Ochrana kytek před sluncem

mackA159
22.5.21 07:15

Ochrana kytek před sluncem

Zdravím, jak chranite kytky před sluncem? Mám okna na západní stranu, a kytky každoročně spálené. Žaluzie ani rolety dávat nebudu/nemuzu. Máme stará spaletova okna, a během dvou let se budou měnit. Včera mi přišla zrcadlová fólie - proboha už tohle nikdy. Po dvou hodinách lepení jsem ji hodila do koše. Bylo to jak práce z alobalem. Neexistuje ještě něco jiného? Nějaké UV ochranne obrázky? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
22.5.21 07:39

@mackA159 co zkusit takovou tu „melcnou“ tapetu? Na lepení se používá jen voda a krásně se to vyhladí stěrkou na okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
22.5.21 07:43
@janickaIII píše:
@mackA159 co zkusit takovou tu „melcnou“ tapetu? Na lepení se používá jen voda a krásně se to vyhladí stěrkou na okna.

Tahle fólie se taky lepila pomoci vody a stěrky.. Máme okna bohužel dost nestandardní, prostě křivá, takže u to stříhání byl horor. Ale ještě přemýšlím o tmavé siti proti hmyzu :think:

• Citovat
  • Upravit
2589
22.5.21 08:10

Sundala bych je z okna a dala na léto jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
22.5.21 08:14
@mokkk píše:
Sundala bych je z okna a dala na léto jinam.

Není kam..a holá okna mít nechci :)

• Citovat
  • Upravit
10651
22.5.21 09:24
@mackA159 píše:
Tahle fólie se taky lepila pomoci vody a stěrky.. Máme okna bohužel dost nestandardní, prostě křivá, takže u to stříhání byl horor. Ale ještě přemýšlím o tmavé siti proti hmyzu :think:

Jo aha, tak to bude podobné. Sítě můžeš nalepit na rám. V Lidlu měli nějaké sítě bez vrtání. S tou fólií tedy nevím, pak jen natáhnout šňůru a nějaký závěs? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
23.5.21 12:51
@mackA159 píše:
Zdravím, jak chranite kytky před sluncem? Mám okna na západní stranu, a kytky každoročně spálené. Žaluzie ani rolety dávat nebudu/nemuzu. Máme stará spaletova okna, a během dvou let se budou měnit. Včera mi přišla zrcadlová fólie - proboha už tohle nikdy. Po dvou hodinách lepení jsem ji hodila do koše. Bylo to jak práce z alobalem. Neexistuje ještě něco jiného? Nějaké UV ochranne obrázky? :think:

Tak si vraz stinici sit mezi okna. Ve skleniku mam 60-70%. Tobe by mohla stacit 50%. Kdyz nechces byt prase, tak ji dej do ramecku a ten jen vloz mezi okna. Kdyz nebude treba stinit, ramecek vyjmes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
23.5.21 12:56
@janickaIII píše:
Jo aha, tak to bude podobné. Sítě můžeš nalepit na rám. V Lidlu měli nějaké sítě bez vrtání. S tou fólií tedy nevím, pak jen natáhnout šňůru a nějaký závěs? :think:

To nebude moc vzhledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
24.5.21 22:03

Dej si tam nějaký sukulenty. Muškáty podle mě taky vydrží v samospráva truhlíku. Mám teda jen jižní balkón.

Jestli to máš mezi těmi skly, tak tam nepůjde nic, v létě dávám z jižních vnitřních parapetů kytky pryč. Na těch venkovních kytky mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
25.5.21 02:21
@ZuzanaT píše:
Dej si tam nějaký sukulenty. Muškáty podle mě taky vydrží v samospráva truhlíku. Mám teda jen jižní balkón.Jestli to máš mezi těmi skly, tak tam nepůjde nic, v létě dávám z jižních vnitřních parapetů kytky pryč. Na těch venkovních kytky mám.

Kdyz nevite co, tak tam dejte sukulent nebo susenou kytku. Je to jednodussi, nez okno zastinit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí