Očkování

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3594
5.4.18 00:22
@Modesta píše:
@rerereJako můžeš tomu lehce napomoci tím, že v době očkování bude tvoje dítě a blízké okolí bez nemocí. Taky jsem se bála očkovat, protože neteř měla reakci. Ale taky jsem si prodělala v dětství černý kašel. Představa, že se mi moje mimino dusí několika minutovým davivym kašlem… obě moje děti jsou očkované hexou a priorixem. Starší i mmr vakcínou. A obě děti to zvládly.

Priorix a MMR vakcína je jedno a totéž. Resp. Priorix je název MMR vakcíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6025
5.4.18 00:27

@vjerunqa

Pravda - Prevenar 13 to je :) díky za opravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
5.4.18 00:31
@vjerunqa píše:
Spalničky nikdy vymýceny nebyly.

Jj, ve světě zemře na spalničky přes 100.000 dětí ročně. V Evropě zemřou desítky dětí ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101547
5.4.18 08:07
@Jirka765 píše:
Jj, ve světě zemře na spalničky přes 100.000 dětí ročně. V Evropě zemřou desítky dětí ročně.

No, ale zrovna v te Evrope k tomu vymíceni daleko nebylo… Ano krom neockujicich tomu, ze se to nepovedlo dopomohla i migrace, ale i tak je (zatim) jejich vyskyt maly. To se to odmita ockovani, kdyz diky tem ockovanym je sance na jejich chyceni minimalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.4.18 08:21
@Rézinoslav píše:
Asi tak..
Dnesni doba je fakt silena a dekuju vsem „matkam“ s podobnymi nazory, ze se znovu rozmohly nemoci, ktere byly uz vymicene. Jako napr spalnicky atd.. Potkat nejakou takovou nazivo, tak ji dam asi facku na probrani :pocitac:

Na co ty se v dospělosti očkovaná? Nebo jsi taky „matka“ díky které jsou stále spalničky mezi námi?
Jinak nemocnost spalničkami klesala už před zavedením očkování se zlepšením stravy, hygiena lékařské péče ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.4.18 08:23
@j.a.n.i1 píše:
No, ale zrovna v te Evrope k tomu vymíceni daleko nebylo… Ano krom neockujicich tomu, ze se to nepovedlo dopomohla i migrace, ale i tak je (zatim) jejich vyskyt maly. To se to odmita ockovani, kdyz diky tem ockovanym je sance na jejich chyceni minimalni…

A ty se v dospělosti ockujes? Protože nemoc se šíří i mezi dospělými, co byli v dětství očkování a samozřejmě většina se už nenechá preockovat a pak nadává akorát na neockujici matky a zapomínají, že se chovají stejně

• Citovat
  • Upravit
3594
5.4.18 09:11

@lucenka Je to stále dokola, viď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
5.4.18 09:14

Já netrpím nepokorou k nemocem, vždyť na začátku píšu-co když to bude špatně, že jim to očkování nedám? Vy co píšete očkovat očkovat, viděli jste někdy reakci na očkování? Já jo, o babičku jsem se se 2 malými dětmi 4 měsíce starala, vím, jak vypadá reakce na očkování. Náš dr. nikdy žádnou reakci na očkování kromě teploty a zarudlého místa vpichu neviděl (protože jiné neexistují :roll: )…spalničky-na jednu stranu fakt nestojím o to, aby je malá dostala, ale v tom, čím se proti nim očkuje je něco, co vím, že jí vadí (laktoza). Kluk měl pravděpodobně černý kašel, když mu byli 3 (určitě ho neměl, protože je očkovaný, žádný test na něj mu dr. neudělal, přestože se mi v noci téměř dusil, kašlal a nešlo to zastavit, až z toho kašle kolikrát i zvracel). A mimochodem-spalničky NIKDY nebyly vymícené. Jakto, že např. na mor se nikdy neočkovalo, a není? Zamyslete se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.4.18 09:20
@rerere píše:
Očkování…co mám dělat??? Nevěřím povinnému (a už vůbec ne nepovinnému) očkování. Řídím se svým instinktem, který mi už když já jsem byla jako dítě očkovaná říkal-proč, k čemu? Při 1. očkování staršího syna mi lítalo hlavou-proboha k čemu to??? Pak byl teda očkovaný dle toho slavného kalendáře, včentně nepovinného synflorixu, Priorix s odkladem do 18.m., druhá dávka po 9 měsících. Očkování mu způsobilo alergie. Vím to, taky častou nemocnost, nevím, jak to vím, ale prostě vím, že za to může očkování. A teď ho čeká ten slavnej Boostrix (5 už mu bylo, má půl roku odklad). Dát mu ho nechci, ale nevím, jestli to nebude chyba. A to samé je s Priorixem u rok a 10 měsíců staré dcery. Ještě ho nemá, má ho dostat za týden (taky to pořád odkládám, dát ho nechci, ale taky nevím, co když to bude špatně, že ho nedám…) :zed: Bože co s tím??? Já vím, proč je očkovat nechci, nestojím o dehydrataci dcery následkem průjmů, které bude mít, protože v tom hnusu je laktoza a ona má průjem po trošce mléka, nestojím, o další alergie u syna a další narušení imunity…navíc-babička se na podzim nechala očkovat proti chřipce, jako každý rok, zase jsem ji to nevymluvila-teď je z ní ležák na plínách…-já svým dětem nechci vědomě ublížit…co mám dělat??? :zed:

Trochu mi hlava nebere, když jsi takto založená, proč jsi tedy nechala prvnímu dítku dát i nepovinné - tlak doktora nebo tě očkování štve, ale stále nejsi rozhodnutá jak vlastně dál?
Je potřeba si to ujasnit a podle toho pak jednat. V případě neočkování se připravit na sankce a zodpovědnost za zdraví dítěte, při očkování se zas připrav na možné než. reakce.
Je to těžké. Starší dcera měla neurolog. reakci po první hexavakcíně, už neočkujeme vůbec nic, ani mladší. Ale pokud mám být upřímná, úplně klidná nejsem hlavně kvůli tetanu, máme hospodářství. Nicméně od pár matek, které nechaly nabrat protilátky svým plně očkovaným dětem vím, že jim to vyšlo dost hrozně a na některé nemoce neměli protilátky vůbec a na některé nedostatečné..je to těžké no..
Máme aspoň homeopatické nosody tetanického toxinu, které jsme dali místo tohoto očkování. Je také možné „nakrmit vlka aby koza zůstala celá“ tím, že podáš před očkováním určité látky a vitaminy, které co nejvíc eliminují riziko než. účinků, ale naproti tomu zas mohou snižovat odpověď těla na vakcínu celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
5.4.18 09:27

@Evulina tenkrát jsem ještě věřila systému-bohužel…on přímé reakce neměl, kromě zarudlých míst vpichu, potom ekzém (který jsem si tenkrát s očkováním nespojila, to mi došlo až pak, co jsem se začala zajímat). A chtěla jsem je oba dál očkovat tím povinným, ale pak přišla ta reakce babičky a od té doby si o očkování myslím jen to nejhorší-co když mi vyřídí děti? Stačí, že zničilo babičku…ale nedám jim ho a co když jim ublíží ty nemoce. O protilátkách taky nemám valné iluze, myslím, že kluk jich taky moc mít nebude, zároveň si myslím, že měl černý kašel, ale nevím to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.4.18 09:37
@rerere píše:
@Evulina tenkrát jsem ještě věřila systému-bohužel…on přímé reakce neměl, kromě zarudlých míst vpichu, potom ekzém (který jsem si tenkrát s očkováním nespojila, to mi došlo až pak, co jsem se začala zajímat). A chtěla jsem je oba dál očkovat tím povinným, ale pak přišla ta reakce babičky a od té doby si o očkování myslím jen to nejhorší-co když mi vyřídí děti? Stačí, že zničilo babičku…ale nedám jim ho a co když jim ublíží ty nemoce. O protilátkách taky nemám valné iluze, myslím, že kluk jich taky moc mít nebude, zároveň si myslím, že měl černý kašel, ale nevím to…

Hele náš pan domácí, hubený a malý jak věchýtek, taky mu prdnul doktor chřipkovou vakcínu a to dokonce v době, kdy měl slabší zánět močáku, byl s ním u dr. manžel, kdybych tam bývala byla s ním já, tak bych to nedovolila, až se aspoň vyléčí z toho zánětu..
Ale on nic..byl úplně v pohodě..No a pak tvá babička, kterou to takhle sebralo.. :nevim:
Každý je v jiné kondici, má jiné dispozice atd..hodně bych si všímala rodinné anamnézy - jak lidé v rodině snášeli očkování. Já třeba jako malá hodně blbě - horečky, slintavka, průjmy..takže dcera starší může být v tomto po mě a mít tendence to hůř snášet..
Je to ruská ruleta tak jako tak no..nicméně ze všeho nejhorší je se permanentně nervovat..u nás je to třeba ovlivněné tou zkušeností s dcerou, kdyby tehdy neměla tak blbou reakci, pravděpodobně očkujeme dál..
Pokud by jsi ale bez očkování nemohla v noci spát strachy z nemocí, tak asi radši očkuj..Je ta trhu přípravek např. Provaxin tuším že se jmenuje, maminy si ho chválí, že snižuje riziko reakcí. Nebo nasaďte rybí olej (vit. D3 + omega 3), vitamin C a zdravou stravu, min. 2 týdny před očkováním i pak po něm..
Hele ale rozumím ti, je to strašně těžký rozhodování. U sebe se vždycky člověk rozhodne ve všem snadněji, než v případě dětí, teda u mě to tak je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
5.4.18 09:46
@Jirka765 píše:
Když jsi lékařka, můžeš svůj názor na očkování trochu rozvést? Třeba studie o souvislosti MMR a autismu jsou prokázané podvody nebo ne? :palec:

Nejsem lekarka, ale tyto studie byly prokazany jako podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
5.4.18 12:32
@Jirka765 píše:
Když jsi lékařka, můžeš svůj názor na očkování trochu rozvést? Třeba studie o souvislosti MMR a autismu jsou prokázané podvody nebo ne? :palec:

Doporucuji:
https://academic.oup.com/…4/456/284219
Jinak autor toho nesmyslu, Wakefield, udelal spoustu „prohresku“ proti vedecke metodice, resilo se uz jen to, zda ty veci delal schvalne, nejaky profit, nebo z cire blbosti. Myslim, ze se nekde provalilo, ze byl nejakym zpusobem zainteresovan, do vyvoje nejake nove vakcinace :think: ale detaily si nevybavuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
5.4.18 12:46

@Evulina víc nemůžu spát strachy z NU než z nemocí…ale o ty nemoce taky nestojím… :zed: jo, u sebe je to rozhodování o něčem jiném než u dětí, ať se rozhodnu jak se rozhodnu, vždycky ty následky ponesu já, dr., co to naočkuje, tomu to může být fuk, jestli se těm dětem něco stane nebo ne a taky mu to fuk je…ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
5.4.18 12:54
@rerere píše:
@Evulina víc nemůžu spát strachy z NU než z nemocí…ale o ty nemoce taky nestojím… :zed: jo, u sebe je to rozhodování o něčem jiném než u dětí, ať se rozhodnu jak se rozhodnu, vždycky ty následky ponesu já, dr., co to naočkuje, tomu to může být fuk, jestli se těm dětem něco stane nebo ne a taky mu to fuk je…ach jo.

To bys pomalu nemohla s tím strachem co máš ani vyjít na ulici ven, protože vás může srazit nějaký blbec na přechodu. Já bych se třeba bála tady v Praze nenaockovat, protože je tu docela hodně cizinců z různých rozvojových zemí, kde se neockuje a stačí aby ti nejaky nakažený zakaslal v autobuse a je to. Nechám udělat synovi ten test na protilátky a příští měsíc to nechám udělat i sobě a když tak se nechám také přeočkovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek