Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak očkováni odlož, Hexa stačí začít po půl roce veku a očkovat ve schématu 2+1.. MMR bych rok a půl starému dítěti nedala, moje děti ho dostanou až budou chtit jít do školky (nejdříve ve 4 letech).taky s tím vším mám velký problém..člověk si musí najít nějakou zlatou střední cestu.. ![]()
@BellinkaX mě je spíš líto těch dětí, jejichž matky jak píšeš ničemu nerozumí, nechají je naočkovat podle kalendáře a pak se hrozně diví, že jim 3 hodiny v kuse řvou, nespí ale dr. řekl-to ty děti tak mají-přitom tohle je jasně popsaná reakce v příbalovém letáku hexy, priorixu-ten jsi někdy viděla, když píšeš, že ničemu nerozumím? Lékaři ho totiž rodičům nedají-přitom je v nich napsáno-přečtěte si tuto informaci dříve, než vaše dítě bude očkováno…tak kde to jsme? btw mám vyšší odborné zdravotnické vzdělání.
@rerere píše:
@BellinkaX mě je spíš líto těch dětí, jejichž matky jak píšeš ničemu nerozumí, nechají je naočkovat podle kalendáře a pak se hrozně diví, že jim 3 hodiny v kuse řvou, nespí ale dr. řekl-to ty děti tak mají-přitom tohle je jasně popsaná reakce v příbalovém letáku hexy, priorixu-ten jsi někdy viděla, když píšeš, že ničemu nerozumím? Lékaři ho totiž rodičům nedají-přitom je v nich napsáno-přečtěte si tuto informaci dříve, než vaše dítě bude očkováno…tak kde to jsme? btw mám vyšší odborné zdravotnické vzdělání.
Ja jsem lekarka. Pribalak mas volne dostupny na internetu.
@BellinkaX no právě, na internetu, přitom by mělo být samozřejmostí, že před očkováním ho rodič dostane do ruky, ale to ne…
@rerere pokud to tak cítíš, tak prostě nedávej. Moje dcera teda Hexu i Bostrix má, ale MMR ne. Té se bojím jako čert kříže a nikdo mi to nevymluví. Mám větší strach z možných trvalých následků než nemocí samotných.
Nejhorší je, když fakt vidíte, co ten hnus může udělat-viz babička. Předtím bych o tom polemizovala-že tohle očkování fakt dokáže, udělat ze,,zdravého" člověka ležáka na plínách…
@rerere píše:
@BellinkaX no právě, na internetu, přitom by mělo být samozřejmostí, že před očkováním ho rodič dostane do ruky, ale to ne…
Jaky je rozdil mezi prectenim letaku na netu v klidu, doma, s pripravenim si pripadnych dotazu… a mezi letakem v ruce v ambulanci mezi 20ti dalsimi kojenci? Jestli to neni uplne zbytecne prudeni a lpeni na… na cem vlastne? Na vlastni uzkosti?
@BellinkaX ten, že 90% rodičů si ho nepřečte, protože je to nenapadne-je to povinné, to nebudem řešit, dr. ví, co dělají…
@rerere
Hele, to uz je jejich vec. Takovi to neprectou ani kdyz jim to priplacnes na celo.
Nechces, podepis reverz, neockuj a nes VESKERE dusledky sveho rozhodnuti a jednani. U zdravotnika me nepokora pred nemocemi celkem prekvapuje. Asi jsi toho malo videla, na druhou stranu mas jiste klidnejsi spani…
@BellinkaX píše:
@rerere
Je mi hluboce lito deti, jejichz matky sice nicemu nerozumi, ale VI, PROTOZE INSTINKT PRAVIL. Doporucuju psychoterapii, urovnas myslenky.
Nechces ockovat - vyslechni pouceni o moznych dusledcich tveho jednani, podepis reverz, ktery bude lekarku chranit pred tvymi instinkty a neockuj. Easy.
Asi tak..
Dnesni doba je fakt silena a dekuju vsem „matkam“ s podobnymi nazory, ze se znovu rozmohly nemoci, ktere byly uz vymicene. Jako napr spalnicky atd.. Potkat nejakou takovou nazivo, tak ji dam asi facku na probrani ![]()
S nekteryma, co jsou proti ockovani se tu da diskutovat, ale rict primo, ze mi tak rika instinkt?
To, na cem veda bada tolik let, to je nic, muj instinkt mi rika neco jineho, vzdyt jde jen o zdravi mych deti. Myslim, ze budu kroutit hlavou jeste zitra…
@rerere promiň, ale na jednu stranu píšeš, jak ti instinkt praví, na druhou jak se bojíš, že nedat by byla chyba… A to tvoje proboha proč, protože to chrání proti nemocem přece… Ty si jen musíš srovnat v hlavě, co je pro tebe důležitější… je tu malinká možnost, že bude mít dítko nějakou vážnou reakci na očkování (je malá, nebudu se s nikým hádat - kolik dětí je očkovaných, kolik mělo vážnou reakci) nebo možnost, že onemocní… Obojí půjde za tebou, protože ty ho necháš/nenecháš očkovat… Tohle za tebe bohužel (bohudík) nikdo jiný nerozhodne. Vím, že to není snadné rozhodování, tak přeju ať už se rozhodneš jakkoliv, ať se rozhodneš pevně, protože jinak ti to nedá spát, protože ti bude pořád šrotit, jestli to bylo správné. ![]()
Svůj názor ti tu cpát nebudu, i když z toho, co jsem psala, je asi dobře znát.
Jako můžeš tomu lehce napomoci tím, že v době očkování bude tvoje dítě a blízké okolí bez nemocí. Taky jsem se bála očkovat, protože neteř měla reakci. Ale taky jsem si prodělala v dětství černý kašel. Představa, že se mi moje mimino dusí několika minutovým davivym kašlem… obě moje děti jsou očkované hexou a priorixem. Starší i mmr vakcínou. A obě děti to zvládly.
@BellinkaX píše:
Ja jsem lekarka. Pribalak mas volne dostupny na internetu.
Když jsi lékařka, můžeš svůj názor na očkování trochu rozvést? Třeba studie o souvislosti MMR a autismu jsou prokázané podvody nebo ne? ![]()
@Rézinoslav píše:
Asi tak..
Dnesni doba je fakt silena a dekuju vsem „matkam“ s podobnymi nazory, ze se znovu rozmohly nemoci, ktere byly uz vymicene. Jako napr spalnicky atd.. Potkat nejakou takovou nazivo, tak ji dam asi facku na probrani
Spalničky nikdy vymýceny nebyly.