Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Pipi 00 záleží na materiálu těch legín, já mám taky hubenou holčičku, ve 2,5r nosí legíny na 18m a ještě jí plandají
Tedy když jsou bavlněné. Jak je tam nějaký podíl elastanu, tak už je to v pohodě, máme asi čtvery takové z lidlu a ty jí sedí dobře.
Tepláky dávám přešívat babičce, když je potřeba, většinou když od někoho dostaneme širší střih, už v tom má grif, protože hubené mám obě děti
Na staršího objednávám z netu tepláky Kugo - je to 100% bavlna a mají funkční šnůrku v pase ![]()
@Ali-Ali píše:
Mam teda kluka, takze leginy neresime, ale nedokazu si predstavit, ze bych na nej nejake sehnala(104cm, 13,4kg)jo a teplaky jsou katastrofa, maji sice snurku, ale uplne na houby, protoze u 9 z 10 s ni nejdou v pase stahnout (muze mi nekdo vysvetlit proc tam teda je?), takze mu proste vsechno pada. padaji mu i teplaky, ktere uz ma kratke
Já jsem teď viděla u jedné paní krásné šité legíny na kluka… mít mladšího, hned bych do toho šla ![]()
Zakladatelko do drazdan to máš kousek, primark je supr pro chudé, jezdím tam taky, já teda do vídně. ceny supr. jinak v polsku řetězec auchan, ale to nevím, jak to máš daleko, tam jsou věci pro štíhlé a ceny suprové.
@Pipi 00
jj pepco elasťáčky jsou úzký a dlouhý, jen vybírej podle skutečné délky a šířky dítěte a né podle etiket (na tříleťáka mi sedí gatě „6 - 7 let“).. a taky často mají jednu nohavici delší než druhou, ale to se snadno opraví a za 49/79,– na písek super ![]()
Taky doporučím obchod Pepco, dcera3,5 roku je taky hubeňour, nohy jak hůlčičky a jejich legínky vel. 104 jsou jí pěkně obtažený, nepadají ![]()
Také se přidávám - dcerka 5 let, 110cm a 16 kg, je hubenourek…leginy jedině z Pepco, nebo i z Lidlu ale jak který…Mám i problém s kalhotama - má dlouhé nohy, takže kupuji podle dýlky a to je velikost 116 a ne všechny mají regulaci, mám tu asi 3 kalhoty kde je potřeba přešít nebo všít gumu, ale nějak nemám čas a přiznám ani nejsem moc dobrá švadlenka a nemám šicí stroj ![]()
@mom.kri
no na dlouhány jsou taky dobrý ty falešný rejoicky od větnamců (tuším neverest?).. bývají dlouhý se stahováním v pase i dole na kotnících, takže na lítačku do lesa a na písek ideál a nemusíš přešívat ani stahovat gumu ![]()
@kjhui - jj to máš pravdu ale ty zase mají takovou blbou šnůrku na stažení, pomocí takové přesky a to jí jde taky blbě…takže do školky střídá 2 tepláky a jedny šustáky které majíé v pase pružnou gumu a nepadají ji. ![]()
@Pipi 00 také mám hodně štíhlou dceru. Teď jí je tedy 12 let. Vždy jsem musela volit mezi tím, jestli jí věci budou na šířku nebo na výšku ![]()
@mom.kri
hele ráno jsem si na tebe vzpomněla u skládání prádla, tu blbou přesku máme jen na teplejších gatích od toho neverestu, na těch tenkých pláťácích je jen šnůrka z té kostkované látky (mmch. s oblibou vytahovaná potomkem a mě pak čeká piplání se sichrhajskou a protahování šnůrky nazpět), asi už i větnamci šetří na přeskách ![]()
@Barushe @kjhui @mom.kri Tak jsem dnes zajela do toho Pepca a fakt dobrý. Ty půjdou. Potvrzuju, že je tam třeba chodit s metrem a měřit, každý kus je jiný a velikosti neodpovídají. Za 59 dobrý. Mám asi 5 ks
a nebyly to ani moc hrozné vzory.
H&M má taky celkem úzké, ale za 149. A pas mají širší.
Pokud chcete tepláky s nepřišitou gumou tak všechny české bavlněné co jsme měli mají gumu volně a dokonce i otvor aby se k ní dalo dostat (Dotex, Betty mode..). když máme nějaké s našitou gumou tak to normálně někde zevnitř napářu a navlíknu tam ještě navíc klasickou teplákovou gumu. Utáhnu, zavážu, uzel zastčím dovnitř
Zrovna tak, když je někde zavazovací šňůrka tak ji taky nahradím gumou. A ty Neveresty sice takhle upravit taky jdou ale dceři to dělalo na zadku pytel, vypadalo to blbě. Teď má tyto http://www.sportisimo.cz/…enich/64259/ a sedí jí hezky
Leginky nosí jen jako podvlíkačky v zimě tak je jedno jak vypadají.
@Ainy Taky nakupuju dětem oblečení české výroby, většinou mají gumu volně v tunýlku, funkční, ať jde o tepláky nebo spodní kalhotky.Ale ta cena je většinou bohužel někde jinde než nějaké Tesco, Lidl atd.
Mám ráda Tulec Trend, Amálka, Autex, Eva nebo menší české výrobce(logo a adresa na visačce).
Já si myslím, že většina oblečení se „speciálními požadavky“,dostupná je.Jen je to o ceně. Dle mého názoru, pokud si nějaká maminka založí podobnou diskuzi, tak za jeden kousek oblečení nechce dát několik stovek, ale zaplatit cenu podobnou jako v akci v Lidlu.
HM a CA mají taky oblečení pro hubené děti. Jedna z dcer má velmi útlou postavu, nakupuju jí tam taky něco. Je to levnější, než české oblečení, ale za pár korun často taky ne.
Já mám ty tenký neverestky na obě děti, ale jen proto, že jsem při nákupu asi přemýšlela o kravinách nebo nevím
a přehlídla jsem, že nemají uvnitř regulaci na knoflík a gumu, jinak už kalhoty bez tohoto nekupuju ani pro jednoho. Ale máma na to koukala a říkala, že to nějak půjde předělat..
Můžete se mi prosím kouknout, jaké mají složení materiálu ty legínky z pepca? Díky ![]()
Jinak já si teď i hodně nechávám věci na děti i šít, vlastně i na sebe. Ta kvalita je úplně někde jinde než zboží z řetězců, přitom o tolik dražší to není a je to originální ![]()