Očkování

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
587
4.12.14 14:01
@BellinkaX píše:
@Alice.007
To mi jeste uniklo :mrgreen: :mrgreen:

i když ted na to koukám, hned pod tím je článek, kde ty studie cupuje na cáry nějaký provax nadšenec, tak nic zase… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.12.14 14:38

A @Corie chtěla jen základní obecné rady a vy tu na ni jdete hned s Wakefieldem… :mrgreen: @Corie pokud chceš nějaké hardcore antivax info mrkni na youtube Eleková, nežádoucí účinky očkování https://www.youtube.com/watch?… ovšem Eleková je podle lékařů vyvrhel, a má na sobě i trestní oznámení za šíření popl. zprávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
4.12.14 20:11

@BellinkaX Na vakciny.net najde právě jen „ockovaci kalendar, ockovaci latky, novinky, legislativa, pribalove letaky“, je jasné, že zrovna tam nenapíšou, neočkujte, tělu to dělá to a to… může se stát to a to.
Ono rozumnýmu člověku někdy stačí přečíst jen příbalový leták a ví, proč neočkuje. Je více, než očividné, jak se špatné následky očkování zametají po koberec, většina doktorů to shodí se stolu, že je to něco jinýho…
Ale každý si musí „to svoje“ najít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.12.14 20:17
@avm3 píše:
@BellinkaX Na vakciny.net najde právě jen „ockovaci kalendar, ockovaci latky, novinky, legislativa, pribalove letaky“, je jasné, že zrovna tam nenapíšou, neočkujte, tělu to dělá to a to… může se stát to a to.
Ono rozumnýmu člověku někdy stačí přečíst jen příbalový leták a ví, proč neočkuje. Je více, než očividné, jak se špatné následky očkování zametají po koberec, většina doktorů to shodí se stolu, že je to něco jinýho…
Ale každý si musí „to svoje“ najít sám.

Belinka je doktor… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
4.12.14 21:42
@Alice.007 píše:
Belinka je doktor… ;)

To víš, nebo si to myslíš…? já bych ji totiž na něco takovýho tipovala… případně na někoho, kdo to prodává.
Já chápu, že jsou to nemoci, které dokážou udělat hodně zle a člověk by před tím neměl zaívrat oči. Ale je potřeba znát obě stany, ale ty nám bohužel nikdo nenabídne. Kolik děti onemocnělo/umřelo, to je všude, hlavně v reklamách… ale co následky, trvalejší následky… to se shodí se stolu, s tím, že „kdoví, co to bylo“.
Mě nepovinné vakcíny rozmlouvala sama naše doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
4.12.14 23:33
@Alice.007 píše: údajně kojení proti rotavirům chrání, ale stopro to nevím, když už alespon je hladší průběh.. zvlášt se má dávat hexa s pneumokoky i na doporučení výrobce, nechápu tu praxi u nás dát to zaráz, je pak více nežádoucích účinků očkování( NU), jenže pak to myslím nehradí pojištovna

Kojila jsem, malá chytla rotaviry v šestinedělí, v 6.týdnech hospitalizace 12dnÍ, z toho 3 dny JIP, odstavení kojení a další 3 měsíce musela mít Nutrilon alergy care zředěný z rýžovým odvarem, poté Nutrilon bezlaktozový, až v půl roce přešla na normální UM. Mléko jí totiž jinak způsobovalo šílené bolesti. Rotaviry byly KATASTROFA!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
5.12.14 07:56
@luca241 píše:
Kojila jsem, malá chytla rotaviry v šestinedělí, v 6.týdnech hospitalizace 12dnÍ, z toho 3 dny JIP, odstavení kojení a další 3 měsíce musela mít Nutrilon alergy care zředěný z rýžovým odvarem, poté Nutrilon bezlaktozový, až v půl roce přešla na normální UM. Mléko jí totiž jinak způsobovalo šílené bolesti. Rotaviry byly KATASTROFA!!!
:,( hm, tak kojení není samospásný, to je asi fakt… :think: a proč jste přešli na ten nutrilon, právě že všude čtu doporučení při rotavirech kojit, kojit a zase kojit…? a ještě mě napadá rotaviry se ale očkují nejdříve v 6 týdnech ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
5.12.14 11:47
@Alice.007 píše: :,( hm, tak kojení není samospásný, to je asi fakt… :think: a proč jste přešli na ten nutrilon, právě že všude čtu doporučení při rotavirech kojit, kojit a zase kojit…? a ještě mě napadá rotaviry se ale očkují nejdříve v 6 týdnech ne?

No mala byla asi trochu extrem.Ano, normalne se ma kojit, ale ji to zpusobovalo strasne krece traviciho traktu, po kojeni nasledoval tak hodinovy sileny rev, svijeni se,…kdyz vyloucili alergii na bilkovinu kravskeho mleka a laktozu, tak jsme proste museli po tech 12 dnech v nemocnici prejit na ten natraveny nutrilon s ryzovym odvarem.ta jedina kombinace ji nic nedelala.ale jak pisu-asi to byl trochu extrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
5.12.14 14:44
@avm3 píše:
Ale každý si musí „to svoje“ najít sám.

Ano, jsem doktorka, Alice ví, čile spolu komunikujeme ohledně pertuse v jiné diskusi.
Dovolím si podotknout, že taktéž jsem matka dítěte, které mělo NU po hexe, uznaný očkocentrem, bez jediné námitky či pokusu o zametení čehokoliv.
Taktéž velmi přesně vím, co ony nemoce umí…to bohužel nevíš Ty.
A taktéž vím, jak strašně přehnané jsou zdejší diskuse na téma nežádoucí reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
5.12.14 15:44

@BellinkaX Zdejší diskuze ano, souhlasím s tím, že některé jsou hodně přehnané, nicméně mě v neočkování ovlivnily jiné věci a jedna z hlavních byl názor naší doktorky a pár rodičů, jejichž děti pneumokoky či roraviry prodělaly…
O tom zametání pod koberec si to myslím a stojím si za tím - je to prostě můj názor, tak jako tvůj, že se nic nezametá. Ale myslím si, že hodně nežádoucích účinků se neřeší, páč to rodiče doma „nějak přežijí“… jako já s druhou, taky jsem nedávala vědět do žádného istitutu - až nedávno jsem se dozvěděla, že něco takového extistuje. Další odčividná věc, že se víc straší tou nemocí, jak následky očkování, že jde o reklamu, o prodejnost. Třeba mezi ně nepatříš, ale vím hned o několika doktorech, co vehementně doporučují Prevenar (placený) místo Synforixu (hrazený), to je divný, ne. :nevim:
Nechci se pouštět do hádky a fakt uznávám, že moc nechápu nadšence, co brojí i pro hexe, ale je jeden extrém a druhý. Když si přečteš mojí první reakci na tento dotaz, tak uvidíš, že jsem to hned nesmetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
5.12.14 15:52

Ještě s tím zametáním pod koberec, kolikrát si myslím, že je to i chyba rodičů, prostě je to ani nenapadne, že by se měli zajímat o nějaké hlášení, nebo to neví, moje známá takto přešla ekzém po očkování s tím, že je to asi náhoda a stává se to… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
5.12.14 15:53
@Alice.007 píše:
Ještě s tím zametáním pod koberec, kolikrát si myslím, že je to i chyba rodičů, prostě je to ani nenapadne, že by se měli zajímat o nějaké hlášení, nebo to neví, moje známá takto přešla ekzém po očkování s tím, že je to asi náhoda a stává se to… :?

Jo jo, to přesně výše píšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
5.12.14 15:54

@Alice.007 Např. od známé malému se rozjel po očkování na meningokoka (nebo co) v 16 měsících zánět uší. Já s ní mluvila po delší době, kdy to pořád neměl dobré a nadhodila svoji myšlenku… ona zůstala zírat, že by ji to nenapadlo, ale že na tom něco bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
5.12.14 16:03

@avm3 jo, těžko říct, potom jestli tu my v diskuzích NU nadhodnocujeme nebo je dr podhodnocují, jak se píše výš, každý si musí najít to svoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
7.12.14 12:50
@Aries6 píše:
@BellinkaX Zdejší diskuze ano, souhlasím s tím, že některé jsou hodně přehnané, nicméně mě v neočkování ovlivnily jiné věci a jedna z hlavních byl názor naší doktorky a pár rodičů, jejichž děti pneumokoky či roraviry prodělaly… Další odčividná věc, že se víc straší tou nemocí, jak následky očkování, že jde o reklamu, o prodejnost. Třeba mezi ně nepatříš, ale vím hned o několika doktorech, co vehementně doporučují Prevenar (placený) místo Synforixu (hrazený), to je divný, ne. :nevim:

Vubec se nechci hadat. Osobne jsem ockovala prevenar 13 pro sirsi pokryti,,vcetne 19A, ktery se u nas celkem vyskytuje,… a v synflorixu neni. Proto prevenar kamaradkam doporucuju, kdyz vahaji kterou.. A bohuzel vim o rocnim detatku, ktere nedavno na IPO zemrelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek