Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bohužel jednoho dne se stalo to. že jsme zde měli návštěvu - právě jeho sestru a když jsme v ložnici převlékali malého - máme ročního syna, nečekaně přítel odběhl do kuchyně pro vlhčené ubrousky a přestřihl sestru jak mu krade doslova a do písmene 80 000 Kč hotovosti 🙈 🙈
Kde je měl? V hrnku nebo pod polštářem?
Ale tím. že už tady nějaké podezření bylo a to. že hotovost chyběla bylo více než jisté tak jsme na sestru uhodili tedy znovu a bohužel pod tíhou našich argumentů se nám přiznala že jiz asi přes 3 roky měla klíče a cíleně nás okrádala..
Sestru jsem nazvala doslova a do písmene sviní 👍
Doma obrovska hádka, dnes zabalim malého a jedu k našim protože na toto já už opravdu nemám..ať si ji to zase projde, ale už bez me přítomnosti
@Nicol-8 píše:
Sestru jsem nazvala doslova a do písmene sviní 👍
Doma obrovska hádka, dnes zabalim malého a jedu k našim protože na toto já už opravdu nemám..ať si ji to zase projde, ale už bez me přítomnosti
A byly ty peníze jen přítele nebo ne?
V tom je dost podstatný rozdíl, jestli okradla „jen“ bratra nebo i tebe ![]()
@Secado píše:
A byly ty peníze jen přítele nebo ne?V tom je dost podstatný rozdíl, jestli okradla „jen“ bratra nebo i tebe
Přítele…ten je neustále v práci a já byla spojka pro ni, aby zjistovala jak a kdy jsem doma…
@Nicol-8 píše:
Přítele…ten je neustále v práci a já byla spojka pro ni, aby zjistovala jak a kdy jsem doma…
Tak to se pouštíš na docela tenký led. Protože on by pak mohl argumentovat, že se motáš do něčeho, po čem ti nic není.
@fera21 píše:
Tak to se pouštíš na docela tenký led. Protože on by pak mohl argumentovat, že se motáš do něčeho, po čem ti nic není.
Poustim…ale narušila nám tím, ze sem lezla krást nás společný domov a ze mě dělala blbce, pokud to přítel nevidí…fajn, ale asistoval u této komedie nehodlám
@Nicol-8 píše:
Hele, vzhledem k tomu, že to byly jeho peníze a je to jeho sestra, tak je jeho věc, jak si to vyřeší mezi sebou.
Můžeš se cítit podvedená, ale to je tak všechno.
V takovém případě bych se k tomu nevracela, jediný na čem bych trvala, že mi sestra nesmí přes práh.
Kdybyste byli manželé, tak je to jiná, ale nejste.
A určitě bych nikomu nic neříkala, ani nastávajícímu, ani matce.. Budeš jen za pomstychtivou potvoru. A vlastně na to nemáš ani právo, protože ty peníze nebyly tvoje.
@Secado píše:
A byly ty peníze jen přítele nebo ne?V tom je dost podstatný rozdíl, jestli okradla „jen“ bratra nebo i tebe
To neni podstatny. Jsou rodina, penize jsou snad spolecny, ne?
@Nicol-8 píše:
Poustim…ale narušila nám tím, ze sem lezla krást nás společný domov a ze mě dělala blbce, pokud to přítel nevidí…fajn, ale asistoval u této komedie nehodlám
Samozrejme ti do toho neco je a to docela dost. Nenech si namluvit, ze neni.
Byla bych vzteky bez sebe, stejne jako ty. A jeji mame i snoubenci bych to rekla. On urcite nevi, co ma doma za poklad. Meli by to ale podle meho vedet oba. Byt tebou, nemlcim, nedokazala bych to, a ani bych to nechtela ulehcit te s.ini..
Okradat vlastni rodinu je naprosta zhovadilost a maximani podlost.
A ty klíče vám už vrátila??
Jelikož peníze byly jen přítele a nemáte SJM (nejste manželé), tak z právního hlediska nemáš na ty peníze ani na jejich vymáhání právo, tj. nemáš žádný právní nástroj jak ji přinutit podepsat uznání dluhu či směnku - toto vše může udělat jen přítel.
Opravdu jen koukám, kolik lidí by to tolerovalo. 400 litrů. K tomu, jak jste měli uložení hotovosti doma „zajištěno“ radši názor psát nebudu..
Okamžitě bych trvala na vrácení klíčů. Pokud k vám chodila bez souhlasu, tak mimo krádeže (§205 tr. zákoníku) je to také porušování domovní svobody (§178 tr. zákoníku), kde už jsi (narozdíl od té krádeže) také poškozená (neměla právo vám bez souhlasu a vědomí lozit domů)..
Osobně bych na žádnou svatbu se přetvařovat nešla. A ohledně vymáhání peněz je to problém JEN tvého přítele. Za rozchod by mi to nestálo, ale dělat jí křoví na svatbu bych nešla.
Příspěvek upraven 03.05.22 v 09:08
@marcellia píše:
Byla bych vzteky bez sebe, stejne jako ty. A jeji mame i snoubenci bych to rekla. On urcite nevi, co ma doma za poklad. Meli by to ale podle meho vedet oba. Byt tebou, nemlcim, nedokazala bych to, a ani bych to nechtela ulehcit te s.ini..
Presne moje řec
k_hand_tone1:
k_hand_tone1: 👏 👏
@marcellia píše:
Taková hysterie se obrátí proti ni. Říct to rodině může znít jako dobrý úmysl, ale po zásluze bude potrestána. Chce to klid. Velká chyba, že to řeší s horkou hlavou.
Měli by se oba hluboko nadechnout, nechat si dva dny uspořádat myšlenky a pak se pustit do diskuze. A ne po sobě štěkat.
Jako vzít dítě a odjet k mamince? Tohle totálně odsuzuji, nechutný vydírání. Mohla tam dítě nechat a jít si trucovat k mamince sama, ne?
@Modra1 já tu její naštvanou reakci chápu.. i když je dětinská samozřejmě..
@Lucy75 píše:
@Modra1 já tu její naštvanou reakci chápu.. i když je dětinská samozřejmě..
Já na jednu stranu taky. Ale takto to vyhrotit fakt nemusela - s tím odjezdem. I když asi chápu, že ju k tomu vyhecovaly tady ty podporující komentáře.
Je to fakt strašně těžká situace. O to víc to chce ale klid a uvažovat. Sednout si a probrat všechny možnosti a nejlépe pak i se sestrou, uvědomit si, že to není jen krádež peněz, ale trestný čin, možná nemoc. Prostě vážná věc, která se musí řešit rozvážněji a v klidu.