Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pokud budeš v roce 2022 jen na PN a mateřské tak si dane dělat nemusíš, protože nebudeš mít žádný zdanitelny příjem.
@JancaS84 Chápu to dobře, že teda nikde daně za rok 2022 nepodepisuji ani nedělám. Vlastně Ani není kde co podepsat😀 💁♀️A co se týče té ochranné lhůty. Dál nic řešit tedy nemusím prostě od prosince budu nadále pokračovat na nemocenské. Jenom to nahlásím na pojišťovnu.
Děkuju moc za odpovědi.
@Anonymní píše:
@JancaS84 Chápu to dobře, že teda nikde daně za rok 2022 nepodepisuji ani nedělám. Vlastně Ani není kde co podepsat😀 💁♀️A co se týče té ochranné lhůty. Dál nic řešit tedy nemusím prostě od prosince budu nadále pokračovat na nemocenské. Jenom to nahlásím na pojišťovnu.
Děkuju moc za odpovědi.
Přesně tak.
Ahoj.
Chci se zeptat. U zaměstnavatele mám smlouvu do 30.11.2021, ale jsem už nyní doma na rizikovém s miminkem. Termín porodu mám začátkem května 2022. Po skončení smlouvy, budu nadále pokračovat v ochranné lhůtě do nástupu na mateřskou. Jen mě zajímá. Za tento rok mi daně udělá zaměstnavatel, ale za rok 2022 kdy budu (od ledna-cca dubna) na nemocenské v ochranné lhůtě a potom mateřská mám povinnost si daně udělat? Popř. mám si dát na něco pozor?
Omlouvám se za hloupý dotaz, vůbec se v tom nevyznám.
Prosím anonym. Krom nejbližší rodiny nikdo neví, že čekáme miminko.
Moc děkuju, za odpověď.