Proč se tak ona k nu chová?

Anonymní
2.5.22 11:40

Proč se tak ona k němu chová?

Ahoj holky, jdu si pro nezaujaty názor, je mi jasne, že taky dost neobjektivní, protože situaci neznáte, ale přesto…
Mám kamarádku, která má pritele. On je hrozný kripl povahove, nevychovany buran, ale fakt hodně. V naší partě ho nikdo nemá rád, vim, že obecně nevychází dobre s lidmi. Jenže mi připadá, ze cim on je divnejsi a čím víc se chová jako de.il, tím víc ona k němu tihne. Nevím, jak to mají za zavřenými dveřmi, ale na veřejnosti to na mě působí tak, že se ho podvědomě zastava, furt ho otlapkava, sama zdrobnelina, tutununu. On na ní spíš kašle. Nedokážu si to vysvětlit. Buď za a) ho má asi fakt moc ráda, b) je masochistka, c) snaží se svým podbizenim se jemu působit na okolí, jak je všechno v pořádku?? V psychologii se moc nevyznám. Může mi to někdo nějak vysvětlit? Aspoň zhruba. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12623
2.5.22 11:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si pro nezaujaty názor, je mi jasne, že taky dost neobjektivní, protože situaci neznáte, ale přesto…
Mám kamarádku, která má pritele. On je hrozný kripl povahove, nevychovany buran, ale fakt hodně. V naší partě ho nikdo nemá rád, vim, že obecně nevychází dobre s lidmi. Jenže mi připadá, ze cim on je divnejsi a čím víc se chová jako de.il, tím víc ona k němu tihne. Nevím, jak to mají za zavřenými dveřmi, ale na veřejnosti to na mě působí tak, že se ho podvědomě zastava, furt ho otlapkava, sama zdrobnelina, tutununu. On na ní spíš kašle. Nedokážu si to vysvětlit. Buď za a) ho má asi fakt moc ráda, b) je masochistka, c) snaží se svým podbizenim se jemu působit na okolí, jak je všechno v pořádku?? V psychologii se moc nevyznám. Může mi to někdo nějak vysvětlit? Aspoň zhruba. Díky.

Proc jsou zenske s alkoholiky, psychopaty atd.maji pocit zachranovani, pocit lepsi neco nezli byt sama, tech moznosti je vice, pathologicke vztahy existuji porad. Problem je, ze dokud na to neprijde sama, tak nezmuzes nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.5.22 11:51

Chce dobrovolně trpět a myslí si, že na lepšího nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35923
2.5.22 11:54

Měla jsem to tak s ex. On byl blb, okolí mě to naznačovalo. Já jsem prostě byla zamilovaná tak sem to nechtěla vidět. Pak sem naštěstí prozrela. Byla to cenná životní lekce a posunulo mě to úplně jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
2.5.22 12:20

Asi si myslí, že ona ho zná lépe, než ostatní a že ostatní ho nechápou, křivdí mu a on to tak nemyslí. A nebo že má ke svému chování pádné důvody. Dokud se to nebude týkat přímo jí a to hodně, nedojde jí to. Pokud teda je to jeho partnerka, ne jen holka z vaší party.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
2.5.22 12:23

Ahoj,
buď k němu opravdu cítí hlubokou lásku, nebo je to forma obrany svého vztahu řed ostatními.
U mého prvního manželství celé okolí vidělo, že je to špatné, ale já měl tendenci dělat z toho vlastně ideální vztah… Může to být podobné, důvody, které k tomu vedou, bývají individuální (je lepší být s ním, než sama, sice má své mouchy, ale něco jsme už spolu prožili, on se změní atd.)
A co s tím? Až s ní budeš sama, tak se ji prostě zeptej, zda se má ve vztahu dobře, zda je spokojená. A pokud řekne že ano, pak je to její věc. Můžeš jí maximálně říct, že když by cokoliv potřebovala, pomůžete ji, že má na koho se obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
2.5.22 12:25

Asi ji hodne dobre schuka, tak je pro ni nadsamec a vine se po nem jako liana :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.22 13:15

Je do něj zamilovaná a nechce být sama :) Sama jsem měla takový vztah. Ex mě i bil, bála jsem se ho, ale byla jsem do něj totálně zabouchlá. Udělala bych pro něj tenkrát cokoliv. Přitom teď zpětně to vůbec nechápu. A jedna z kamarádek měla doma něco podobného. Všechny jsme jí říkali, ať od něj odejde, ale ona měla svou hlavu. Pak se její máma naštvala, dojela si pro ní, donutila jí si vše zabalit a odvezla si jí zpátky domů :lol: Časem taky prozřela a nechápala, kde nechala rozum :lol: Teď už jsme obě spokojeně vdané a máme děti. :pankac: Ona si třeba i uvědomuje, že je na tom vztahu něco špatně, že on není zrovna ideální partner, ale nedokáže ho opustíte. Navíc, pokud je třeba ještě i manipulátor, jako byl ten můj.
Je to na nic :) Ztrácí zbytečně svůj čas s někým, kdo si to nezaslouží, ale stejně na to bude muset přijít sama.

• Citovat
  • Upravit
1074
2.5.22 13:17

Asi je fakt zamilovaná a nevidí to. Nebo v něm vidí jiné hodnoty. :nevim:

Sama mám příklad. Známí, on jí všude podváděl, na veřejnosti jí ignoroval a klidně koketoval s jinýma. Ptali jsme se jí, zda jí to nevadí. Věděla i o těch nevěrách. Její odpověď byla, že nevidíme, jak se chová doma, že tam je hodný, milý, nosí květiny a platí večeře.

S ním jsem se jednou bavila, že nechápu proč jsou spolu. Je odpověď byla, že ona by bez něj neměla vůbec nic. Její rodina je zlá, ona by k nim už zpět nešla, tak by musela do bytu, ale musela by přestat studovat, najít si bez titulu špatně placenou práci, neměla by čas na koníčky tak… Prostě díky němu měla kde bydlet, měla drahé večeře a výlety, měla čas na studium a na koníčky… :nevim:

Dokonce si ho pak vzala, on platí hypotéku a ona teď doma vychovává již druhého prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21416
2.5.22 13:17

Jednoduche. Nikdo ji neucil myslet i na sebe, nevidi to, neumi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí