Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Když jsou očistky, je to pouze krev, nebo i něco jiného? Když jsou nějak cítit, respektive zapáchají, patří to k tomu, nebo je něco špatně?
nás v porodce upozorňovali, že jakýkoliv zápach, okamžitě na kontrolu. To být rozhodně nemá a může to být náznak infekce.
@Anonymní píše:
Když jsou očistky, je to pouze krev, nebo i něco jiného? Když jsou nějak cítit, respektive zapáchají, patří to k tomu, nebo je něco špatně?
Nemělo by to být cítit, ale je pravda, že k vložce jsem nečuchala
@LN píše:
Co já vím, tak očistky zapáchají a je to normální
Taky myslim. Ackoliv jsem dodrzovala hygienu, tak jsem to proste citila a zadne problemy jsem nemela, zadna infekce nic.
Nám zase v porodnici říkali, že můžou i zapáchat a ty moje opravdu trochu cítit byly.
Můžou zapáchat..
Teda myslím, že by to neměl být nějaký agresivní smrad, to by asi bylo něco špatně.. Ale mírný zápach je myslím normální.
Určitě by neměly zapáchat nějak hnilobně atd., běžný je klasický železitý „zápach“ krve, mě se nezdá, že by byly cítit jinak, než krev a sliznice při menses. Ale jinak není zvláštní důvod, když je vše v pořádku, aby nějak smrděly nad normu, osobně bych se bála a asi bych to neriskovala.
Příspěvek upraven 15.10.15 v 14:09
Očistky nejsou jen krev, jsou to i hleny a zbytky tkání. Mírně zapáchat můžou (mě teda smrdí i čistá krev, takže si je úplně bez zápachu nedokážu moc představit), ale nemělo by to být moc, nebo nějaký ostrý zápach. Každopádně prevence toho je se často sprchovat, používat vložky bez igelitu (i když pak přejdeš z porodnických vložek na tenší), často je měnit a mít bavlněné prádlo.
Já očistky taky cítila. S přibývajícími dny a týdny se měnila i barva, i „odér“, jak už to nebyla jen čerstvá krev, tak to bylo cítit víc. Zánět jsem žádný neměla. Ale zánět je cítit jinak, prostě hnis, to snad nejde ani přehlídnout/přečuchnout..
Očistky jsou mírně cítit krví, aspoň u mě to tak bylo. Ani koš na záchodě nebyl cítit i když je fakt, že se jednou denně vynášel.
Očistky jsou mírně cítit krví, aspoň u mě to tak bylo. Ani koš na záchodě nebyl cítit i když je fakt, že se jednou denně vynášel.
Jsem týden po porodu, očistky téměř nemám, což mě taky zaráží. Mám poporodní vložky i kalhotky, měním několikrát za den, ale vždy mám jen trochu na tom, je to růžové, ale prostě to zapáchá, tak nevím. Při ultrazvuku v porodnici nebylo nic nalezeno - že by něco zůstalo v děloze třeba, takže zánět nebo něco takového, to snad ani být nemůže ![]()