčítá, že toho má syn moc. Máme třeba 6punčocháčů, jednu hodně teplou bundu, tři méně teplé - ale jedna je z loňska a ta je mu fakt akorát a jednu jsem koupila zase výrazně větší. Minulý rok tálo a jeden den sletěl do bahna, druhý den taky - takže mi to nestačilo schnout. Tak si říkám, tak na 3dny oblečení, aby bylo. Pak máme dvě méně dvě podzimní čepky a tři zimní kulichy. Asi troje rukavice.
mám dvě děti a máme asi dvacaterou bundiček na zimu, různé velikosti, barvy, délky, pár kombinéz do sněhu, nějaké oteplováky, bože punčocháčů mám jednu plnou bednu… ostatních věcí asi 6 skříní… je toho tolik, že to stejně nikdy neunosej.. takže si myslim, že zbytečný.. ale mám šílené rodiče, prarodiče a vůbec velkou rodinu i v zahraničí a já jsem prvnía jediná co má děti… hele prát a žehlit to fakt není žádná zábava a oni mi z těch mejch treperend fakt dělaj modelky.. nevyjdou aniž by byli sladěný.. vymejšlej si.. občas fakt deset hodin než se vypravíme.. né, že bych byla jiná :oops:

to máš super, nám žádná babi nic nekoupí, nebo koupí, ale chce z to peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.11.11 17:10
Osmanka píše:
eMaminka píše:
Osmanka píše:
Ahoj holky,
kolik tak čeho máte? Manžel mi vyčítá, že toho má syn moc. Máme třeba 6punčocháčů, jednu hodně teplou bundu, tři méně teplé - ale jedna je z loňska a ta je mu fakt akorát a jednu jsem koupila zase výrazně větší. Minulý rok tálo a jeden den sletěl do bahna, druhý den taky - takže mi to nestačilo schnout. Tak si říkám, tak na 3dny oblečení, aby bylo. Pak máme dvě méně dvě podzimní čepky a tři zimní kulichy. Asi troje rukavice.
mám dvě děti a máme asi dvacaterou bundiček na zimu, různé velikosti, barvy, délky, pár kombinéz do sněhu, nějaké oteplováky, bože punčocháčů mám jednu plnou bednu… ostatních věcí asi 6 skříní… je toho tolik, že to stejně nikdy neunosej.. takže si myslim, že zbytečný.. ale mám šílené rodiče, prarodiče a vůbec velkou rodinu i v zahraničí a já jsem prvnía jediná co má děti… hele prát a žehlit to fakt není žádná zábava a oni mi z těch mejch treperend fakt dělaj modelky.. nevyjdou aniž by byli sladěný.. vymejšlej si.. občas fakt deset hodin než se vypravíme.. né, že bych byla jiná :oops:
to máš super, nám žádná babi nic nekoupí, nebo koupí, ale chce z to peníze.
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 17:11
Terrad píše:
verenika píše:
Osmanka píše:
Jé to jsem ráda, že toho nemáme přehršle, že i vy toho máte téměř všechny tolik. Protože tchýně mi říká - stačí ti troje trika, troje tepláky, kalhoty pěkné jedny. dvoje pyžama a co pořád kupuješ?

To je nějaká chytrá tchýně. U nás když se daří tak jsou i 3 trička,2 punčocháče za den…I dvě pyžama za večer :mrgreen:

By tchýně pořád prala 8o
Přesně, třeba já nesnáším když je malá jako čuně a teď jak leze, tak má tepláčky a i punčocháčky pořád špinavý, takže za den má 2-3. Taky nesnáší bryndáky, tak měníme i trička.

Taky jsme to měli. Teď je syn hrozně čistotný, sám přinese brindák a jakmile si trošku zašpiní něco, hned hlásí a musíme se převlíknout. Ale dává na sebe pozor, aby si tu jeho milovanou mašinku na tričku neušpinil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.11.11 17:17
Osmanka píše:
Terrad píše:
verenika píše:
Osmanka píše:
Jé to jsem ráda, že toho nemáme přehršle, že i vy toho máte téměř všechny tolik. Protože tchýně mi říká - stačí ti troje trika, troje tepláky, kalhoty pěkné jedny. dvoje pyžama a co pořád kupuješ?

To je nějaká chytrá tchýně. U nás když se daří tak jsou i 3 trička,2 punčocháče za den…I dvě pyžama za večer :mrgreen:

By tchýně pořád prala 8o
Přesně, třeba já nesnáším když je malá jako čuně a teď jak leze, tak má tepláčky a i punčocháčky pořád špinavý, takže za den má 2-3. Taky nesnáší bryndáky, tak měníme i trička.
Taky jsme to měli. Teď je syn hrozně čistotný, sám přinese brindák a jakmile si trošku zašpiní něco, hned hlásí a musíme se převlíknout. Ale dává na sebe pozor, aby si tu jeho milovanou mašinku na tričku neušpinil.

A kolik je malýmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.11.11 17:19
Osmanka píše:
verenika píše:
Osmanka píše:

By tchýně pořád prala 8o
Jo to mi říká - to prostě dvakrát v týdnu přemáchneš a je to. My právali denně pleny a žehlili je.

Tak to bych jí chtěla vidět, peru také látkovky, vlastně každý den tu pračku zapínám a stejně to ani neuschne, ráno jogurt - kam kydl - ne na bryndák - na punčochy, takže ho v tom nechám, až mi uschnou, co se zrovna perou :nevim: a v těhlech špinavých s ním půjdu do MC? nebo k doktorce - kamkoliv? no tak to raději budu za marnotratnou než špindíru :nevim: a věř mi, že se dá nakoupit za dobré peníze velmi kvalitně, chce to jen trochu hlídat a mít zmáknuté své okolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.11.11 17:30
Mišuna píše:
Já to nejsem schopná ani spočítat. Náš kluk má víc hadrů než my dva s manželem dohromady. Ještě, že je to mýmu chlapovi šumák, jiný by mě poslal někam na léčení. :mrgreen:

Jj, taky mám to štěstí, že chlap to neřeší…Ten je akorát na prášky, když vybere malýmu jiný oblečení než já myslím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 18:00

Verčo, je mu 2,5roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
25.11.11 18:06

Ahoj,
tak koukám, že jsme asi taky exoti, máme toho též dost. Chlap naštěstí nemá přehled a neřeší. Kalhoty asi 4× - rifle a manžestráky, pak troje fleecem zateplené, dvoje zateplené bavlnou. 7× punčochy, 7× body, 3× triko, 5× mikina, 2× zimní bundy, 2× oteplováky. 5× overal na spaní, 3× čepice na zimu, 3× rukavice. Děti jsou hrozná čuňátka, kolikrát převlíkám i několikrát denně a ven chodíme 2× denně a neustále se mi v něčem válí. Dnesk třeba v psím hovínku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
25.11.11 18:23
verenika píše:
Osmanka píše:

By tchýně pořád prala 8o

To jo, u nás tohle kluk umaže denně, někdy i víc věcí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
25.11.11 18:43

Naší malý je 10 měsíců, tak má nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.11.11 20:22

Robínkovi jsou už tři roky. Má dvoje punčocháče z loňska, troje jsem koupila včera (celkem 117 Kč :mrgreen: ), dvě bundy, obě z loňska a obě kupovali tchánovci, být to na mě, má jen jednu. Dvoje džíny, jedny kalhoty, tepláky jsem dokupovala kvůli školce, aktuálně má osmery, ve kterých nečeká velkou vodu :mrgreen: , triček s dlouhým rukávem, které mu jsou tak akorát, má cca pět, triček s krátkým má dost, má sedm mikin, z toho dvě budou za chvíli malé, dva svetry - slabé, jedny oteplováky, jednu kombinézu, obojí z loňska, dvě čepice na zimu, dvě šály, dvoje rukavice plus jedny palčáky z loňska. Jedny zimní boty, tchánovci koupí druhé. Ještě má dvě slabé bundy, několikery kraťasy, pět pyžam, zásobu ponožek a slipů. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 21:33
Raduš.ka44 píše:
Robínkovi jsou už tři roky. Má dvoje punčocháče z loňska, troje jsem koupila včera (celkem 117 Kč :mrgreen: ), dvě bundy, obě z loňska a obě kupovali tchánovci, být to na mě, má jen jednu. Dvoje džíny, jedny kalhoty, tepláky jsem dokupovala kvůli školce, aktuálně má osmery, ve kterých nečeká velkou vodu :mrgreen: , triček s dlouhým rukávem, které mu jsou tak akorát, má cca pět, triček s krátkým má dost, má sedm mikin, z toho dvě budou za chvíli malé, dva svetry - slabé, jedny oteplováky, jednu kombinézu, obojí z loňska, dvě čepice na zimu, dvě šály, dvoje rukavice plus jedny palčáky z loňska. Jedny zimní boty, tchánovci koupí druhé. Ještě má dvě slabé bundy, několikery kraťasy, pět pyžam, zásobu ponožek a slipů. :D

To máš prima, mně nějak z loňska ze všeho vyrostl. Dala jsem mu dvoje punčocháče a všechny mu padaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 21:34
Raduš.ka44 píše:
Robínkovi jsou už tři roky. Má dvoje punčocháče z loňska, troje jsem koupila včera (celkem 117 Kč :mrgreen: ), dvě bundy, obě z loňska a obě kupovali tchánovci, být to na mě, má jen jednu. Dvoje džíny, jedny kalhoty, tepláky jsem dokupovala kvůli školce, aktuálně má osmery, ve kterých nečeká velkou vodu :mrgreen: , triček s dlouhým rukávem, které mu jsou tak akorát, má cca pět, triček s krátkým má dost, má sedm mikin, z toho dvě budou za chvíli malé, dva svetry - slabé, jedny oteplováky, jednu kombinézu, obojí z loňska, dvě čepice na zimu, dvě šály, dvoje rukavice plus jedny palčáky z loňska. Jedny zimní boty, tchánovci koupí druhé. Ještě má dvě slabé bundy, několikery kraťasy, pět pyžam, zásobu ponožek a slipů. :D

Ještě kde jsi to koupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.11.11 11:08

Hm, tak mojí je také 2,5 a má méně oblečení..Ale já nejsem nakupovací a činčací typ..
Má jednu zimní bundu, dvoje punčocháče, jednu čepici, jedny boty..Až nastane situace ,kdy si řeknu, že mi to nestačí schnout nebo prostě jiné problémy tak teprve půjdu a koupím..
Dokud mi do toho dítě nekecá a je mu absolutně jedno co má na sobě a že to nestřídá, tak bude na tomto šetřit..
Starší už kupuji hodně, chci aby se líbila, ale u batolete to vůůůůbec neřeším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.11.11 11:58

Liz, a ty neměníš denně punčocháče? Nebo jak to děláš? 8o Jen dotaz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat