Obsazenost školek Praha 3

Napsat příspěvek
Velikost písma:
petule126
20.1.13 21:33

@nakukovatelka - a můžu se zeptat, který měsíc vám bylo 3, že jste se dostali bez problémů? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
4181
20.1.13 22:40

3 mu byly 4. kvetna.

Libicka je dobra, ucitelky jsou moc hodne, da se s nimi cokoliv domluvit (i kdyz tedy zatim jsem nic moc nevyzadovala, zatim jen same bezne provozni veci)… ja si nemuzu stezovat. Funguje tam i pani vratna, ktera sedi dole u saten, kdyz je skolka odemcena - tzn. jak rano, tak po obede a pak pri odpolednim vyzvedavani. Jinak je VZDY zamceno, a funguji zvonky.
Je to klasicka skolka, s klasickym jidlem a klasickym pristupem - nic pro toho, kdo vyzaduje ruzne extraburty :)a koho rozhodi, ze dite dostane ke svacine Lipanka :), ale mne to takto vyhovuje.
Skvela je reditelka, pusobi a vypada mlade, o to vic jsem sla do kolen, kdyz jsem zjistila, ze tam reditelovala uz pred 18ti lety :). Moc mila, ale rozhodna a umi si rict, co ano a co ne.
Chodime tam tedy zatim od zari (z toho pulku jsme promarodili, jako asi vetsina deti), skolku muzu doporucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule126
21.1.13 09:17

@nakukovatelka díky za informace. Dcerka je právě až červencová, takže asi budeme mít trochu problém. No otázka je kolik se narodilo dětí před námi :)
Lipánek ke svačině mě rozhodně nerozhodí, pribiňáky máme v ledničce ;)

• Citovat
  • Upravit
967
28.1.13 13:07

Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s podáním více přihlášek do školek na Praze 3? Chtěla bych zkusit dát 3 přihlášky, ale někde jsem se dočetla, že je to snad zbytečné a nepřijaté děti si pak ředitelky rozdělí podle volných míst (když teda volný někde jsou..), nebo resp. že to může snad i uškodit hlásit dítě do více školek?

Zase si říkám, že kdyby malého nepřijali letos (v červenci bude mít 3 roky), tak bude mít příší rok alespoň body k dobru a třeba větší šanci, jestli to teda takhle chodí. Teď vůbec netuším, jak postupovat, ale strašně bych si přála, aby alespoň jedna školka vyšla (ikdyž mi začíná nová MD, tak nevím nevím..) :think:
Budete někdo taky podávat víc přihlášek nebo jen jednu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule126
28.1.13 20:55

@kenja ptala jsem se ve školce, kde jsem vyzvedávala přihlášku. Můžeš si dát přihlášek kolik chceš, ale někdy je to na škodu pokud se chceš dostat do konkrétní školky. Bylo mi vysvětleno, že na Praze 3 to chodí tak. Podáš přihlášku do školky kam chceš, když se dostaneš tak super. Když ne tak ředitelky se hned po zápisech scházejí, zjistí jestli jsou někde duplicitní přihlášky, nahlásí kde jsou volná místa a pokud se do té školky kam jsi chtěla nedostaneš, tak by tě měli kontaktovat a nabídnout ti eventuelně školku kde zůstalo místo. Ty buď přijmeš nebo ne, to už záleží na tobě. Takto mi to bylo vysvětleno a snad to tak opravdu je. Pravda je, že prý na Praze 3 by se měli do nějaké školky dostat všechny děti co se hlásí a jsou narozené do konce roku kdy jim jsou 3 roky.
Takže podám jednu a uvidím jak to dopadne. Dcerka je taky červencová, takže bohužel nedávám moc šancí tomu, že se dostaneme do školky co chceme. Ale třeba budeme mít štěstí :)

• Citovat
  • Upravit
967
28.1.13 23:01

Díky moc za vysvětlení, určitě zkusíme min. dvě školky, které jsou pro nás nej, ale mají zase menší kapacitu, tak se obávám, že to sem spíš letos nevyjde. U té třetí ještě váhám, jestli jo nebo ne. Spíš mi jde o to, jestli jsou schopni nabídnout místo i tam, kam nepodáme přihlášku. Nebo aby nám nenabídli z těch tří školek (když bych to dala do všech) zrovna tu co je pro nás nejmíň atraktivní. No musím to ještě promyslet a asi se zajdu mrknout osobně, stejně musím pro přihlášky (v jedné teda ne, tam stačilo vytisknout z netu.). Držím palce, ať Vám to vyjde co nejlíp ;) u nás na zápis(-y) půjde s malým nejspíš tatínek, protože zrovna tou dobou mám termín, no mám z toho trochu nervy na pochodu už teď :oops: :? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule126
29.1.13 10:36

@kenja - no nějak do dopadne :)
Právě by se ti mohlo stát, že když budeš mít více přihlášek, že tě vezmou do školky co chceš nejméně. Teda dle info do paní ředitelky. Ale kdo ví.
Držím palce každopádně :)

• Citovat
  • Upravit
967
29.1.13 14:54

Tak jsem dnes byla v jedné školce pro přihlášku, tam bysme teda chtěli moc, ale je hodně zájemců, každopádně mi bylo potvrzeno, že vyšší pravděpodobnost je dostat se do té vytoužené školky tak, že podám přihlášku jen tam. Jen si říkám, že když pak malého nevezmou, aby mu alespoň nabídli místo jinde. Druhá školka je hned kousek od baráku, ale není tam ani pořádná zahrada (jen dvorek při základce) a nedá se to srovnat, ale zase je to blíž, asi zkusíme i tu. Hlavně aby ho alespoň na jednu vzali, protože soukromá školka leze hodně do peněz a nedokážu si představit, že by malý zůstal další rok doma, když vyloženě prahne po kolektivu. No je to ve hvězdách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule126
29.1.13 20:32

@kenja -není řeč o Vozové a Vlkovce? :)
Mám takové podezření jestli nebydlíme kousek od sebe…

• Citovat
  • Upravit
967
29.1.13 22:08

Jo jo, podezření máš správné, přesně tyhle dvě školky mám na mysli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kajalina
29.1.13 23:05

Školka na P3

Ráda bych se s Vámi podělila o svou zkušenost s přihlášením dítěte do školky na Praze 3. Myslím, že se tolik nemusíte obávat s tím, že Vám dítko nevezmou. Sama jsem se takhle strachovala přesně před rokem a to jsem to měla o to horší, že dcera je říjnová. Přihlášky jsme si podávali pouze dvě s tím, že stejně bude ještě rok doma, když ji do začátku školního roku nebudou ani tři a… povedlo se. Jak jsem následně zjistila, tak rozhodně není ve třídě, ani v jiných školkách jediná, kterou vzali, aniž by měla požadovaný věk. Snad Vás to trochu uklidní :D

• Citovat
  • Upravit
petule126
30.1.13 09:27

@kenja - taky mířím pro přihlášku do Vozové. A říkáš, že teda mají hodně zájemců :( No dalo se to čekat. Po pravdě moc nepočítám, že se tam dostaneme :|

• Citovat
  • Upravit
967
30.1.13 14:19
@Kajalina píše:
Ráda bych se s Vámi podělila o svou zkušenost s přihlášením dítěte do školky na Praze 3. Myslím, že se tolik nemusíte obávat s tím, že Vám dítko nevezmou. Sama jsem se takhle strachovala přesně před rokem a to jsem to měla o to horší, že dcera je říjnová. Přihlášky jsme si podávali pouze dvě s tím, že stejně bude ještě rok doma, když ji do začátku školního roku nebudou ani tři a… povedlo se. Jak jsem následně zjistila, tak rozhodně není ve třídě, ani v jiných školkách jediná, kterou vzali, aniž by měla požadovaný věk. Snad Vás to trochu uklidní :D

Tak taková zpráva vždycky potěší - díky za uklidnění, to je super :) Já myslela, že je s umístěním prťat do školek problém všeobecně, ale podle toho, co slyším na Prahu 3 tak klobouk dolů, když umístí všechny, kéž by to tak bylo všude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
30.1.13 14:32
@petule126 píše:
@kenja - taky mířím pro přihlášku do Vozové. A říkáš, že teda mají hodně zájemců :( No dalo se to čekat. Po pravdě moc nepočítám, že se tam dostaneme :|

No prý mají zatím přes 50 přihlášek a berou 37 dětí (za ty, co nastupují do školy). Takže na všechny se nedostane, ale třeba někdo nenastoupí nebo nesplní kritéria nebo půjde do jiné školky, říkám si :think: Ale otázka je, kolik přihlášek rozdají ještě během února. Jinak prostředí super, nakoukla jsem dovnitř do jedné třídy a paní byla mooc ochotná a milá, ale neměla zrovna čas, tak jsme se bavily jen chvilku. Můžeš přijít i s malým (malou) a všechno vám tam ochotně ukážou, prý nejlíp kolem 12.30. No prostě dýchla z toho na mě tam taková pohoda a zrovna jedna maminka co byla v šatně, tak říkala, že tuhle školku maximálně doporučuje a že je to tam úžasné :) (vzali jí tam před rokem tříletou holčičku). Kdyby jsi zjsitila ještě nějaké zajímavé info, až tam budeš, tak prosím písni, díky moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule126
30.1.13 20:39

@kenja - tak přihlášku mám, jsem se tak ptala jak to vypadá. No nikdo nic neřekne :) Tak to holt zkusím no. Nějak to dopadne. Stejně spíše počítám, že se tam nedostaneme.
Hele když tak jeden tip. MS Paleček, U zásobní zahrady, u Parukárřky. Za tou velkou školkou je jedna menší. Dostali se teď oficiálně pod MŠMT a měli by snad mít nějaké granty, takže školné by eventuelně nemělo být tak velké. Jako asi více než ve státní, ale asi taky o dost méně než v klasické soukromé. Zápis mají 20.3.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin