Oblékání na vysvědčení
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak oblek mi na vysvědčení na ZŠ připadá jako nevhodný - považuju ho pro děti za výrazně slavnostní oblečení a předávání vysvědčení považuju sice za lepší, významnější den než běžnou školní docházku, ale zároveň ne za tak extra slavnostní, jako je třeba svatba, případně divadlo. Myslím, že i u tzv. lepšího oblečení je třeba dělat rozdíly a rozlišovat jakési „úrovně slavnostnosti“, aby byl člověk oblečený vhodně a nepřehnal to ani moc „dolů“, ani moc „nahoru“. Oblek vidím na školní úrovni vhodný až na maturitu. Takže třeba můj syn byl vyladěný do detailu (i s vestičkou, motýlkem atd.) na svatbu blízkého rodinného příslušníka, ale pro vysvědčení bych ho tak neposlala, protože by byl za kašpara. Zároveň děti nevyšlu pro vysvědčení ve sportovních kalhotách a triku, které nosí v běžný všední den. Takže kluk měl světlé plátěné kalhoty společenského střihu (žádné kapsáče) a polokošili. Dcera (ač nesukňový a nešatový typ) chodí pro vysvědčení v sukni a halence, jediný den v roce, kdy je svolná jít takto oblečená do školy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Dnes jsme šli s klukem pro vysvědčení. A koukal jsem na to v čem si pro to jdou. Hezky v triku a kalhotech někteří šli i v teplácích. Jak oblékáte děti na vysvědčení vy a jak to u vás dopadlo? Já osobně preferuji oblek i s polobotkami a kravatou.
Já jsem rozhodně za rozlišování situací - díte nemusí mít vyloženě oblek, ale pěkné kalhoty a košili při návštěve divadla, koncertu, přebíráni vysvědčení, apod. považuji za samozřejmost. Ale tu různorodost vnímám též, učila jsem na zuš a rodiče byli schopni poslat dítě na koncert či zkoušky v obleku, stejně jako v teplákových kraťasech a mikině
. Já s tímto nesouhlasím a vždy jsem do ZK psala, že na koncert prosím adekvátní oděv (samozřejmě dle možností, ale určitě ne špinavé kecky nebo tepláky). Ale rozpor jsem vnímala třeba i mezi kolegyněmi, kdy se některé vyjadřovaly, že jsme na základním stupni školství a ne u maturity. Za mě by měla být výchova komplexní a do toho podle mě patři i ukázat díteti, že jsou situace, které zkrátka vyžadují trochu slavnostnější přístup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit