Daně DPČ - účetnictví - daň z přijmu

12
3.11.21 10:17

Dane DPČ - účetníctví - dan z príjmu

Holky, je tu šikovná účetnice, ať mi napíše, potřebuji do budoucnosti udelat daně.
Potřebují daně za rok 2021.

Dělala jsem do konce března na DPP max. 10.000
od dubna mám DPČ kolem 14.000,– a budu mít do konce roku
do června jsem byla studentka kombinovaného studia v ČR.
Je mi 30 a mám příjmy jen v ČR.

Kdy se předává přiznání za rok 2021 - příští rok v květnu?
co všechno musím doložit, jsou to mé první daně.
moc prosím o radu, nebo kontakt na učetnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4126
3.11.21 10:24

No buď si můžeš požádat u posledního zaměstnavatele v roce do 15. února o roní zúčtování. Nebo si můžeš danov přiznání podat sama a termín teď je myslím do 1.5. elektronicky, jinak do konce března. Ty budeš potřebovat potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele a potvrzení o studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
3.11.21 10:57

@Nicole 1234 potvrzení o studiu je jí k ničemu. Sleva na studenta jde uplatnit jen do 26 let. Teďka to nemá na nic vliv.

@themo92 buď u posledního zaměstnavatele požádat o roční zúčtování, kde dodas podklady od toho prvního a nebo si to uděláš sama a termín je myslím konec března. Ale oni kvůli COVidu věci můžou posouvat nebo pro online je taky jinej termín myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
3.11.21 11:05

@Cenarius máš pravdu. To mne nedoslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.11.21 14:08

A bylo u DPP i u DPČ podepsáno prohlášení k dani? A těch 14000 bylo hrubého nebo čistého? Pokud bylo podepsáno prohlášení, těch 14000 bylo hrubého, pak nic podávat nemusíš a ani není důvod žádat o roční zúčtování. Pokud je to čistého, tak se podívej, jestli byla nějaká daň sražena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.11.21 17:46

@Hanula1212
12000,– v čistom na dpč
od dubna do ted každý mesic
a bude do konce roka

podepisoval jsem růžový papír v únoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.11.21 19:18

Takže ta DPP a DPČ jsou u jednoho zaměstnavatele? Při 14tis. hrubé mzdě je sražená záloha na daň nulová, takže nemusíš žádné přiznání ani roční zúčtování řešit. Pokud ti teda nevznikne povinnost podat daň. přiznání z nějakého jiného důvodu (např. bys začala třeba podnikat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák