Očkování proti klíšťatům-3leté dítě

125
6.3.06 13:27

Očkování proti klíšťatům-3leté dítě

Maminky, poraďtě mi prosím, zda necháváte svoje tříleté děti očkovat proti klíšťatům. Není to brzy? Nemám s tím žádné zkušenosti, ale přes léto často jezdím se svou dcerkou do přírody, tak o tom uvažuji. Napište mi jaké s tím máte zkušenosti a popřípadně kdy je vhodná doba.
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
6.3.06 13:31

Ahoj,
synka jsem nechala naočkovat v roce a půl, protože u babi na Moravě je klíšťat dost. Platí to na tři roky. Bát se nemusíš, pokud malý nemá jiné komplikace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.3.06 14:32

Ahojky,
nam byly tri roky v lednu a naockovani uz jsme kompletne. Takze podle mne, brzy neni.
Pa Klara

• Citovat
  • Upravit
20
28.2.07 16:52

ahojík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
9.3.07 10:05

Ahoj, my jdem na první očkovací dávku v dubnu. Tři roky nejsou určitě brzy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Armo
4.1.10 18:09

Meningoencefalitida

Zdravím všechny je mi 26 let Mám 2 děti onemocněla jsem meningoencefalitidou tím čím jsem si prošla je nepopsatelné proto dáváme děti hned v unoru očkovat .Pokud chcete více napiste mi na korinek8@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
ariela
23.3.11 12:47

Očkování

Ahojky, naše malá má v srpnu 3 roky a už jsme ji nechali naočkovat proti klíšťatům, protože chodí do lesa a do vysoké trávy, raději dříve jak pozdě. Neublíží jí to :-)

• Citovat
  • Upravit
1461
23.4.18 13:25

Reakce

Zdravím. Přemýšlím nad tím očkováním pro tříletého syna ale nevím. Někdo nějaké zkušenosti? Reakce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.4.18 13:26

@ArumLily0 když vyrolujete nahoru na stránce je tam poradna na klíštovku..stačí zadat dotaz a odpoví zřejmě fundovaní lidé.. ;)

• Citovat
  • Upravit
6993
23.4.18 13:29

@ArumLily0 mně doktorka řekla, že by to nedávala. Že hlavně babičky a dědečkové, pak rodiče a pak by teprve přemýšlela o dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
23.4.18 14:25

@ArumLily0 Ahoj, nedala jsem a nedala bych. Děti 5 a 3 roky. Starší letos měla klíšťata zatím dvě. V ČR je ve vývoji lék proti klíšťové encefalitidě, zatím je ve fázi testování na laboratorních myších, úspěšnost 60 - 100%, to jen tak na okraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
23.4.18 14:27

@ArumLily0 A někteří lékaři očkují až od pěti let věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.4.18 14:31

My bydlíme ve městě..do přírody chodíme často, v létě na tábor do lesa, ale děti očkované nemám a nedám..( 6 a 3 )…vždy nám stačil repelent a náramek.., navíc láduju děti béčkem, prý to taky odrazuje hmyz, protože tělo ( krev ) pak voní - chutná jinak..Je fakt že na táboře jsme byli mezi jedinýma kterým se každý večer netahali klištata.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.18 14:34

Očkovali jsme ve 2,5 letech. Po 14-ti dnech po očkování 3dny horečky 40st, prý pravděpodobně k očkování. Ale tohle dítko mělo do třech let reakci na všechny vakciny.

• Citovat
  • Upravit
5546
23.4.18 14:57

@vjerunqa presne. Nase doktorka mi rekla, ze do 12 let by to vlastnimu diteti nedala! Takze jsem rada, za jeji nazor. Doporucuju prevenci! Béčko a a zlejt se od hlavy po paty repelentem! To mi prijde jako mensi zlo, nez davka vakcíny. Sama sobe jsem dala kdysi davku ockovani a ta reakce??? Takze za me…mame zasobu repelentu :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek