Obrovský problém v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
959
2.5.22 17:00
@Monchichik píše:
@Nicol-8 Stalo se mi něco podobného…ne taková částka…ztratili se nám klíče / to jsme si mysleli/…následně se nám začali ztrácet peníze…po troškách, moc jsme jich doma neměli, jen na normální provoz…nakonec celá peněženka tenkrát ještě s markama…v tu chvíli mi docvaklo, kdo to dělá a vyměnili jsme zámky…dotyčný se sám prozradil tím, že ačkoliv nemohl nic tušit, tak od té doby se u nás neukázal…do té doby jsme se o něj celkem dost starali, kupovali mu oblečení, boty apod…protože neměl dobré zázemí a nebyli na to peníze…na chlast jo…potom se zjistilo, že jsme nebyli jediní koho okradl a kde si půjčil a nevrátil…odstřihla jsem ho úplně, už je to více než 20 let…při takové sebereflexi jeho sestry bych to řekla jak snoubenci tak její mámě…a chtěla to splatit…ať si jí ohlídají sami, bude v tom pokračovat…

To si prave myslím, ze proste bude krást jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.5.22 17:02
@Barbucha3 píše:
Hele příběh fajn, ale za mě není úplně chytré psát na internety, že máš doma miliony. Ono se to sice může zdát jako bezpečné místo, ale máš v nicku svoje jméno, jméno dcery na profilu i s datem narození, místo bydliště, web zná tvou IP adresu, z diskuzí se dá odvodit kdeco a kdekdo tě může i poznat. Tak to jen tak k bezpečnosti na netu. Nejsem běžně úplně paranoidní, ale lidi jsou vynalézaví. ;)

No přítel už doky tomu udělal jistě opatreni, měli jsme je udělat dříve 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
2.5.22 17:02

Mámě bych to neříkala, ale jí by měl tvůj přítel říct, že si před svatbou sednete všichni 4 i s jejím snoubencem a proberete způsob splácení a podepsání směnky. Protože jestli máte s jejím snoubencem dobrý vztah, tak neříct mu, že si bere někoho se skoro půlmilionovým dluhem, je podle mě dost nefér.
Protože jinak riskujete, že oni dostanou třeba 200tis. na svatbě jako finanční dary od rodičů, ale vy z toho uvidíte třeba 2tis. splátku a zbytek nic, protože její manžel s těmi penězi má samozřejmě jiné plány a o dluhu nic netuší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
2.5.22 17:03

Rodině bych to neříkala, nechala bych si podepsat uznání dluhu - raději u notáře včetně splátkoveho kalendáře. A domů bych pořídila aspoň trezor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.5.22 17:04
@zrcadlo píše:
Mámě bych to neříkala, ale jí by měl tvůj přítel říct, že si před svatbou sednete všichni 4 i s jejím snoubencem a proberete způsob splácení a podepsání směnky. Protože jestli máte s jejím snoubencem dobrý vztah, tak neříct mu, že si bere někoho se skoro půlmilionovým dluhem, je podle mě dost nefér.
Protože jinak riskujete, že oni dostanou třeba 200tis. na svatbě jako finanční dary od rodičů, ale vy z toho uvidíte třeba 2tis. splátku a zbytek nic, protože její manžel s těmi penězi má samozřejmě jiné plány a o dluhu nic netuší.

Presne to jsem chtěla, sednout říct pravdu, podepsat tedy směnku Ale já ji obtezuju svým psaním a nemám ji psát vzkázala po příteli mem..takže co na to říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.5.22 17:05

@Nicol-8 Já bych to řekla jak její mámě, tak snoubenci…aby se sám rozhodl, jestli se chce uvázat do svazku s někým, kdo má dluhy a krade…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.5.22 17:06

@Nicol-8 Protože to nechce ani splácet…myslí si, že když bude drzá, tak že se lekneš a necháš toho…a nebo že tě tvůj muž donutí mlčet, protože je to jeho sestra…tak to by měla teda smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.5.22 17:06
@Monchichik píše:
@Nicol-8 Já bych to řekla jak její mámě, tak snoubenci…aby se sám rozhodl, jestli se chce uvázat do svazku s někým, kdo má dluhy a krade…

Ano to mate taky pravdu: :toho se ona asi boji, ze pokud se to on dozví, je po svatbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2685
2.5.22 17:07

Otázka je, jestli se to v případě, že to nikomu neřeknete a jen nepůjdete na svatbu, neotočí proti vám. Protože vy budete za ty vyvrhele, co nejdou sestře na svatbu a její máma a partner budou čekat nějaké zdůvodnění. Aby jim potom něco proti vám nenakecala. Krást jí problém nedělá, tak lhát jí problém taky dělat nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.5.22 17:07

@Nicol-8 Stejně se to provalí…to se nedá udržet v tajnosti…obzvláště když v tom ona bude pokračovat, protože všichni mlčíte…a on se chudák dostane k dluhům ani neví jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
2.5.22 17:11
@Nicol-8 píše:
Presne to jsem chtěla, sednout říct pravdu, podepsat tedy směnku Ale já ji obtezuju svým psaním a nemám ji psát vzkázala po příteli mem..takže co na to říct

Musíš to vysvětlit příteli, jaká jsou rizika, tlačit na ni musí on, ne ty. Ono jde i o to, že když to praskne (a pokud ona nevydělává obří peníze a bude chtít jít třeba na mateřskou, ale dál vám splácet, no tak to praskne, protože bude potřebovat peníze po něm), tak ona může skončit sama třeba se dvěma dětmi, protože to lhaní její manžel nevydýchá, a celé se to proti vám dvěma otočí v mnohem větší míře, než kdyby se to otevřelo teď. Jako kdyby si jednorázově vzala kapesný na dovolenou, ok, člověk odpustí. Ale ona vás soustavně okrádala, a těch 400tis. buď musí být někde vidět (musí mít nové auto, drahé kabelky, šperky), nebo v horším případě nikde vidět nejsou, a ona může jet v nějakém hazardu/drogách, nebo si prostě jen žít nad poměry a dopřávat si.
Tohle je fakt silná káva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.5.22 17:11
@Monchichik píše:
@Nicol-8 Stejně se to provalí…to se nedá udržet v tajnosti…obzvláště když v tom ona bude pokračovat, protože všichni mlčíte…a on se chudák dostane k dluhům ani neví jak…

Tak jenže to je prave ono, přítel nechce raději nic říct, ale ja si myslím, ze vědět by to měli proste všichni..hrozne se to ve mě pere, to všem říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.5.22 17:14

@Nicol-8 No já bych mlčet nevydržela…jsou to i tvoje peníze…takže přítel ať klidně mlčí, já bych to řekla…nakonec se to obrátí proti vám, že jste to věděli a nic neřekli…ona tím, že všichni mlčí, může nasekat dluhy miliónové a zaplatí to ten chudák, který si jí vezme aniž by cokoliv tušil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
2.5.22 17:17

@Nicol-8 bych to přejmenovala na Obrovská naivita v rodině.
Ze se v rámci rodiny lidé okrádají není žádná skrytá informace a novinka, nechávat volně lozene peníze, přístupné všem, je blbost. Tak už jste to taky zjistili…
Nechejte si u právníka vyhotovit správný papír, ať se z toho nemůže vykroutit. Hlavně do kdy vám peníze splatí. Udělejte to hned.
Pokud to ona nebude akceptovat, udělala bych jí takovou ostudu na svatbě, ze manžel bude chtít anulovat manželství obratem.
S tímhle bych ji seznámila. Tvé vypisování je směšné, když víš, s kým máš tu čest. Na hrubý pytel patří pouze hrubá záplata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.5.22 17:20

Dost dobre nechapu v dobe, kde jsou skoro vsude vkladové bankomaty si nechávat hotovost doma… :roll:
A kdyz uz ji teda musim mit doma, tak ze nemam trezor a do tretice, kdyz Vam doma kradla, tak proc mela i po nacapani porad od vas klice? 8o
Snoubenci i matce bych to rekla, jaképak ohledy nad zlodějkou…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky