Oblečení v zimě do šátku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69113
2.11.19 08:22

@statecna.oslice kuklu mám přímo Little Angel: https://www.littleangel.cz/…ast-pudrova/?… není to merino, ale funkční materiál outlast, sedí skvěle, osvědčila se mi už na první dítě. Pokud bys váhala mezi velikostma, tak klidně menší, je pružná. Jinak si lidi hodně chválí merino od Crawlera, ale cenově už je to jinde. Já to tuhle ohmatávala, dobrý výběr mají tady:
https://www.minimol.cz/…c10_31_3.htm a nějak jsem se nemohla rozhodnout, jak ji nosím už ud podzimu, tak mi na to ty teplé přišly moc teplé a na druhou stranu ty tenčí už pak dost tenké na zimu…
Overal určitě bez ťapek. Já sehnala za slušnou cenu z druhé ruky Reimu, ale ta je nová taky cenově jiná liga. Ale obecně míň zateluju tělo (tam je navíc vrstva šátku/nosítka) a víc nohy (klidně i návleky) a hlavu a pak ty ručičky dle toho, jak moc je strká ven. Nejlepší teplo je stejně to aktivní, jak se hřejeme o sebe, oblékám méně než do kočárku.
Ale jo, kdyby člověk pořídil všecko, co by nutně potřeboval, tak to leze do peněz strašně :zed: Ale zas se to pak solidně prodá v různých nosicích skupinkách, FB bazárcích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.11.19 09:15

@statecna.oslice kukly bys opravdu potrebovala dve, doporucuji koupit spis tu dvojitou na zimu, bude mir vetsi vyuziti. Jw jsem ale treba kuklu nemela nikdy, vystacila jsem si s merino cepicemi (koupene nebo mnou pletene) z jednoho duvodu: casto se mi stavalo, ze mi dite usnulo v satku venku, ale pokracovalo ve spani i uvnitr. Vyndavanim z satku by se probudilo, svlekanim kukly by se probudilo. Proto jsem mu davala jen cepici, ktera sla nepozorovane stahnout z hlavy a merino capacky, ktere sly taky lehce sundat pri spanku. Jinak ty merino veci jsou nadherne a pohodlne, ale vyhodnotila jsem, ze moc drahe na to, ze nejsou nutne. Ja jsem mivala dite v satku normalne v domacich vecech (bavlnene body, polodupky), na to nosici mikinu a sodtshellku a zateplena hlavicka a nohy. Vetdi smysl vidim u starsich deti, ktere nemuzu hrat vlastnim telem - tam investuju do merino podvlekaci vrstvy a pletu svetry, cepky a nakrcniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.11.19 10:40

Ahoj, taky jsem řešila věčně holý krk (čepička neustále zklouzávala a bodýnko vygajdané kolem krku taky, měla jsem tendence přioblýkávat a to byl malý věčně zpocený a ofouklý při přendávání z nosítka do auta). S kuklou přes ramínka jsem vyřešila víc problémů naráz. Jsou hodně pružné, kamarádčina holčička nosí jednu kuklu několik let a pořád dobrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
2.11.19 11:15

@statecna.oslice mě se na tu krátkou dobu taky moc nechce investovat…
já to řeším tak, že má flísový overal s kapucí, ten co jde dole zahnout na nohách, pod ním pletené ponožky na normálních, nebo nějaké vyteplené jiné, klidně mu můžeš natáhnout svoje vlastní a bude je mít nad kolena :mrgreen: stejně to není vidět.
a dále přes šátek vrstvím, zavinovací svetr, bundu s vsadkou od nosicek.cz, mají i odepínací vyteplení.
Kuklu mám obyč bavlněnou, přes to dávám kapuci nebo ještě jednu čepici :think:

Na fb je Merino bazar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
2.11.19 18:38

@Hoa Mai tos mi připomněla s tím nepozorovaným svlečením čepice z hlavy - na to bylo mistr mé prvé dítě, obzvlášť na zádech, takže já jsem bez kukly odmítla vyrazit ven, pokud jsem nechtěla lovit čepici furt někde po zemi (i tu zavazovací) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.11.19 19:28

@ugluk To verim :lol:. V takovem pripade bych sla taky do kukly. U nas to vypadalo tak (u obou v zime nosenych deti), ze vyzadovali zafacovat do satku, co to slo, takze jim koukala jen sosolka hlavicky a nozky od kolinek dolu. Sundavat cokoliv je ani nenapadlo. Ja jsem naopak ty zavazovaci cepicky nezavazovala, abycj jim je mohla sundat a nandat co nejjemneji. Navic ja jsem nenosila na zadech, neni mi to pohodlne a vadi mi, ze na dite nevidim a nedosahnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
2.11.19 21:14

@Hoa Mai u mě to momentálně vypadá tak, že když má dítko náladu, nosím ho vpředu, ono se z šátku vymotá pomalu od pasu nahoru a visí v záklonu, děsná sranda (pro něj). Ještě nesedí. A to už jsem změnila úvaz, ať si může máchat ručičkama do strany, ale bez šance. Takže záda zatím nechávám, až nastane klidnější období :-) Tudíž zpět k tématu, já ještě extra zatepluju od pasu nahoru, což by normálně nebylo třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.11.19 21:24

@ugluk Jo, to mi taky syn delal. Nastesti to bylo v lete a do zimy uz chodil a trochu pobral rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
2.11.19 21:35

@Hoa Mai tak já to u obou dětí chytla na zimu… na druhou stranu zlatý nošení, neb v kočáru nevydrží ani půl minuty a pokud přikšíruju, vozím navíc vzteklouna. Jako zahrabat do fusaku a vozit spící miminko… neexistuje. Ale vím, že to přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
2.11.19 21:57

Jà teda taky nechtěla moc investovat do oblečení majkant, nakonec jsem pořídila 3 kousky od Crowlera - merino kuklu jednovrstvou ( při tužší zimě přidám čepici, jinak sedí skvěle), capáčky, jsou dost vysoké a skvěle drží, dcerka má teprve 3 měsíce, tak je bude mít do konce zimy, a má kryté celé lýtka :mrgreen: no a poslední kousek merino rostoucí kamašky, aby měla teplé nožičky. No, cena vyšší, nicméně zbytek oblečení mám na ni obyčejné. Zatím nosím v bavlněné nosící mikině a nosící softshellce, až přituhne, pořídila jsem si zateplovací kapsu. Navíc jsem zjistila, že nosící vložka pasuje zipem i do mé klasické zimní bundy, takže až přituhne, nebude to problém s tou zateplovací kapsou. Taky nosím s sebou nosítko i v kočárku pro případné kombinace. Zatím má dcerka na sobě body, huňatou mikinu, kuklu, merino kalhoty nebo teplé tepláčky, teplé ponožky, capáčky a v kočárku je pod tlustou dekou a nánožníkem. V případě nošení, ji takto šoupnu do nosítka, dám přes nás mikinu a bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
2.11.19 22:36

Ještě otázka pro všechny, asi koupím merino kuklu, dvojitou, pak až z ní vyroste nebude problém prodat za dobře… ale to oblečení… už si nepamatuju, jak to je s miminama :-). Když jí obleču - body s dlouhým rukávem na to triko s dlouhým rukávem, fleesový overal nezateplený, na nohy pod nějaké tepláky či legíny, tlusté ponožky - do nosítka asi ok, možná ještě nějaké vlněné capáčky na nohy (?) (stačí ten overal co má např. Lidl, co se dají nohy přetáhnout - uzavřít? do nosítka, stačí to i do kočáru, nebo musím mít takový ten tlustý nepromokavý - v zimě asi chodit nebude, když tak budu řešit v průběhu…), v kočáře ve fusaku když bude mínus pět, bude jí zima jen v tom flees overalu plus zimní bunda? Mám přidat bundu do kočáru, když bude vystrkovat ruce, do nosítka sundat? Nebo musí mít tu tlustou kombinézu do kočáru plus normální oblečení a pak jí v mrazu převlíkat - to se mi moc nechce… fusak je teplý, můžu si půjčit i berana… Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
3.11.19 00:25

Já vozila v zimě novorozence v domácím oblečku, prostě jsem popadla z postýlky, zamuchlala do zimního fusaku, přes to víko od kočárový tašky a pohoda. V největších mrazech jsem přes ten domácí obleček ještě dala ten lidlovej flísovej overal a nic víc. Když se dítě nemlelo a nestěhovalo ven, tak dobrý, jenom pořádnou čepici. Teď sice ještě nesedí, ale už má nakročeno a je to dítko extra živé, z fusaku furt leze ven a chce vozit na bříše, takže přidávám zateplení na vrchní část těla a pokud má potřebu jedit na břiše NA fusaku :zed:, tak holt kombinézu. Ale variantu teplá kombinéza plus zimní fusak jsem nepraktikovala ani na jedno dítě. Ale žijem ve městě, takže minus deset je tu extrém pár dní v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.11.19 07:57

@statecna.oslice Na noseni - pokud mas tu nosici mikinu a softku, tak za me je to moc. I kdyz zalezi na vasem osobnim tepelnem komfortu, musis to vyzkouset. Ale moje deti by se v tom uvarily, vzhledem k tomu, ze je zahrivam svym telem. Jak jsem psala vys ja jsem celou mestskou zimu pronosila dite v normalnim domacim obleceni (body, polodupky, max. lehka mikina), na to ty tri vrstvy satku, nosici mikina a softka a dite spokojene, teple, kolikrat i trochu zaparene, jak mel zaborenou hlavicku a nafunel si tam. Jednovrstvy flisovy overal jsem pridavala jen vyjimecne, hlavne na chate na horach, kdyz bylo treba -10 nebo kdyz fucel silny vitr.
Do kocaru - kazdy ma jinou oblibenou kombinaci. Podle me, pokud mas hodne teply fusak, pripadne toho beranka, tak bych dala body, polodupky/teplacky, overal a ten fusak, v mrazech pridala treba deku. Ja jsem mela fusak tensi, celorocni a davala jsem body+dupacky+overal+ fusak, kdyz byly teploty do nuly a kdyz bylo pod nulou, vymenila jsem overal za teplou kombinezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.11.19 08:06

@ugluk nasi nastesti brali kocar vsichni (vyjma te nejmladsi ze zacatku, ta ho nesnasela, ale pak si to rozmyslela), ale vsichni tri byli experti na jezdeni na brise (nase okoli uz je pak zacalo komentovat slovy „to jsou ty deti, co jezdi freestyle“), takze jsem kocarkove ksiry nepouzila ani jednou. :mrgreen: Pak mi porad lezli z fusaku. Nastesti je to vsechny chytlo az na jare, kdyz byla zima a tma, tak vydrzeli chrnet. Jak ja jim zavidela! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
3.11.19 09:54

@Hoa Mai já mám taky kočárkové děti, jen teď je blbý období. Taky jezdí na břiše, ale jak začíná lézt po čtyřech, tak děsná sranda vylejzat z kočáru ven. První dítě dřív stálo, takže to regulérně vystupovalo vestoje, a to ještě nesedělo. Takže jsem koupila obyč kšíry, který jsem na ně nandala a do kočáru ukotvila v poloze, v jaké zrovna chtěli jet. No, mezi náma, ty kšíry jsou fajn tak na to, když už bude házet z kočáru šipku, že nedopadne až na zem. Takže do šátku se obléká mnohem líp než do kočáru, protože v šátku jsou ty vrstvy furt stejný. Zato v kočáru se měněj dle toho, jestli bude výjimečně způsobně spinkat, poveze se ve fusaku nebo bude ovlávat ve větru, což předem neodhadnu a během procházky se to mění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat