Obřad v Husitském kostele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1654
1.10.13 16:10
@lennkaa píše:
@Allons-y
Já, ale jsem naučená se podvolovat :roll:

no tak, kruci, jsi dospělá, tak si to udělej podle sebe, ne? U sexu vám taky svítit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
1.10.13 16:10

@harpyje
Tvůj příspěvek jsem přečetla celý a děkuji ti za něj, mně by ta sezení nevadila, pokud by ten farář byl rozumný, nevím, ale kamarádka mi říkala, že se jich ptal i na věci, o kterých jim nebylo příjemné mluvit, víc to nerozebírala, nevím co přesně si pod tímto představit. Jen nevím, jestli přítele přemluvím.
My o svatbu stojíme oba, jen jsme chtěli na úřadě a rodiče chtějí církevní, ale o svatbu stojíme :)

EDIT: Ano, je to jen a jen náš nápad :) Děkuji

Příspěvek upraven 01.10.13 v 16:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
1.10.13 16:11

Nejsem nikde pokřtěná a manžel je pokřtěný v římsko-katolické církvi a brali jsme se v husitské kapli a i malý je křtěný jako husita :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
1.10.13 16:12

@Allons-y
To se lehce říká, hůř dělá.
Rodiče potřebuju, jsem dost mladá a vůbec špatně snáším neshody s blízkými lidmi, přirozeně, že když to nepůjde, tak to nepůjde, ale chci se aspoň pokusit jim vyjít vstříc, jak už jsem psala, mně by se církevní sňatek zamlouval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.10.13 16:37

Lenko - no, trochu zvaž, jestli zrovna kamarádka je tak důvěryhodná v posouzení toho, co je vhodná a co je nevhodná otázka. Mnoha lidem je třeba už jen nepříjemný, že farář mluví o Bohu :D Fakt :)
A taky spoustu lidí jde do manželství jen tak, jeden druhýho skoro nezná a pak je jim spoustu otázek sakra nepříjemných.

A to si vůbec nemyslím (však ji neznám) že by tvoje kamarádka třeba byla špatný člověk. je to dneska takový trend- beru si někoho, neznám jeho základní hodnoty, sice vím jakou má rád hudbu a pivo, jaké má člos bot a spodního prádla, jakou má oblíbenou sexuální polohu, ale jeho hodntoy jsou někde na chvostě. To jen na vysvětlenou, že „vina“ nemusí být jen na straně faráře.
navíc máte ještě „druhou stranu“, takže jestli ten katolický farář je divný člověk- stát se to může, tak máte ještě husitského faráře/farářku.
A nebo se po celé republice u katolíků pořádají takové předmanželské kurzy (přednáška z psychologie, pedagogiky, přednáška o životě v dlouhodobém vztahu, o sexu atd. dělají se spíš tam, kde je víc lidí, aby se ten kurz naplnil - a ty jsou hodně oblíbený, protože to vedou zkušený lidi, který to uměj podat. Něco takové bych vám i přála, to by se vám asi líbilo :) a i by vám to mohlo hodně dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
1.10.13 16:39

@harpyje

Děkuji za informace, já jsem docela přístupná novým věcem, ale přítel moc ne a vím to o něm a myslím, že zrovna do takové věci ho nemůžu nutit, takže se o tom ještě pobavíme spolu a pak uvidíme, jak se rozhodneme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.10.13 16:45

Jasný, tak pěkný manželství- ráda na to období před svatbou vzpomínám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
1.10.13 22:57

My jsme s „našimi“ faráři zůstali v kontaktu dál, začali jsme i praktikovat s dcerkou. Je to naprosto úžasné a jsem ráda, že jsme tam našli další známé…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný