Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nicol-8 a jak dlouho Vám to bude splácet? aby to nebylo že za chvíli půjde na řidičák a neuvidíte ani korunu. Tohle už je šílená částka. aut hned tak nesplatí
Ostatní by to měli vědět co se stalo za průser ![]()
Já bych se zeptala přítele. Jestli by v pozice sestřina snoubence to chtěl vědět.
Já bych rozhodně chtěla. Protože takhle mu lže nejen ona, ale vlastně i vy
Zkusila bych vysvetlit priteli, ze mlcenim ji rozhodne nepomuzete, prave naopak. Je nemocna a dokud nebude konfrontovana tak, aby ji to skutecne donutilo s tim neco delat (tzn. dokud nebude mit pruser minimalne i u snoubence), tak se to bude zhorsovat a bude nicit zivot nejen sobe, ale i lidem okolo. A jeji snoubenec ma pravo vedet, ze si bere zadluzenou kleptomanku.
Vzdyt vy ani nevite, kolik toho vzala
.
Tim ji neomlouvam, ale nevsimnout si, ze zmizelo 400 tis, to uz si za to tak trochu muzete sami. Ty penize davno mely byt doma v trezoru.
Hodne drahe ponauceni.
@PaniBambulinova píše:
Tak do života je takový chlap ale super, o tebe a syna se postará a to je zásadnípřeji pevné nervy s touto šílenou situací!
Já vím..hádáme se ale kvůli tomu..dekuju moc 🙏
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt vy ani nevite, kolik toho vzala.
Tim ji neomlouvam, ale nevsimnout si, ze zmizelo 400 tis, to uz si za to tak trochu muzete sami. Ty penize davno mely byt doma v trezoru.
Hodne drahe ponauceni.
Ne, rozhodně si za to nemůžou sami. Ani trochu ne.
@Nicol-8 píše:
Vidíte, to nás nenapadlo ta směnka: :děkujik_hand_tone1:
Dobre si prostudujte, jak ma smenka vypadat a idealne ji nechte podepsat pred notarem. Ono to pusobi na prvni dojem jako skvely nastroj (a samozrejme je lepe vymahatelna nez jine formy dluhu), ale ma to specificka pravidla a staci jedna formalni chyba a cela smenka ma hodnotu caru papiru. Jinak je to dobry napad. Situace hrozna ![]()
Jestli si troufla na 80 tisíc, což už je prostě raketa na to, aby si to vzala a nazdar. ![]()
Moc nechápu, že máte takový obnos doma a tvůj partner neví, že zmizí 80 klacků…pochopila bych, že nepoznáte 5 tisíc..ale taková suma už je na baráku vidět. ![]()
Já bych teda valila oči. Taky jsme dělali barák a vím, co to stálo a jaký lítaly horentní sumy…ale že by mi zmizela taková částka, tak teda nevím…rozhodně bych jí v tom baráku viděla.
Rozhodně podepsat směnku, na žádnou svatbu bych nešla…a na ní bych si setsakra posvítila…
Řekla bych, že pokud nepodepíše směnku, tak půjdete na policii.
@Luska píše: Řekla bych, že pokud nepodepíše směnku, tak půjdete na policii.
Jenže jsme u toho, že přítel proste nechce zle a věří, ze bude splácet
![]()
@Nicol-8 píše:
Jenže jsme u toho, že přítel proste nechce zle a věří, ze bude splácet![]()
Pokud se přítel bojí konfliktu a nevyřeší ani takovouto věc v rodině, jak bude schopen řešit nějaký opravdový průšvih?
@Nicol-8 Nehádej se kvůli zlodějské ségře s přítelem. Je to jeho ségra a jeho prachy, jestli to chápu dobře. V tomhle celém máš jen poradní hlas. Chápu, že s tou holkou se už nechceš vídat, nechceš jít na její svatbu a rozhodně ji nechceš u vás doma. Ale směnku a oznamování příbuzným bych nechala na příteli, pokud to nechce, respektovala bych to. Nestav ho do role, kdy až mu sestra platit nebude, bude to před tebou tajit. Vyjádřila bych mu naopak podporu, že je ti to líto, že se to celé stalo, že to mjsí řešit, vždyť je to ségra, dosud asi měli dobré vztahy, nebo si to přítel alespoň myslel… Společně s vyjádřením podpory bych se zkusola domluvit, co bude, když nebude platit. I rozhodnutí ty prachy odepsat společně se ségrou jsou jedna z možností. Nejosu to malé peníze, ale představa je vymáhat po ségře pomocí exekutorů… Brrrr. Chápu, že se příteli do toho nechce. Rodině bych vysvětlila, kdyby se někdo ptal (a asi se ptát budou kvůli té svatbě), že jste se nepohodli, že vás sestra zklamala, ublížila vám, je to vážné, v tuhle chvíli to ale nechcete dál řešit.
@Nicol-8 píše:
No tak směnku prý s ni přítel nepodepíše..prý je to segra a řekla, ze mu to zaplatí 🙈 🙈
Když neposle měsíční splátku, oznámí to příteli..
Takže prosze jsem v koncích 🙈 🙈
A ty peníze jsou i tvoje nebo jen přítele?
@Modra1 píše:
Ne, rozhodně si za to nemůžou sami. Ani trochu ne.
ROK meli pocit, ze se asi ztraci penize, ale nebyli schopni to spocitat.
Rok!!
Kolik by stihla vzit, kdyby to zacali resit vcas…?
Nejsi sama s takovým příběhem. Hele příteli dej čas, je to šok, musí to nějak vstřebat. Třeba potom změní názor. Já znám tvůj příběh o několik málo let později, nic se neřeklo, tutlá se, okradených je víc. Dotyčná osoba s okradenými do té doby blízkými lidmi naprosto přerušila kontakty. Ostatní dělají, že se jich to netýká. Dotyčná osoba krade dál. Pokud to nebudete řešit s celou rodinou, rozhodně se nic a nikdo nezmění. Ale jak povídám, chce to čas. Chci ti jen říct, že je mi líto, co prožíváte.