Očistky - mohou zapáchat?

Anonymní
15.10.15 13:45

Očistky - mohou zapáchat?

Když jsou očistky, je to pouze krev, nebo i něco jiného? Když jsou nějak cítit, respektive zapáchají, patří to k tomu, nebo je něco špatně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.10.15 13:47
@Anonymní píše:
Když jsou očistky, je to pouze krev, nebo i něco jiného? Když jsou nějak cítit, respektive zapáchají, patří to k tomu, nebo je něco špatně?

nás v porodce upozorňovali, že jakýkoliv zápach, okamžitě na kontrolu. To být rozhodně nemá a může to být náznak infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
15.10.15 13:48

Co já vím, tak očistky zapáchají a je to normální  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
15.10.15 13:48
@Anonymní píše:

Nemělo by to být cítit, ale je pravda, že k vložce jsem nečuchala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jajvy
15.10.15 13:51
@LN píše:
Co já vím, tak očistky zapáchají a je to normální :nevim:

Taky myslim. Ackoliv jsem dodrzovala hygienu, tak jsem to proste citila a zadne problemy jsem nemela, zadna infekce nic.

• Citovat
  • Upravit
9819
15.10.15 13:51

Nám zase v porodnici říkali, že můžou i zapáchat a ty moje opravdu trochu cítit byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.10.15 13:55

Můžou zapáchat..
Teda myslím, že by to neměl být nějaký agresivní smrad, to by asi bylo něco špatně.. Ale mírný zápach je myslím normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
15.10.15 14:08

Tak mírný zápach je normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31402
15.10.15 14:09

Určitě by neměly zapáchat nějak hnilobně atd., běžný je klasický železitý „zápach“ krve, mě se nezdá, že by byly cítit jinak, než krev a sliznice při menses. Ale jinak není zvláštní důvod, když je vše v pořádku, aby nějak smrděly nad normu, osobně bych se bála a asi bych to neriskovala.

Příspěvek upraven 15.10.15 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.10.15 14:09

Očistky nejsou jen krev, jsou to i hleny a zbytky tkání. Mírně zapáchat můžou (mě teda smrdí i čistá krev, takže si je úplně bez zápachu nedokážu moc představit), ale nemělo by to být moc, nebo nějaký ostrý zápach. Každopádně prevence toho je se často sprchovat, používat vložky bez igelitu (i když pak přejdeš z porodnických vložek na tenší), často je měnit a mít bavlněné prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.10.15 14:19

Pokud nemáš zvýšenou teplotu tak to neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.10.15 14:49

Já očistky taky cítila. S přibývajícími dny a týdny se měnila i barva, i „odér“, jak už to nebyla jen čerstvá krev, tak to bylo cítit víc. Zánět jsem žádný neměla. Ale zánět je cítit jinak, prostě hnis, to snad nejde ani přehlídnout/přečuchnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.10.15 15:13

Očistky jsou mírně cítit krví, aspoň u mě to tak bylo. Ani koš na záchodě nebyl cítit i když je fakt, že se jednou denně vynášel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.10.15 15:13

Očistky jsou mírně cítit krví, aspoň u mě to tak bylo. Ani koš na záchodě nebyl cítit i když je fakt, že se jednou denně vynášel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.15 15:17

Jsem týden po porodu, očistky téměř nemám, což mě taky zaráží. Mám poporodní vložky i kalhotky, měním několikrát za den, ale vždy mám jen trochu na tom, je to růžové, ale prostě to zapáchá, tak nevím. Při ultrazvuku v porodnici nebylo nic nalezeno - že by něco zůstalo v děloze třeba, takže zánět nebo něco takového, to snad ani být nemůže :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100