Obtěžování v práci od šéfa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevím, jestli mi něco neuniklo, ale promluvila jsi si s ním na rovinu, že nemáš zájem, že není tvůj typ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@40 píše:
Nevím, jestli mi něco neuniklo, ale promluvila jsi si s ním na rovinu, že nemáš zájem, že není tvůj typ?
Přesně tak, tím chce začít. Pěkně na rovinu mu říct, že nemáš zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HelenaJezkova píše:
@Lenka512 V kanceláři vyjma těchhle jeho výstupů příliš důvěrná atmosféra není.
Spíš to navlíknou jako až se zeptá:
Helenko, co jste dělala (budete dělat o víkend, večer…).
Tak odpovědět v nějakém smyslu, že jsi někoho potkala a spolu někam vyrážíte.
![]()
No a pak jedině si s ním promluvit, že je ti to nepříjemné, nemáš zájem.
A třeba se zmínit, že si toho všimli i kolegové (i když to nebude pravda, ale dá si bacha, bude se bát potencionálních svědků)… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kategoricky ale slušně mu říct, ať to nedělá. Být prostě asertivní. Mě takhle „uháněl“ šéf, když jsem nastoupila do práce (hned po škole, mladé, blbé tele). Psal SMSky a já jsem nevěděla, jak reagovat, právě mě zaměstnal, je to můj šéf…tak co dělat?! Jednou jsem se nadechla a řekla mu, že si nepřeju, aby mi od něj chodily SMSky, že je mi to nepříjemné a děkuji za pochopení. Zrudl a už mi nikdy žádná nepřišla.
Nebát se a ozvat se! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LolitkaP To je asi dobrá rada. Je pravda, že jsem byla hodně vylekaná a ani mě nenapadlo se nějak verbálně ohradit. To je taková divná disproporce. Mně je trapné o tom začít mluvit a jemu přijde normální, když mi položí ruku na koleno.
- Citovat
- Upravit
Čím dřív sebereš „odvahu“ a ozveš se, tím dřív budeš mít pokoj. Já si myslím, že jsem tímhle krokem v jeho očích dokonce stoupla a podle toho jak se mnou od té doby jedná, je vidět, že si mě váží.
Některé kolegyně ho totiž neodmítly…a jsou pro něj jenom „dajky“ a neváhá s nimi tak jednat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka512 Tomu s kolegy asi neuvěří. Z toho, co jsem si všimla, si dává moc dobrý pozor na to, aby ho při tom nikdo neviděl. Ale nemyslím si, že by měl obavy z intervence vedení ze zahraničí. S tím novým partnerem bych to mohla zkusit, ale obávám se, že to dlouho nevydrží. Působí na mne jako člověk, který, když něco chce, jde za tím hlava nehlava. Proto se taky dostal tak vysoko a vedení na něj nedá dopustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Black Cat Průkazné to v tuhle chvíli příliš není. Na místě nebyli svědkové a v kanceláři nemáme žádné kamery.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda Nevím, komu o tom říct. Ostatní v kanceláři ještě tak dobře neznám. Zaučovala mě taková milá starší paní. Už je v důchodu, nicméně pracuje. Ale nevím, jestli o tom bude chtít se mnou mluvit, jestli náhodou nebude spíš pro to nic nevidět a neslyšet. Pracujícího důchodce se každý šéf zbaví nejsnáze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LolitkaP píše: Čím dřív sebereš „odvahu“ a ozveš se, tím dřív budeš mít pokoj. Já si myslím, že jsem tímhle krokem v jeho očích dokonce stoupla a podle toho jak se mnou od té doby jedná, je vidět, že si mě váží.Některé kolegyně ho totiž neodmítly…a jsou pro něj jenom „dajky“ a neváhá s nimi tak jednat…
Jo, na tom něco bude… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HelenaJezkova Ve všem moc pochybuješ, nemáš odvahu cokoli řešit..Ale musíš, jinak si nejspíš dovolí více…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HelenaJezkova píše:
@pannda Nevím, komu o tom říct. Ostatní v kanceláři ještě tak dobře neznám. Zaučovala mě taková milá starší paní. Už je v důchodu, nicméně pracuje. Ale nevím, jestli o tom bude chtít se mnou mluvit, jestli náhodou nebude spíš pro to nic nevidět a neslyšet. Pracujícího důchodce se každý šéf zbaví nejsnáze…
Jestli k ní máš důvěru, tak to s ní prober.
Třeba bude něco vědět z dřívějška - že už to na nějakou zkoušel a tak.
Proč by se jí zbavoval, když mu to neřekneš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka512 Padl tady návrh, abych ho informovala, že někdo z kolegů o jeho chování ví. Myslím si, že to asi nebude ideální osoba právě z těchto výše zmíněných důvodů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda Je mi to jasné. Myslela jsem nad tím, jak si třeba pořídit nějaké důkazy toho obtěžování, kdyby to mělo nějak pokračovat. Nejsem si jistá, jestli bude brát vážně moje „ne“, nebo jestli to jenom podnítí jeho „sportovního ducha“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HelenaJezkova píše:
@Lenka512 Padl tady návrh, abych ho informovala, že někdo z kolegů o jeho chování ví. Myslím si, že to asi nebude ideální osoba právě z těchto výše zmíněných důvodů.
Nevím proč…Promiň, ale nerozumím ti. ![]()
Když to někomu řekneš, budeš mít případného svědka. Ťak šéfovi neříkej, že to něko ví…přece nemusíš…
Mám pocit, že to nechceš moc řešit.
A jestli myslíš, že email šéfum ve stylu „nadřízený na mě šahá“ pomůže…
já nemyslím…těžko se to prokazuje a ještě budeš mít zle na pracovišti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit