Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžeš odložit, kdybys nechtěla očkovat vůbec, tak podepíšeš papír a je to. U naší dr žádný drámo ![]()
Prevenar povinny vubec neni, hexa ano, ale ta se da odlozit a taky naockovat misto 3+1 schema 2+1 ![]()
Až budeš u doktorky, moc se s ní nebav.. jestli to necítíš na dnešek, tak jí prostě řekni, že jsi se rozhodla dát první dávku hexy třeba ve 4m, půl roce, 8m, jak ti to sedne nejlíp, respektivě tvé dceři. Prevenar není povinný, tak ten klidně odmítni rovnou, důvody jí říkat nemusíš. A 2+1 znamená šetrnější schéma, nedáš dítěti celkem 4 dávky hexy, ale jen 3. Účinek stejný a do školky taky můžete. Nenech se vydírat. Hodně zdaru
a kdybys přecijen chtěla i prevenar, nech tomu rozestup alespoň 14 dní.. nenech to dát dítěti v jeden den ![]()
Prevenar je nepovinné a dávat nemusíš, navic dobry pediatr nikdy nedává vice ockovani najednou…ve 2 měsících je podle me taky brzo, u prvního syna jsem nechala prvni hexu asi ve 4 měsících, ted druhého plánuju az v pul roce, coz vychází na jaro, to mi prijde na ockovani jako lepsi doba..nemusíš vubec nic, je to tve dite, ja se s pediatrem vždycky domluvila..
Ja dávám oboje najednou, ale az ve třech měsících
nase dr ani dříve neockuje
My zacki ve trech, dvoumesicni poradna by byla jen o ockovani a to na doktor rikal, ze je pro nas zbytecne se tam tahnout jen kvuli tomu… ale normalne bych doktorce rekla, ze se mi dite na ockovani jeste nezda, ze stejne tam jdem za mesic znova, treba uz bude vypadat lip… a co starsi sourozenci? Ono to asi bude tezsi, ale oba jsou zdravi?
Jestli uz mate 9 tydnu, tak ano. Hexa se dava v devitit tydnech. Ja ji malemu odlozila na 3 mesice. Jinak doporucuju davat rozdelene. Tyhle 2 vakciny spolecne delaji casto neplechu - vysoke horecky.
@Anonymní píše:
@Lelio můžeš to více rozepsat? nemám ted moc času hledat
Omlouvam se
myslim, ze ostatni uz vysvetlili za me. Ja dala prvni davku hexacimy v sedmi mesicich, druhou dostane ted v deseti mesicich a tu davku +1 mam v planu kolem 18 mesicu, cimz se krasne vlezeme do vyhlasky. A kdyby doktorka argumentovala, ze to nejde, pridavam dopis ![]()
Mi dávali první dávku ve 3 měsíécích, a dávali jsme prevenar i hexu zároven a všechno úplně v pohodě. Kdyžtak se s dr domluvte a aspon o ten měsíc to odložte nebo nechte dát jenom hexu.
Očkování…co mám dělat??? Nevěřím povinnému (a už vůbec ne nepovinnému) očkování. Řídím se svým instinktem, který mi už když já jsem byla jako dítě očkovaná říkal-proč, k čemu? Při 1. očkování staršího syna mi lítalo hlavou-proboha k čemu to??? Pak byl teda očkovaný dle toho slavného kalendáře, včentně nepovinného synflorixu, Priorix s odkladem do 18.m., druhá dávka po 9 měsících. Očkování mu způsobilo alergie. Vím to, taky častou nemocnost, nevím, jak to vím, ale prostě vím, že za to může očkování. A teď ho čeká ten slavnej Boostrix (5 už mu bylo, má půl roku odklad). Dát mu ho nechci, ale nevím, jestli to nebude chyba. A to samé je s Priorixem u rok a 10 měsíců staré dcery. Ještě ho nemá, má ho dostat za týden (taky to pořád odkládám, dát ho nechci, ale taky nevím, co když to bude špatně, že ho nedám…)
Bože co s tím??? Já vím, proč je očkovat nechci, nestojím o dehydrataci dcery následkem průjmů, které bude mít, protože v tom hnusu je laktoza a ona má průjem po trošce mléka, nestojím, o další alergie u syna a další narušení imunity…navíc-babička se na podzim nechala očkovat proti chřipce, jako každý rok, zase jsem ji to nevymluvila-teď je z ní ležák na plínách…-já svým dětem nechci vědomě ublížit…co mám dělat??? ![]()
@rerere tomáš těžko, všechno má své klady zápory. kdo je por očkování, tak tě bude nakláněte na tuto stranu, dko proti tak na svoji..
Já jsem měla hodně nemocné dítě- ne kvůli očkování, a nemoc byla smrtelná, léčil se skoro rok jako bytole, očkování samozřejmě nebyl..
Když jsem taky řešila, jeslti ano nebo ne, co a jak, tak my to bylo řečeno takto.. Ano, stane, že může být nějaká reakce, ale taky, pokud něco z nemocí dostane- i když je šance třeba malá, tak to odnese, kvůli prodělané nemoci..
Jako onklog vylečený pacient, dostal zbytek očkování od roku a půl a výš.. a musím zatukat - neměl ani jednu jedinou reakci, nyní mu je 11 let..nepíšu to čerstvě po očkování
Samozřejmě to mohlo být jinak, prostě my jsme se báli toho, že by horší bylo, kdyby dostal nějakou neočkovanou nemoc, což nám potvrdilo víc lékařů, tak jsme volili pro nás menší zlo..
@rerere řešim to samé, malého jsem dala na hexu a hned teplota a častější stolice
kdyby byla jen jedna vakcina tak neřeknu, ale právě mě děsí kolik jich je a co všechno je povinný ![]()
@rerere
Je mi hluboce lito deti, jejichz matky sice nicemu nerozumi, ale VI, PROTOZE INSTINKT PRAVIL. Doporucuju psychoterapii, urovnas myslenky.
Nechces ockovat - vyslechni pouceni o moznych dusledcich tveho jednani, podepis reverz, ktery bude lekarku chranit pred tvymi instinkty a neockuj. Easy.
Potřebuji se prosím zeptat. dnes jdu s mimčem na dvouměsíční poradnu a mám napsané v průkazce + očkování. vybavuji si, že mi to mudra říkala. jen ted jsem prekvapena ze uz tak brzy. to se miminka ockuji takhle brzy? mám tam napsáno hexa+prevenar. Dvě starší děti už si nepamatuju a vím, že jsem moc očkovat nechtěla a byly s tím celkem dohady.
teď jsem zmatená, že už bych dnes měla nechat miminko očkovat.
anonym (důvodyrodinné-čte to tady rodina) nemusí vědět babička a všichni, že řeším očkování